SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşliğimizi Yaşamaya Çalışıyoruz"

0
Güncellendi - 2016-09-14 02:58:45
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da, Kurban Bayramı dolayısıyla resmi bayramlaşma töreni; Malatya Valiliği ile Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin koordinesinde belediye ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortaklaşa yapıldı.

Anemon Oteli'nde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine; Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Vali Mustafa Toprak, AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay,  siyasi partilerin temsilcileri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri ve mülki erkan katıldı.

Bayramlaşma töreninde konuşan Malatya Valisi Mustafa Toprak, herkesin bayramını tebrik etti.

Toprak, 15 Temmuz’da ülkenin çok sıkıntılı günler geçirdiğini ifade ederek, “Allah’a şükür ki cumhurbaşkanımız, başbakanımız, tüm siyasi partilerin genel başkanları, bakanlarımız, toplumumuzun tüm kesimleri milli iradeyle birlikte, Malatya’da da tüm temsilcilerle birlikte bu sıkıntının yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Milli birliğimizi, bütünlüğümüzü, kardeşliğimiz, sevgimizi daha da fazla bir şekilde yaşamaya ve yeşertmeye çalışıyoruz. Allah o kötü günleri bir kez daha yaşatmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi bozmasın. İşte bayramların önemi de buradadır. Bizim sevgimize, yardımlaşmamıza, kaynaşmamıza, dayanışmamıza vesile oluyor” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Van’da yaşanan bombalı terör saldırısını kınadı.

Çakır, bayramı çok farklı bir havada kutladıklarını ifade ederek, “Bu bayram bizim için güzel bir bayram. Bu bayram, millet iradesinin tecelli ettiği, milletin iradesine sahip çıktığı çok kısa süre içerisinde yaşamış olduğumuz büyük bir darbe girişimi sonrasında böyle bir bayramda hep birlikte coşkuyla bir arada olmamı gerçekten çok büyük bir anlam ifade ediyor” şeklinde konuştu.

Resmi bayramlaşma töreninde Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba arasındaki samimi sohbet dikkatlerden kaçmadı.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

bayramlaşma2bayramlaşma3bayramlaşma4

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız