SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kardeşlik Platformu Başlattık"

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:48:35
A- A+ PAYLAŞ

İHH Malatya İl Temsilcisi Ömer Derin ve beraberindekiler AKP İl Başkanı Av. Bülent Tüfenkçi’yi makamında ziyaret ettiler.

Derin, yaptığı konuşmada çalışmalar hakkında İl Başkanı’na bilgi vermek amacıyla ziyaret ettiklerini ifade ederek, ‘’Yaklaşık dört aydır yapılanamsını tamamlayan Malatya İHH, son bir aydır 30 dernekle birlikte yaptığı çalışma ile ‘’Kardeşlik Platformu’’ adlı bir çalışma başlattı. Bu proje ile insanlarımızın feryatlarına ses verebilmek, Irak’ta, Suriye’de, Gazze’de yaşanan sıkıntılara bir nebze olsun dikkat çekmek ve çözümü konusunda yardımcı olabilmek amacındayız. Şuanda Suriye’ye un, Gazze’ye ilaç yardımında bulunmak için çalışıyoruz. İl Başkanımızın da bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için bilgi vermek amacıyla Bülent Başkanımızı ziyaret ettik’’ dedi.

İl Başkanı Tüfenkçi, ziyaretten dolayı İHH Malatya Temsilcisi Derin’e teşekkür ederek, İHH’nin çalışmalarına her zaman destek vereceklerini belirtti.

Tüfenkçi, Türkiye’nin Cumhuriyet tarihi boyunca birçok acı hadiselerin yaşandığını ifade ederek, ‘’ Geçmişimizde, bugün yüzümüz kızararak hatırladığımız birçok şey yaşandı. İnsan hakları konusunda yapılan ihlaller, faali meçhul cinayetler, işkenceler ve en korkunç olan ise toplumu sistematik bir dayatma ile belli bir kalıp içerisine sokmak istediler. Bunun için birçok insanımızın kanı döküldü, binlercesi işkence gördü, bunun için ne yazık ki darbeler yapıldı. Alevileri Sünnileştirmek, Kürtleri Türkleştirmek, Türkleri de sekülerleştirmek için sistematik bir politika izlendi. Bu tam anlamıyla toplum mühendisliğidir ve en ağır insan hakları ihlalidir. Geçtiğimiz günlerde 12 Eylül darbesinin yıl dönümünü milletçe andık. O dönemde yaşatılan acıları ve hak ihlallerini milletimiz hala hafızalarından silemedi. Askeri cuntanın antidemokratik uygulamalarını hala ortadan kaldıramadık. Hala darbe yönetimi tarafından hazırlanan bir anayasa ile yönetiliyoruz’’ dedi.

Yeni Türkiye ile yeni bir anayasanın da kaçınılmaz olduğuna vurgu yapan Tüfenkçi, ‘’ Türkiye ve milletimiz kendisine biçilen elbiseye sığmıyor artık. Bu ülkeye reva görülen gömlek dar geliyor. Bunun için acilen yeni anayasa yapmak gerekir. AK Parti iktidarı ile çağ atlayan Türkiye’yi, gelişimine uygun bir anayasa ile çok daha ileriye taşıyacaktır. Biz AK Parti olarak bu konuda tavrımızı net olarak birçok kez ifade ettik. Muhalefet partilerine yeni bir anayasa için çağrıda bulunduk. O gün 12 Eylül darbesine karşı çıkamayanlar, darbe olması için zemin oluşturanlar, buna olanak sağlayanlar, bugün de darbe anayasasının değişmesini istemiyorlar. Sonra da AK Parti’nin 12 Eylül ile yüzleşemediğini söylüyorlar. Ben buradan CHP’ye ve MHP’ye sesleniyorum; sizler AK Parti iktidarı dönemine kadar darbeye darbe diyemiyordunuz. Buna cesaretiniz, iradeniz yoktu. O gün lal olan diliniz bugün çözüldü, şimdi de inkar ve iftira ile siyaset yapıyorsunuz. Artık bu işin edebiyatını yapmayı bırakın ve samimi bir şekilde yeni bir anayasa yapılması için tavrınızı gösterin’’ dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız