SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kargalar Bile Güler!'

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, AKP'nin yargıyı baskı altına alması iddiasını tamamen yanlış olduğunu söyleyerek, "Muhalefetin bu iddiasına bütün kargalar beraber güler" dedi.

AKP'de düzenlenen Halk Günü'ne Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı katıldı. Halk Günü öncesinde konuşan AKP Malatya İl Başkan Vekili Bülent Tüfekçi, Anayasa Mahkemesi'nin tasvip etmedikleri halde esasa girerek verdiği karara karşın, sandığın halkın önüne konulmasını önemli olduğu belirti. Tüfekçi, başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum öncesinde Malatya'da düzenlenecek olan mitinge katılacağını söyledi.

Malatya Milletvekili Fındıklı, "Anayasa değişikliği ile ilgili olarak muhalefet partilerinin yaptığı eleştiriler iki noktada yoğunlaştı. 3 maddeye ısrarla karşı çıkıyorlar. Bunlardan bir tanesi Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yapısı ile ilgili yapılan değişiklikler, ikincisi Anayasa Mahkemesi yapısı ile ilgili yapılan değişiklikler, üçüncüsü de parti kapatma ile ilgili yapılan değişiklikler, Peki ya diğerleri? 'Efendim bu 3 tane madde çok önemli. Ama bunlar mutlaka geçmesin. Diğerlerini bunların yanına bonus maddeleri olarak koydunuz. Onu da öyle geçiriyorsunuz. Şimdi kadın haklarını, çocuk haklarını memurlara verilen sendika haklarını, vatandaşın itiraz hakkının anayasa teminatı altına alınması hafife alınacak maddeler değil. Yaş kararlarının yargıya açılması hafife alınacak kararlar değildir. Bunları hafif görmek, fevkalade hafifçe bir davranıştır. Çünkü yıllardan beri biz bürokratik oligarşiden, askeri vesayetten, demokrasinin üzerindeki gölgelerden, yargı vesayetinden bahsediyoruz"
dedi.

AKP'nin yargıyı baskı altına alması iddiasının tamamen yanlış olduğunu söyleyen Fındıklı, "Muhalefetin bu iddiasına bütün kargalar beraber güler. 13 bin hakim ve savcının Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na üye seçmesi insanları niye rahatsız ediyor. Anlamakta güçlük çekiyoruz. Bu durum onların özerkliliğini arttırır. Tarihin bir geçmişine bakalım yargı ile ilgili olarak. 12 Eylül'den sonra yapılan yargılamaları düşünün. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu tam 7 yıl yargılandı. Daha sonra da pardon dediler ve hiç bir ceza almadan serbest bıraktılar. Hangi gerekçelerle tutuklanmıştı. Ortada bir gerekçede yoktur. Ama komutanların emriyle maalesef 7 yıl cezaevinde kaldı. Yine hatırlayın 16 yaşındaki ülkücü gencin hakkında idam kararı verildi. 16 yaşında olduğu görülünce, bir gece içerisinde yaşı 20'ye çıkartılarak, ertesi sabah idam ettiler. AKP'nin yaptığı değişiklikler yargının temelini oluşturan değişikliklerdir" ifadelerini kaydetti.

Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, parlamentonun ve milletvekillerinin görevini yaptığı ve artık sözün halkta olduğunu belirterek, "12 Eylül, demokrasi dışı bütün güçlerin, güçlerinin bittiği gün olacaktır. Halkımız bu değişikliğe destek verecektir" dedi.

Fındıklı, 2 Organize Sanayi Bölgesi'nde şuanda 3 bin 500 işçinin çalıştığını ve yılsonuna doğru bu sayının 6 bine çıkartılacağını belirtti.

Fındıklı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın referandum için Malatya'da mitinge katılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız