SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kargaşa İstemiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:06:24
A- A+ PAYLAŞ

Malatya İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Hukuk ve Adalet Topluluğu Başkanı Özgür Gürge, "Molotofla hak arama anlayışının hangi demokrasinin içerisinde var olduğuna bizler anlam veremiyoruz. Üniversite öğrencileri olarak kampüs alanında hiçbir şekilde kargaşa ve kaos ortamlarının oluşmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde, topluluk üyesi öğrencilerle birlikte basın açıklaması yapan Malatya İ.Ü. Hukuk ve Adalet Topluluğu Başkanı Özgür Gürge, şöyle konuştu: "Üniversiteler bilimsel anlamda özgürlüğün doruğa ulaştığı alanlardır. Birinin özgürlüğü, kendisi ile çelişen bir özgürlüğün varlığı halinde sun bulacaktır. ODTÜ’de yaşananlar bunun en bariz örneğidir. Molotofla hak arama anlayışının hangi demokrasinin içerisinde var olduğuna bizler anlam veremiyoruz. Bu yapılanların bir takım illegal yapılanmaların gövde gösterisinden başka bir şey ifade etmediğini açıkça belirtmek isteriz."

"Yaşanan bu olayın siyasi boyuta taşınması ve siyasi malzeme yapılması da, Türkiye gerçeğini yansıtmaktadır" diyen Gürge, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bu gerçeğin bir an önce değişmesi taraftarıyız. Olaylar sırasında her kim suçlu ise hukuk devletinin bir gereği olarak yargıya bırakılması kanaatindeyiz. Üniversite öğrencileri olarak kampüs alanında hiçbir şekilde kargaşa ve kaos ortamlarının oluşmasını istemiyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız