SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kargoyla Malatya Yemeği

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'ya özgü yöresel yemekler kargoyla yurt dışına gönderiliyor.

Malatya'da yöresel yemeklerden oluşan ve tamamen bayanların gayretiyle ayakta durmayı başaran lokantanın işletmeciliğini yapan Gülhan Erdem, yöresel yemeklerin yurtdışından da ilgi görmesiyle birlikte bir ilke imza attı.

Özellikle turistik amaçlı Malatya'ya gelen turistlerin yöresel yemekleri tatmalarının ardından yurtdışından sürekli sipariş almaya başlayan Erdem, "Belçika, Almanya ve İngiltere'den yöresel yemeklerimiz sürekli isteniyor" dedi.

İşletmenin ilk açıldığı zamanlarda bayanların oturabileceği kafe tarzında oluşturulduğunu belirten Erdem, "Biz burayı kahve tarzında açtık. Bayanların gelip oturabileceği, kitap okuyarak zaman geçirebilecekleri bir yer olarak dizayn ettik. Ancak, hedeflediğimiz gibi olmadı. Bende kardeşime karınbumbar yapalım teklifini sundum. Daha sonra deneme amaçlı yemek yaptık. Baktık ki insanların yoğun bir ilgisi oldu. Şimdi anlıyorum ki iyi yapmışız. Tabi bu böyle gelişti ve il içi ve dışına yemek göndermeye başladık" diye konuştu.

Erdem, yurt dışından Malatya'ya gelen gurbetçi ve turistlerin işletmelerine gelip, yöresel yemekleri tattıklarını kaydederek, "Hiç tadını bilmeyen insanlar bile karınbumbarı yediklerinde çok beğendiler. Tabi paket paket karınbumbar götürmeye başladılar. Sipariş üzerine bizde Belçika, İngiltere ve Almanya'ya yemek gönderdik. Şimdiye kadar bir tek Amerika'ya gönderemedik. Onlarda gıda denetimi çok sık olduğu için" şeklinde konuştu.

Ev hanımlarına da bir çağrıda bulunan Erdem, "Eğer yaptığınız işleri itinalı yaparsanız her şey güzel olur. Ama görüyorum ki itina ve özen hiç kimsede yok. Hanımlar istekli başlarlar ise çok güzel bir gelir kaynağı" dedi.

Bu hizmeti veren lokanta ile 0 422 323 32 26 no'lu telefonla irtibat kurulabileceği belirtildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız