SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karikatüre Tepkiler Devam Ediyor

A- A+ PAYLAŞ

İslam dünyasında rahatsızlığa yol açan karikatürlerin yayınlanmasına tepki gösteren Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Şevket Keskin, uygarlığın başkalarının inancına ve kültürüne saygılı olmayı gerektirdiğini söyledi. Bu arada bir vatandaş da, protestosunu bayrakla kenti dolaşarak gerçekleştirdi.

ESOB'DAN..
ESOB Başkanı Şevket Keskin, bazı Avrupa ülkelerinde Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasına tepki göstererek, "Sevgili Peygamber Efendimizin, Danimarka'da bir gazete tarafından karikatürize edilmesini kınıyoruz. Bilinçsizce yapılan bu küstahlığın basın özgürlüğüyle savunulmasını, teknolojide ilerlediğini söyleyenlerin ilim, irfan, ahlak ve edepten ne kadar geride olduklarının bir göstergesi olarak görüyoruz" dedi.

Keskin, açıklamasına şöyle devam etti:
"Bize uygarlık ve özgürlük dersi vermeye kalkanlar, şunu çok iyi bilsinler ki, uygarlık, başkalarının da inancına ve kültürüne saygılı olmayı, özgürlük de başkalarının özgürlük sınırlarına girmemeyi ve gerçekler karşısında kör olmamayı gerektirmektir. Peygamberimiz Hz. Muhammed'i karikatürüyle ifade etmek olsa olsa psikopat bir sapığın, kendi adını veya gazetesini afişe etmek için yaptığı bir çılgınlık olmalıdır. Yüce Allah'ın bütün peygamberlerine inanan ve saygı gösteren Müslüman Türk milleti olarak, peygamberimize yönelik olumsuz tüm söz, yazı ve eylemleri nefretle kınıyor, din kardeşlerimizin olaylar karşısında İslami ahlak ve edep kuralları içerisinde davranmalarını temenni ediyoruz."

BAYRAKLI TEPKİ..
Mustafa Coşkun (73) adlı emekli vatandaş, şehir merkezinde elindeki büyük Türk bayrağını taşıyarak dolaştı. Hz. Muhammed'in karikatürlerinin yayınlanmasına tepki için Türk bayrağıyla dolaştığını söyleyen Coşkun, "Yapılanlar beni çok üzdü. O nedenle evimdeki Türk bayrağını alarak sokakta dolaşmaya başladım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız