SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karısının Büstünü Yaptırdı

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:03:52
Karısının Büstünü Yaptırdı
A- A+ PAYLAŞ

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Tahtakuşlar köyünde emekli öğretmen Alibey Kudar’ın 50. evlilik yıldönümünde eşi Esma Kudar için yaptırdığı büst ilgi odağı oldu. 

58. evlilik yıldönümlerini kutladıklarını anlatan 81 yaşındaki Alibey Kudar, eşinin büstünün yaptırılmasının tüm ailenin kararı olduğunu söyledi. İlçeye 15 kilometre uzaklıktaki Tahtakuşlar köyündeki Etnoğrafya Galerisi’nin de kurucusu olan Alibey Kudar evinin bahçesine, 50. evlilik yılı olan 2005 yılında eşi Esma Kudar’ın bir büstünü yaptırdı. Büstü törenle açtıklarını anlatan Alibey Kudar, evliliğin kutsal olduğunu söyledi. Kudar ailesinin mimarı olarak nitelendirdiği 77 yaşındaki eşi Esma Kudar’ın büstünün gören herkesin ilgisini çektiğini anlatan Alibey Kudar, “50. evlilik yıldönümünü kutlamak için bir şeyler yapmak istiyordum. Çocuklarımla beraber oturup konuştuk. Ben heykelin yapılmasını teklif ettim. Bu fikir oybirliğiyle kabul edildi. Sivas Cumhuriyet Üniversitesinden Gürkan Eken’e bu heykeli yaptırdık. Düzenlediğimiz bir törenle de açtık. Törene gelenler kimin heykelinin açılacağını bilmiyordu. Onlara da sürpriz oldu. Tören sırasında evlilikte 20 yılını doldurmuş olan 20 kişiye birer makas vererek bu açılışı birlikte yaptık. Heykel, pek çok basına konu oldu. Şu anda ise 58. evlilik yılımızı doldurduk. Evlilik de ufak tefek tartışmalar olur. Ancak bunlar evliliğin tuzu ve biberidir. Dozunu kaçırmamak lazım. Evlilik çok kutsaldır. Dökülen çanak dolmuyor. Lütfen evliliğin kıymetini bilelim” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız