SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Kariyer Günleri' Başladı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 1. Kariyer Günleri başladı.

Öğretmenevi'nde gerçekleşen 1. Kariyer Günleri toplantısının açılışına Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güney, İŞKUR Müdürü Yaşar Karataş İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kılıç, İnsan Kaynaklarının Mesleki Eğitim Yoluyla Geliştirilmesi Projesi (İKMEP) Tanıtım Uzmanı Dr. Rıdvan Özel, Projeler Koordinasyon Merkezi Temsilcisi Göksel Köroğlu ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Programda konuşan Milli Eğitim Mehmet Bulut, mesleki eğitime olan ilginin ülkemizde son yıllarda arttığına işaret etti. Bulut, "Mesleki ve teknik eğitime yönelik olarak ilgiyi daha da arttırmalıyız. Avrupa'da mesleki eğitim genel eğitimin içinde yüzde 60'a ulaşmıştır. Bizimde ülke olarak bu düzeye ulaşmamız gerekmektedir. Ülkemizde ne yazık ki yıllarca çeşitli nedenlerle mesleki eğitime gereken ilgi gösterilmemiştir. Elimizden geldiğince bundan sonra öğrencilerimizin mesleki ve teknik eğitime yönlendirilmesi konusunda okul idarecilerin eve rehberlik öğretmenlerine büyük görevler düşmektedir" dedi.

MYO Müdürü Prof. Dr. Rıfat Güney, "Meslek Yüksekokulunun amacı, sanayi ve hizmet sektörünün rekabet gücünü arttıracak ara insan gücünü yetiştirmektir" diye konuştu.

İKMEP Projesi Fırın Tanıtım Uzmanı Dr. Rıdvan Özel ise İKMEP Projesinin tanıtımını yaparak, "Prjoenin genel hedefi; kalifiye ve vasıflı işgücünün katılımı ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki küçük ve orta ölçekli işletmelerin gelişimini ve rekabet edebilirliğini teşvik etmek" dedi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından İŞKUR Müdürü Yaşar Karataş, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kılıç ve Malatya Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yücel Abik'in katıldığı bir panel düzenlendi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız