SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karkas Değil, Canlı Hayvan..'

A- A+ PAYLAŞ

Ziraat Odası'nın, ithal hayvan eti satmakla suçladığı Esenlik'ten bu iddialara tepki geldi. Yapılan açıklamada, halkın menfaatleri doğrultusunda çalışılmakta olduğu belirtildi.

Belediye'nin büyük ortağı olduğu Esenlik Şirketi'nin genel müdür yardımcısı Mesut Bozkurt tarafından, konuya ilişkin yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında canlı hayvan kesimi ve satılan et ürünleri ile ilgili olarak kurumumuz hakkında ortaya atılan iddia ve suçlamalar, tamamen iyi niyetten uzak, mesnetsiz ve gerçek dışıdır.

Yıllardır Malatya ve Malatyalının refahı için çalışan ve gücünü bu kentten alan Esenlik Marketlerde satılan et ve et ürünleri; Et Balık Kurumuna ait tesislerde, veteriner kontrolünde ve Esenlik tarafından görevlendirilen personelin gözetiminde kesilen canlı hayvanlardan temin edilmekte, kesinlikle karkas et satın alınmamaktadır. Kesim işleminden sonra kurumumuza ait entegre tesislerde ve hijyenik ortamda işlenen et, market raflarında yerini almaktadır.

Kesilen hayvanlara ait sakatatlar kesinlikle atılmamakta, Et Balık Kurumu tarafından belirli aralıklarla yapılan ihalelerle satılmaktadır.

Tüm ürünlerimizde olduğu gibi et ve et ürünlerinde de temel amacımız halkımıza kaliteli ve ucuz ürün sunabilmek, gelir düzeyi düşük ailelerimiz de dahil, her sofrada et teminini sağlayabilmektir.

Kamu yararı için çalışan ve hiçbir zaman sadece kar güdüsü ile hareket etmeyen kurumumuzun, halkımızın sağlığını riske sokabilecek bir tasarrufta bulunabileceğini düşünmek akla ziyandır.

Yaptığı satın almalarda, yerli girişimcileri teşvik amacıyla, her zaman önceliğini Malatya esnafından yana kullanan Esenlik’in, muadil ürünlerde halkın menfaatlerini gözeterek daha ucuz olana yönelmesinden daha doğal bir şey yoktur.

Son yıllarda çeşitli nedenlerden dolayı hayvancılık sektöründe meydana gelen gerileme ne yazık ki bazı spekülatörlerin ve fırsatçıların ekmeğine yağ sürmüş et fiyatları almış başını gitmiştir. Avrupa’da 6 – 7 euro ya satılan et fiyatı ülkemizde 40 TL sınırına kadar dayanmıştır.

Esenlik, her zaman olduğu gibi bugün de serbest piyasa koşullarında en kaliteli ve ucuz ürünü halkımızın çıkarlarını en önde tutarak satmakla kendini sorumlu görmekte, bundan sonra da hiçbir baskı ve etki altında kalmadan bu politikasını sürdürmekte kararlıdır."

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, yaptığı açıklamada Malatya'daki kasap ve marketlerde et satışının kontrolsüz şekilde yapıldığını öne sürmüştü. 5 aydan beri Malatya'da hayvan kesimi olmadığını iddia eden Polatbaş, "Malatya'da bir market dışında tüm marketler ithal adını verdikleri etleri satmaktadır. Tüketiciler de bu etler ithal diye bilgilendirilmemektedir. Malatya'da 5 aydan bu yana hayvan kesilmedi. Ama bu etler nereden geliyor, kimlerden satın alınıyor, nerede kesiliyor, etin kalitesi ve durumu bilinmiyor. Malatya Tarım İl Müdürlüğü de bu etleri kontrol etmiyor, nereden geldiğini, nerede kesildiğini araştırmıyor. Tam bir vurdumduymazlık yaşanıyor. Maliye, bu etlerin nereden geldiğini araştırmıyor. Bu etlerin nereden nasıl alındığı konusunda ciddi endişe ve şüphelerimiz var." demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız