SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karla Mücadele Sürüyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:14:21
Karla Mücadele Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya merkezde Çarşamba akşamı başlayan kar yağışı gece boyunca etkisini gösterdi. Yoğun yağan kar, trafik akışını ve yayaları etkilememesi için karla mücadele ekipleri akşam saatlerinden itibaren çalışmalarına başladı. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ..

Pazartesi günü yüksek kesimlerin ardından, Çarşamba günü Malatya genelinde etkili olan kar yağışı sevinç yaratırken, araç ve yaya trafiğinin aksamaması için yağışla birlikte karla mücadele çalışmaları başladı.

Pazartesi günü yağan kardan dolayı kırsal alanlarda yol açma çalışmalarını, oluşan tipi nedeniyle güçlükle sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, Perşembe günü itibariyle de merkezde kar temizleme çalışmalarına başladı. Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde toplamda 75 ekip, 220 araç ve 791 personel ile karla mücadele çalışmalarını yürütürken, bu ekiplerin 25’i merkezde, 18’i ilçelerde kar temizleme, 32’si de merkezde kaldırım temizleme çalışması gerçekleştiriyor.

Çarşamba günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte don ve buzlanmaya karşı ilk önce tuzlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir ekipleri, Malatya merkezdeki ana arterlerin yanı sıra otobüs güzergahları ile eğimi yüksek yolların tamamına yakınında bu çalışmaları gerçekleştirdi. Erken ve zamanında yapılan tuzlama çalışmaları sayesinde, söz konusu yollarda buzlanma olayı yaşanmadı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri sabahın ilk ışıklarıyla birlikte başta ana arterler ve otobüs güzergahları olmak üzere yol ve kaldırım temizleme çalışmalarına başladı. Toplamda merkezde 57 ekiple yürütülen yol ve kaldırım temizleme çalışmaları sayesinde, Malatya genelinde araç ve yaya trafiğinde önemli bir tıkanma ve sorun yaşanmadı. 400 dolayında personelin yer aldığı merkezdeki karla mücadele çalışmaları, aralıksız devam ediyor.

Yol ve kaldırım temizleme çalışmaları sırasında kenarda kar yığınlarının oluşmaması için, toplanan karlar kamyonlarla şehir dışına taşınıyor. Özellikle trafik yoğunluğunun olduğu merkezdeki ana arterler, kar temizleme çalışmalarının bitirilmesinin ardından trafiğe kapatılarak, biriken karlar kamyonlara doldurularak dere yataklarına götürülüyor.

Kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi AYKOME bünyesinde oluşturulan Kriz Masası harekete geçerken, Çarşamba günü akşam 22.00 sıralarında başlanan ve aralıksız devam eden tuzlama ve kar temizleme çalışmalarını Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar organize ediyor.

Kar yağışı ile birlikte Büyükşehir Belediyesi olarak ekiplerle birlikte sahaya indiklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, 24 saat görev başında olduklarını söyledi. Tuzlama ve temizleme çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Sarılar, “ AYKOME bünyesinde oluşturduğumuz kriz masası ile Çağrı merkezimiz görev başında. Çağrı merkezine gelen ihbarlar, değerlendirip AYKOME’ye gönderiyorlar. AYKOME de gelen ihbarlara müdahalelerde bulunuyor.  Bu çalışmalarımız, kar yağdığı süre içerisinde devam edecek. Tekrar kar yağmaya devam ederse tedbirler farklılaştırılarak sürdürülecek. İnşaallah önemli bir sorun yaşanmadan çalışmalarımızı tamamlayacağız” dedi.

Aynı çalışmaların ilçelerde de devam ettiğini belirten Sarılar, tipi ve fırtınanın müsaade ettiği boyutta Karayolları ekipleri ile birlikte karla mücadele çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü söyledi.

Kar temizleme ve yol açma çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, bir taraftan da yolu kapalı bölgelerde ağır hasta ve cenazelere de yardımcı oluyor.

Hekimhan’ın Kurşunlu Mahallesi ile Battalgazi İlçesinin Karagöz Mahallesi’nde 112 acil servisine gelen hasta bilgisiyle birlikte harekete geçen Büyükşehir yol açma ekipleri, 112 acil servis ekiplerini hasta vatandaşlara ulaştırmayı başardı. Battalgazi İlçesi Pelitli Mahallesindeki bir cenaze için de, Büyükşehir Belediyesi, mahallenin yolunu zor şartlara rağmen açarak, cenazenin defnedilmesine yardımcı oldu.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Kar ile mücadele ekibinde görev alan personelini ziyaret ederek, tatlı ikramı yaptı.

Yeşilyurt'ta kapanan öncelikle ana arterleri sürekli açık tutmaya çalıştıklarını ifade eden Polat, "Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için Büyükşehir Belediyemizle birlikte kar temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Ekiplerimiz, karla mücadelede buzlanmadan oluşabilecek yollarımızda kar temizleme ve tuzlama çalışmaları yapmaktadır" dedi.

Araçların zincir ve kar lastiği olmadan trafiğe çıkmamaları gerektiğini hatırlatan Polat, " İnsan hayatı her şeyden önemli. Tedbirsiz şekilde araçlarıyla trafiğe çıkan vatandaşlarımız kendi canlarını tehlikeye attığı gibi karşındaki insanında canını da tehlikeye atabiliyor. Lütfen zincirsiz ve kar lastiği olmadan yola çıkmayalım. Yola zincirsiz ve kar lastiği olmadan çıkan araçlar aynı zamanda trafiği de aksatıyor" diye konuştu.

Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm ekip ve iş makineleri ile kar mücadelesi yaptıklarını belirten Polat, şunları kaydetti:

"Gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrasında karla mücadele için kar küreme, tuzlama ve buzlanmayı önlemek için kar eritici solüsyon serperek yol ve kaldırımlarımızı vatandaşlarımızın rahat kullanacağı duruma getiriyoruz. Fen İşleri Müdürlüğümüz, Park Bahçeler Müdürlüğümüz ve Temizlik İşleri Müdürlüğümüz tarafından vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 450 işçi ve iş makinelerimizle sahada çalışmalarımızı 24 saat kesintisiz bir şekilde sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde sıkıntı yaşamadan ulaşımını sağlayabilmek için, ekiplerimiz vatandaşın istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalarını yürütüyor. Kar nedeniyle oluşabilecek olumsuz durumlarda 444 8 9 10 numaralı telefonu arayarak bilgi vermelerini istiyoruz" dedi.

BATTALGAZİ BELEDİYESİ..

Malatya merkeze yılın ilk karı yağdı. Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, gece geç saatlerde etkili olan kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Battalgazi Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin karla mücadele çalışmalarını Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’da yerinde denetledi. Battalgazi ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda bulunan kaldırımlardaki karları temizleyen ekipler, yaya trafiğinin sağlıklı bir şekilde sağlanmasına büyük katkıda bulundu. Battalgazi Belediye Meclisi’nin Ocak ayı ikinci oturumda çalışmalar hakkında bilgiler veren Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Bu yıl ilk karımızı gördük. Rahmet ve bereketle gelen kar çiftçimizin yüzünü güldürür. Karla mücadele noktasında sabaha kadar ilgili ve yetkili arkadaşlarımız bizzat alanda bulunarak karla olan mücadeleyi bizzat gerçekleştirmişlerdir. Bundan dolayı ilgili ve yetkili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bununla ilgili hizmet masamıza gelen, gerek sabah esnaflarla olan görüşmelerimde teşekkürler geldiğini belirtmek isterim. Ayrıca Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin yetkili amirlerinden ilk uygulama olmasına rağmen çok güzel bir örnek sergilediğimizi bizzat telefonla teşekkürlerini ilettiğini belirtmek isterim. Sizlerinde gördüğünüz gibi sabah saat 08.00’da ana caddelerin, ana kulvarların, tüm kaldırımların kardan temizlenmiş olduğunu gördük. Kalan kısımları da temizlenme çalışmaları devam etmektedir. Karlar, kaldırımda donup vatandaşın yürüyüş noktasındaki trafik engeline mahal vermeyecek bir şekilde temizlik devam edecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız