SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karmakarışık Bir Mezar!'

A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ilçesindeki Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nın restorasyonu esnasında ortaya çıkan 3 insan iskeleti ile ilgili olarak Malatya Müzesi uzmanlarınca yapılan inceleme sona erdi.

Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nın arka kısmında zemin temizleme çalışması esnada bulunan mezardan 3 adet insan iskeleti çıkmıştı.

Malatya Müze Müdürü Ziya Kılınç, "Sivas Korumu Kurulu ile yaptığımız resmi görüşmeler sonucunda, temizlik çalışması başlattık. Mezar bizim tahmin ettiğimiz bir ölümü gömme sistemi ile ölü gömülen bir mezar değildir. Birisi bayan 2'si erkek iskeleti olmak üzere 3 iskelet bulundu. İskeletler düzenli değildi. Tamamen yığma şekilde üst üste konulmuştu. Toplu mezar diyemeyiz, çünkü vücutta bir bütünlük yok. Tamamen bir yere yığılmış bir mezar topluluğu vardı. İskeletler yığıntı şeklindeydi. İskeletlerin arasında seramiklerde çıkarttık. Bizim genel kanaatimiz, kesin olmamakla birlikte burada muhtemelen evlerin inşaatları sırasında bu mezarlara rastlanıldı ve bunlar buraya toplanıldı diye düşünüyoruz" dedi.

Malatya Müzesi Müze Araştırmacısı Antropolog Hüseyin Şahin, tahminen ev yapım çalışmaları ve hafriyat çalışmaları sırasında bulunan iskeletler bir yere getirilerek yığılmış olabileceğini söyledi.

Şahin, iskeletlerin 35-40 yaşlarındaki insanlara ait olduğu ve çıkan parçaların Selçuklu, Bizans ve Osmanlı dönemine ait olduğunu belirterek, "Karma karışık bir mezar çıktı. Buradaki mezarın bir temelden çıkan kemiklerin ya da mezarların bir çukura yan yana defnedildiğini düşünüyoruz" ifadesini kaydetti.

FOTOĞRAFLAR: Mehmet GÖRESİYE

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız