SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karmakarışık Durumlar!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un olağanüstü kongresi erteleme gününde de yapılamadı ve "belirsizlik" devam ediyor. Kongre salonunda 2 saati aşkın süre devam eden kulislerden sonuç çıkmadı. Önce Vali, sonra Belediye Başkan Vekili, ardından milletvekilleri salonu terk ettiler. Eski bir yönetici, “olmayan” kongre öncesindeki görüşmeler sırasında tartışma olduğunu doğruladı. Kulüp Başkanı Haşim Karadağ ile son dönemde devreye giren işadamı Sabri Özel’den de, ilginç açıklamalar geldi. Saat 13.30 sıralarında yapılan açıklamalarda, 15 gün sonra kongre yapılacağı, ancak Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Perşembe günü Malatya'ya dönecek olması nedeniyle Cuma günü bir toplantı yapılarak, acil sorunların halli konusunun görüşüleceği belirtildi. Bu arada, daha sonra yapılan açıklamalarda, yönetimin olağanüstü kongre kararından vazgeçtiği, bu nedenle kongrenin yapılamadığı, en erken 15 gün sonra kongrenin yapılabileceği bilgileri verildi.

SALON BOŞ, ODADA GÖRÜŞME..
Malatyaspor'un, 4 Eylül'de yapılacağı bildirilen çoğunluk sağlanamadığı için 11 Eylül'e ertelendiği bildirilmişti. Sabancı Kültür Sitesi'nde 11.00'de başlayacağı belirtilen kongre öncesi, Malatyaspor Başkanı Haşim Karadağ ve işadamı Sabri Özel, bazı eski ve mevcut yöneticiler salona gelirken, “Karadağ’ın aday olmayacağına" ilişkin imalarda bulundular. Vali Halil İbrahim Daşöz ve Belediye Başkan Vekili Fahrettin Eserdi de, salona gelişlerinde "kayyuma doğru gidişi" doğrulayan değerlendirmeler yaptılar. Vali, mevcut durum karşısında Malatya'nın bir başka çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Kongre toplanamazken, belirsizlik sürdü. Bir süre sonra Vali, Milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkan Vekili, Malatyaspor Başkanı Karadağ, TSO Başkanı Hasan Erkoç, işadamı Özel, bazı yöneticiler ayrı bir odada konuşmaya başladılar. Toplantı odasının açık penceresinden işadamı Özel’in, “İstanbul’daki Malatyalı işadamları birlik beraberlik olsak bu ortadan kalkacak. Belediyenin eline bakmayacak. Her zaman belediyeyle polemiğe girmeye de gerek yok. Bu cenazenin ortadan kaldırılması gerekiyor.”dediği duyuldu. İçerdeki görüşmelerde, Belediye Başkan Vekili Eserdi'nin, belediyenin 600 milyarlık bir desteğinin olabileceğini, bunun "hemen" olmasının söz konusu olmayacağını, taksitler halinde verilebileceğini, bu konudaki kararın da Belediye Başkanı Cemal Akın'a ait olduğunu söylediği, buna karşılık orada bulunan bazı isimlerin paranın 1 trilyona tamamlanması ve peşin ödenmesi gibi bir öneriyi seslendirdikleri, Eserdi'den yanıt alamadıkları öğrenildi. Görüşme sırasında, Vali Daşöz'ün, işadamı Özel'e, Karadağ başkanlığındaki yeni yönetim için kendisinin 11 işadamı bulduğu yolundaki sözünü hatırlattığı ve "Hani nerede?" diye sorduğu, bu konuda da bir diyaloğ yaşandığı haber alındı.

VALİ ERKEN AYRILDI..
Bu görüşmelerde Karadağ'ın göreve devam için "parasal destek" istediği öne sürüldü. Saat 12.40'da Vali, “gergin” bir şekilde toplantı odasından ve Sabancı Kültür Sitesi'nden ayrılırken, yaptığı kısa açıklamada "Tartışmaya devam ediyorlar."dedi ve kendisinin özel bir misafirini karşılamak üzere ayrılmak zorunda olduğunu söyledi.

MİLLETVEKİLLERİ..
Saat 13.00 sıralarında milletvekilleri Fındıklı ve Aslanoğlu odadan çıktılar. Aslanoğlu, içerde toplantının devam ettiğini söyledi ve “Arkadaşlar kendi aralarında tartışıyorlar, açıklamayı onlar yapsınlar. 5 dakika sabredin. Biz gitmiyoruz buradayız.” dedi. Bu arada Belediye Başkan Vekili Eserdi de kongre salonundan ayrıldı. Odada Karadağ, Özer'in ve bazı yöneticilerin toplantı halinde oldukları öğrenildi.

Saat 13.10'da da milletvekilleri Fındıklı ve Aslanoğlu, Sabancı Kültür Sitesi'nden ayrıldılar. Aslanoğlu "Her türlü şeyi yapmaya çalışıyoruz" derken, Fındıklı bazı basın mensuplarının 2 trilyon para istendiği iddiası bulunduğunun dile getirilmesi üzerine "Teferruata girmeyin. Malatya büyükşehir.. Üzerinde çalışıyoruz.." diye konuştu. İki milletvekili, daha sonra kolkola girerek kongre salonunun karşısındaki Altın Kayısı Oteli'ne geçtiler.

“TARTIŞMA OLDU..”
Eski yöneticilerden Selahattin Dağıstanlı, kalan gruptan dışarıya çıkan ilk isim oldu. Dağıstanlı, yönetimin görevi başında olduğunu söylerken, “Ne kadar para talep ediliyor?” sorusuna, “Belli bir rakam konuşulmadı. 1 trilyon gibi para talep edildi. Bununla ilgili yetkili merci olan Belediye başkanının Malatya’da olmamasından dolayı karara varılamadı” dedi.

Dağıstanlı, basın mensuplarının “Sayın Vali, toplantıyı sert ve yüzü asık bir şekilde terk etti..” diyerek açıklama istemeleri üzerine, “O onun kararı bilemiyorum.”diye konuştu. Basın mensuplarından biri, “İçerde bir tartışma oldu sanırız, sesler buraya da geldi çünkü..” diye üsteleyince, Dağıstanlı’dan “Evet evet.. Oldu. Kendi içinde biraz tartışma oldu.” dedi.

“CUMAYA KADAR BEKLEYECEĞİZ..”
Saat 13.30 sıralarında ise Karadağ ve işadamı Özer ile bazı yöneticiler salon önüne çıktılar.

İlk olarak Haşim Karadağ konuşmaya başladı ve “Bu kayyum utancını Malatya’ya yaşatmamak için Cuma gününe kadar bekleyeceğiz. Geniş katılımlı bir toplantı yapacağız. Kongre 15 gün sonraya ertelendi.” derken, “Yeterli desteği görürseniz devam edecek misiniz?” sorusuna “Görelim ondan sonra” yanıtını verdi.

“İŞİMİ GÜCÜMÜ BIRAKMIŞIM..”
Daha sonra işadamı Özel konuşmaya başladı ve “ Şimdiye kadar ben yönetimde değildim. Sadece Malatya için ve Malatyaspor için bir takım sıkıntılar gördüm. Bu sıkıntılarda uzlaştırıcı ve birleştirici biz odaklı olan bir Malatya istedik. Bir 15 gün çalışma yaptım. Bu çalışmalar neticesinde istediğim verimi aldım dersem yalan olur, alamadım. Elimden gelen her şeyi yapmak istedim alamadım. Arkadaşlarımız da toplu halde geldiler, Haşim Bey geldi ‘ Ben bunu bırakmak zorundayım, bırakacağım’ dedi. Buraya kadar geldim.Malatyaspor’u bir kayyuma bırakmamak için kendisinden rica ettik, ricamızı kırmadılar. Cuma gününe kadar kendileri görevlerine devam edecekler. Hatta yeni bir yönetim seçilene kadar belki 15 gün sonra bir kongre olacaktır. 15 gün zarfında bizim hiç bir Malatya’ya, bence Malatyalılara yakışmayan bir kayyum olmaması gerekir diyorum ben. Malatya kendi içerisinde öyle zannediyorumki yine Haşim Karadağ’lar, Hikmet Tanrıverdi’ler, Ahmetler, Mehmetler çıkaracaktır diye düşünüyorum. Halen ümidimi kesmiş değilim. İnşallah o güne kadar Belediye Başkanımızla da görüşeceğiz. Sayın Belediye Başkanımız biraz fedakarlık yapacak. Eğer bugün bırakırsa bu takım dağılır. Bu takımın dağılmaması için 1 trilyon lazım. Bu takıma 1-2 trilyon civarında para lazım. Bu paranın verilmesi lazım ki bu takımın dağılmaması için. Bu takım dağılırsa 10 trilyon liraya bu takım kurulamaz. Esnafından, işçisine, memuruna, bütün kurumlarında işadamına; basınına , hepimize büyük görev düşüyor. Rica ediyorum lütfen hepimiz duyarlı olalım. Elimizden gelen neyse onu yapalım. Cuma gününe kadar 1 trilyon liranın toplanıp dağıtılması gerekiyor. Sadece Belediye değil hepimiz üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Ben nasıl işimi gücümü bırakmışım sahiplenmeye çalışıyorsam herkes sahiplensin.

..Arkadaşlarımız da var, daha önce yönetim listesi hazırladılar. (Adaylığı gündeme gelen başkalarını kastediyor) Ben onlardan rica ediyorum buyursunlar hazırlasınlar güzel olur. Haşim bey sevdiğim saygı duyduğum insan. Ben inanıyorum ki Haşim bey desteğini çekmeyecektir devam edecektir. Ben şahsım olarak Malatya için elimden ne geliyorsa onu yapacağım.”dedi.

“YİNE KENDİMİ KURTARAMADIM..”
Tekrar sözalan Haşim Karadağ da, sözlerini “Daha once satıp kaçacak diyorlardı. Herkes bugün gördü. Satıp kaçmadım. Dün gine masraf ettim, ondan 3 gün once masraf ettim. Bugün kendimi kurtarmak istedim, yine kendimi kurtaramadım. (Sabri Özel’i kastederek) Dünyaya mal olmuş bir insan paraya ihtiyacı, reklama ihtiyacı yok, şöhrete ihtiyacı yok. Herşeyi aşmış. Malatyaspor için bu kadar uğraşıyor. Malatyalı olan insanlar bunun yüzde 5’ini uğraşsalar bugün bu rezillik yaşanmazdı. Bütün Malatyalıların bu takıma sahip çıkması lazımdır. Belediyeye büyük görev düşüyor ama onun dışında herkese de büyük görev düşüyor. Şampiyonluğa oynayan takımın 13-14 trilyon liraya bütçesi vardır. 13-14 trilyon bütçe hiçbir başkan, hiç bir yönetim başlayamaz. Bu dengeli dağıtırsak herkes bunun altında kalkar. Bir kişinin üzerine yüklersen o çöker altında. İnşallah çözüme kavuşur. Bizim devam edip etmememiz önemli değil, menfaat burada Malatyaspor’un menfaati.” diye sürdürdü.

“GÖZÜM KESMİYOR..”
Sabri Özel, kendisinin başkanlık görevini alıp almayacağı yolundaki soru üzerine de, “Lütfen rica ediyorum. Malatya için yapalım. Ne eksiğimiz olabilir ya. Şahsım olarak hiç bir beklentim yok. Ben bunların tümünü aşmışım. Zaman zaman duyuyorum 'Sabri Özel niye kendisi almıyor?' Bir, böyle bir bütçem yok. İki, tek başına bir insanım. Üç, ben dünya ile boğuşuyorum. Ben burada yapamayacağım, yanlış yapabileceğim bir görevi asla ve asla üstlenemem. Başaramamak benim şeyimde yok. Başarmak zorundayım. Bir işe girersem başarmak zorundayım. Ama gözüm kesmiyor, kesse yaparım. Kesmiyor. Vakit veremem, bütçe veremem. Ama herkes bir ucundan tutsak. Basit bir şey Malatya’nın hiç yoksa 1000 tane işadamı var. ( Bu arada bir kişi Ahmet Çalık da var, deyince) Ben şahıs söylemem. Bin tane işadamının 500 işadamı 10’ar milyar verse 5 trilyon yapar ya. (Ahmet Çalık niye destek vermiyor, şeklinde laf atılınca) Ahmet Çalık çok saygı duyduğumuz Türkiye’ye, dünya’ya mal olmuş haketen Malatya’nın yüzakı olan , Türkiye’ye çok iyi döviz getiren, Türkiye’nin menfaatlerini hepimizden iyi düşünen, daha iyi çalışan abimizdir. Ben saygı duyuyorum ona.” diye konuştu. Daha sonra salondan ayrıldılar.

BELİRSİZ DURUM..
Malatyaspor’un 4 Eylül’de yapılacağı belirtilen, çoğunluk sağlanamadığı için 11 Eylül’e ertelenen, ancak bu tarihte toplanamayan olağanüstü kongresinde, yaşanan sürecin “hiç olmamış” farzedilerek yeni bir takvim belirleme yolunda bir eğilim gözlenirken, krizin başladığı 20 Ağustos’tan bu yana geçen sürede, “günlük bazı işlerin evrak üzerinde halledilmesi” dışında hiçbir gelişme ve çözüm konusunda ilerleme kaydedilmediği yaşananlarla ortaya çıktı.

Ankara'da bulunduğu bildirilen Belediye Başkanı Cemal Akın'ın Perşembe günü Malatya'ya döneceği, Akın'la yapılan görüşmede "acil para ihtiyacının karşılanmasının bir kez daha isteneceği", buna göre Cuma günü karar verileceği öğrenildi.

HABER- FOTO: Selahattin GÖKATALAY- Görüş Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız