SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karmaşa Devam..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da sürdürülen yağmur suyu drenaj kanalı yapım çalışmaları nedeniyle, kent merkezinde araç ve yaya trafiği adeta alt-üst olurken, kentin en merkezi bölgesinde yaklaşık 10 gün önce başlatılan çalışmaların “ağır-aksak” sürdürülmesine yönelik tepkilere karşın, belediyeden bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi.

Yağışlı dönemlerde, eski belediye civarı başta olmak üzere kent merkezine akan yağmur sularının tahliye edilebilmesi amacıyla, bu yıl planlanan 11 kilometre uzunluğundaki yağmur suyu drenaj kanalı çalışmalarında, kentin ana ulaşım arterlerinden olan Atatürk Caddesi ile İnönü Caddesi’nin bir bölümünde trafiği de etkileyen çalışmalar yaklaşık 10 gün önce başlatıldı. Akpınar Meydanı’ndan İnönü Kapalı Çarşısı’na doğru olan bölümde Atatürk Caddesi’nde başlatılan kazı ve yapım çalışmaları, aynı dönemde alternatif ulaşım yollarından olan Çevreyolu’nda da alt geçit çalışması yapılması nedeniyle, kent trafiğini adeta felce uğrattı.

Malatya Belediyesi’nin, müteahhit aracılığıyla yaptırdığı işin, kenti ve trafiğini büyük ölçüde etkileyecek kent merkezi kısmını planlayamaması, bu konuda müteahhide baskı yapmaması, çalışmaların sadece gündüz sürdürülmesi yüzünden işlerin uzadığını öne süren vatandaşlar ve araç sürücüleri tepkilerini her geçen gün artırırken, Malatya Belediyesi bu konuda herhangi bir açıklama yapma gereği duymadı.

Akpınar Kavşağı ile eski Belediye binası karşısındaki Taş Mağaza arasında bulunan 100 metrelik bölümde çalışmalar, tüm eleştiri ve tepkilere rağmen ancak 10 günde tamamlanabildi. Bu bölümün tamamlanmasının ardından, Taş Mağaza ile Merkez Otobüs Durağı arasındaki bölümde çalışmalar başlatılırken, son yılların en sıcak günlerinin yaşandığı Malatya’da ulaşımın felç durumu devam etti.

Gerek kent merkezindeki yağmur suyu drenaj çalışmaları, gerekse Çevreyolu'nda aylardır sürdürülen ve trafiği büyük ölçüde etkileyen alt geçit çalışmalarının gece de sürdürülebilmesine olanak sağlanmaması, böyle bir planlama yapılmaması yüzünden Malatya'da aşırı sıcağın etkili olduğu dönemde trafik kaosunun süreceği anlaşılıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız