SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karne Öncesi Öfke' Semineri

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:57:09
'Karne Öncesi Öfke' Semineri
A- A+ PAYLAŞ
 
2011-2012 eğitim ve öğretim yılının 8 Haziran Cuma günü sona erecek olması nedeni ile Malatya Belediyesi Aile Danışma ve Destek Merkezi (MADEM)  tarafından velilere yönelik “Karne Öncesi Öfke Kontrolü” konulu seminer verildi. 
 
Taştepe'deki Belediyeye ait Çok Amaçlı Sosyal Tesisi'ndeki seminerde konuşan MADEM koordinatörü Recep Bulut, “Okulların kapanmasına bir iki gün aldı. Çocuklarımızdan bazıları iyi, bazıları da kötü bir karne almış olabilirler. Hem iyi bir karne getiren çocuğa, hem de kötü bir karne getiren çocuğa karşı nasıl yaklaşılması gerektiği konusunda uzman arkadaşımız tarafından bilgiler verilecektir. Seminerin çocuklarımız ve velileri için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kulllandı. 
 
Semineri veren Psikolojik Danışman ve Rehberlik Uzmanı Ferat Dalaman,  “Karnelerinde zayıf olan öğrenci velilerinin başarısızlığı sorgularken aslında veliler olarak biraz da kendimizde suç aramamız gerekiyor. Çocuğa sorumluluk bilincini veren, ona özgüven kazandıran da yine ailedir. Sorumluluk bilinci ve özgüven çocuğun akademik başarısında çok önemli olan iki etkendir. Bu nedenle çocuğun okul başarısızlığında aile önce kendini sorgulamalıdır. Anne babalar çocuklarının okul başarısından sadece karne zamanı haberdar olmamalı, dönem içinde öğrencinin başarısını takip etmelidir. Olası bir başarısızlığa hemen çözüm bulmak hem öğrenci için, hem de ebeveyn için çok daha kolay olacaktır. Veliler, çocuklarına karşı takınacakları tutum ve davranışlarını abartmadan öğrencinin kişiliğine değil başarısızlığın nedenine odaklanmaları, aynı zamanda öfkelerini kontrol etmeleri gerekmektedir” diye konuştu. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız