SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karşı Çıkan Tek Milletvekiliyim"

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:49:05
A- A+ PAYLAŞ

30 Mart yerel seçimlerin yaklaşmasıyla partilerde seçim çalışmaları hızlandı. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yazıhan  ve Doğanşehir ilçe adaylarının seçim bürolarının açılışı yapıldı.

YAZIHAN'DA..

Açılışa Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnce, Cumhuriyet Halk Partisi Battalgazi Belediye Başkan Adayı Kurtar Kaya ve çok sayıda partili katıldı.

Yazıhan İlçesinde büyük bir coşkuyla karşılanan Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayları seçilmeleri halinde gerçekleştirecekleri projelerden bahsetti.

Cumhuriyet Halk Partisi Yazıhan seçim bürosu açılışında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Yazıhan Belediye başkan adayı Seyfi Sofu seçilmesi halinde gerçekleştireceği projelerden bahsetti.

Sofu konuşmasında şunları aktardı: “Büyükşehir statüsü kazanan Malatya’ya yeni bir heyecan getirmek ve daha iyi hizmetler alması amacıyla göreve talip oldum. Yazıhan ve 30 köyünü gezdik. Ve köylerin sorunlarını biliyoruz. Yazıhan İlçesinin sorunlarını bilmemizden dolayı patimiz bizi aday olarak gösterdi. Bizlerde göreve geldiğimiz zaman bu sorunları derhal çözeceğimize söz veriyorum. Bu noktada bizde sizlere layık olmak ve Yazıhan İlçemizi en iyi hizmetleri getirmek amacıyla çalışmalarımıza başladık. Ben belirli bir grubun ve zümrenin belediye başkanı olmadan halkımız için Yazıhan’ımız için çalışacağım.”

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci de yaptığı konuşmada Malatya’da Belediye Başkanlığına aday olanları sert bir dille eleştirerek şunları söyledi: “Bizden korkanlara diyorum ki korkmayın, bizim yöneteceğimiz belediyede şuanda ki yaşantınızdan daha iyi standartlarda yaşayacaksınız. O yüzden korkmayın ve bizi destekleyiniz ki sizin hayat standartlarınız yükselsin. Böyle sürünerek yaşamayın. Malatya’da dört tane aday var. Birçok aday var ama öne çıkan dört aday var. Şimdi Sayın Ahmet Çakır’a bakın sürekli Başbakan’dan bahsediyor. Ne anlatıyor sürekli Başbakan’ı anlatıyor. Ben buradan ona diyorum ki, kardeşim onu düşüneceğine, Yazıhan’daki kayısı üreticisini düşün. Onu düşüneceğine engellileri düşün. Onu düşüneceğine evden çıkamayan kadınları düşün. Niye Başbakan’ı düşünüyorsun. Başbakan mı, gelip Malatya’yı yönetecek. Sen Malatya halkına göre yöneteceksin. Buradan bir kere daha söylüyorum, projelerini ortaya çıkarsın ve projeler üzerinde tartışalım. Bir diğer adayımız Sayın Ahmet Münir Erkal’da hala on beş yıl öncesinde, hala on beş yıl öncesini anlatıyor. Beu arkadaşlarda büyükşehir’in ne olduğunu anlamamışlar. Bir tanesi bile Yazıhan’la ilgili proje anlatıyorlar mı? Köyden gelen vatandaşlara yapacakları projeleri var mı? Bunlar hala Malatya merkez ilçesine aday olduklarını düşünüyorlar.” diyerek Malatya Büyükşehir Adaylarını sert bir dille eleştirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya İl Başkanı Enver Kiraz da  konuşmada: “ Yerel seçimlere yaklaşırken hepimiz bir tercih yapacağız. Bu tercihleri yaparken bir şeye dikkat edeceğiz. Ve şunu diyeceğiz ki daha önce seçtiğimiz yöneticiler bize ne verdi? Bugüne kadar seçtiğimiz yöneticiler bizi hakkıyla yönettiler mi? Bize söyledikleri sözleri yerine getirdiler mi? Yani şapkamızı önümüze koyacağız ve düşüneceğiz. Ve bu sefer başka bir karar vereceğiz. Önümüzdeki dönemde bizi daha iyi kim yönetir ve daha iyi kim sözünde durur. Ona karar vereceğiz. Yazıhan’ın durumu içler acısı bir meydanı bile yok. Merkezi birçok sıkıntı yaşayan, köyleri birçok sıkıntı yaşayan bir ilçemiz. Bunun yanında kayısısı para etmeyen, işsizlikten bunalmış bir ilçemiz. Sorun çok ama çözümde var. Doğru tercih yaparsak çözümü hep birlikte oluşturacağız.”

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise: “ iki buçuk yıldan beridir hiç ayırmadan, oy versin vermesin herkesin sorunlarını gündeme getiriyorum. İki buçuk yıldan beri Malatya diyorum, iki buçuk yıldan beridir Yazıhan Adliyesi’nin kapanmasına tek karşı çıkan tek milletvekili benim. Çünkü benim görevim sizlerin haklarını savunmak.” diye konuştu.

Ağbaba önümüzdeki günlerde bir anket firmasının anket sonuçlarını açıklayacağını belirterek, “Adayımızı ilk açıkladığımız zaman aramızdaki fark yüzde 20’ye yakındı. Ama övünerek söylüyorum, Hakan İnci sahaya indiğinden beri oy farkımız yüzde 7-8’e düştü arkadaşlar. Bunu herkesin bilmesini istiyorum” ifadelerini kaydetti. 

DOĞANŞEHİR'DE..

CHP’nin aynı gün ikinci seçim bürosu ise Doğanşehir’de açıldı. Doğanşehir Belediye Başkanı ve 30 Mart 2014 seçimlerinde CHP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı olan İbrahim Karaman’ın seçim bürosunun açılışına kalabalık bir topluluk katıldı. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Başkanı Enver Kiraz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci, ilçe belediye başkan adayları ve parti yöneticilerinin davul zurna ile karşılandığı etkinlikte ilk konuşmayı CHP Doğanşehir İlçe Başkanı Mahmut Değirmenci yaptı. 

Doğanşehir Belediye Başkanı ve CHP Doğanşehir Belediye Başkan Adayı İbrahim Karaman ise yaptığı konuşmada, başkanlığı döneminde yaptığı hizmetleri anlatarak, “Büyükşehir yasasıyla birlikte oldukça geniş bir coğrafi bölgeye hizmet vereceğiz. Ama biz buna hazırız. Doğanşehir’in tamamına hizmet vereceğiz” diye konuştu. 

CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hakan İnci de yaptığı konuşmada, CHP’nin Malatya Belediyesi’ni kazanmaya ilk kez bu kadar yakın olduğunu vurgulayarak, “Benim dışımdaki hiçbir adayın ilçelerle ilgili, köylerle ilgili, Malatya’yla ilgili bir projesini duyamadım. Varsa açıklasınlar. Ben ne yapıyorum? Merkezle ilgili projeler geliştirirken, ilçelerde, köylerde yaşayan vatandaşların da sorunlarına nasıl çözümler bulacağım diye düşünüyorum ve karşılaştığım sorunlara yönelik projeler hazırlıyorum” ifadelerini kaydetti. 

Şimdiye kadar 200’ün üzerinde köy gezdiğini vurgulayan CHP’li İnci, “Bu köylerde altyapı, yol ve su sorunları ortak problem. Bunların zaten yapılması gerekiyordu. Sayın Çakır ne yapıyor? Malatya halkı için ne yapacağını anlatmıyor, başbakana sahip çıkın diye geziyor. Sen Malatya’ya sahip çıkın diye yazacaksın. Engellilere, yaşlılara sahip olun diye gezeceksin. Sen Doğanşehir’deki elma üreticisine sahip çıkın diye gezeceksin. Sen Polat’taki tütün üreticisine sahip çıkın diye gezeceksin” dedi.

İnci’nin ardından CHP İl Başkanı Enver Kiraz ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da birer konuşma yaparak hükümeti eleştirdiler. 

Ağbaba, konuşmasında, Doğanşehir halkından İbrahim Karaman ve Hakan İnci’ye destek vermelerini istedi. Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı. Büronun kurdelesi kadınlar tarafından kesilirken, ardından yapılan yemek ikramıyla program sona erdi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız