SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Karşı Çıkanları Anlayamıyorum!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir cami minaresine GSM cep telefonu baz istasyonu cihazının takılması tepkilere neden olurken, Malatya Müftüsü Bekir Gerek, "Teknolojiye ve kamu hizmetine karşı çıkanları anlayamıyorum" dedi.

Malatya merkez Zaviye Mahallesi Buhara Camii'nin minaresine baz istasyonu kurulmak istenince, mahalleli duruma tepki göstermişti. Cemaatin bir bölümünü buna tepki için cuma namazını caminin avlusunda kılmıştı. Daha sonra Buhara Camii minaresine GSM cep telefonu baz istasyonu cihazlarının takıldığı öğrenildi.

Malatya Müftüsü Bekir Gerek, ilde 8-10 cami minaresinde cep telefonu verici cihazlarının bulunduğunu hatırlatarak, "Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Sağlık Bakanlığı'ndan uygun görüş alıp, minarelere baz istasyonu cihazlarının takılması konusunda oluru var. Biz de son olarak Buhara Camisi minaresine taktırdık. Mahalleli sağlığa zararlı diye tepki gösteriyor ancak bu baz istasyonları şehir içinde birçok yerde var. Buna karşı çıkmak teknolojiye karşı çıkmaktır. Minarelerde baz istasyonlarına izin verip, bir nevi kamu hizmeti yapıyoruz. Mahalleli neden bu kadar tepki gösteriyor, anlamış değilim" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız