SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karşı Çıkmak Ne Haddimize, Dediler!'

A- A+ PAYLAŞ

Yeni Belediyeler Kanunu kapsamında nüfusları 2 bin'in altına düşeceği için kapatılacak belediyelerden biri olan Hasançelebi Belediyesi'nin başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, belediye kapatma kararına bazı AKP'li Malatya milletvekillerinin de olumsuz baktığını ancak kendisine "Başbakanımızın isteği.. Karşı çıkmak ne haddimize.." diye konuştuklarını söyledi.

Konuya ilişkin olarak TV Malatya'nın akşam ana haber bültenine telefonla bağlanan Yıldırım şöyle dedi:

“Bu konuyla bizim düşüncemiz bu saatten sonra ne kadar etkili olabilir, onu bilemiyorum, milletvekillerine anlattık, vali beye anlattık dinlediler… Belediyemizi niye kapatıyorsunuz, dedik yine ses çıkmadı. Yanlışlıkları anlattık, ama anlatamadım bir daha… Bir daha… Bir daha anlattım. Bakın Hasançelebi’de önemli şeyler oluyor dedik. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı başladı dedik. Bu yatırım yani Ermaden Erbirliğin Hasançelebi’ye yapacağı fabrikayla ilgili söyledik. Binlerce insanın aşı, işi, umudu dedik. Bir yıl sonra beş bin kişiyle yeniden belediye olacağız dedik. Açılacak kapıları kapatmayın dedik. Anlatamadım. Biz nahiye merkeziyiz. Köylerimize hizmet veriyoruz dedik anlatamadık. Sağlık dedi, eğitim dedik, güvenlik dedik, çevre dedik, dedik dedik, anlatamadık…

Ama ben onlara teşekkür ediyorum. Ak Parti’nin 6 milletvekiline teşekkür ediyorum. Dürüstçe bir cevap verdiler. Telefondan sayın milletvekillerimizden bir kısmı, bana bir tek şey söylediler. “ Başbakanımızın isteği… Karşı çıkmak ne haddimize ” dediler.

Böyle dediler, kapandı, hayırlı olsun. Dedikleri oldu, fakat dedikleri gibi olmayacak. Yani bizim suskunluğumuz devletimize olan saygımızdandır. Zararı ülke görür, ama bunlar için bu işler zarar değil, yeter ki, kendilerinin dedikleri olsun. Partilerinin dedikleri olsun. Bunlar için önemli olan o.

Malatya’da bizim dışında kapanan 14 beldemiz daha var. Bir beş belediye yi de daha öncesinden merkez belediyeye bağladılar. Onun kendilerine göre haklı yanı vardır. Haksız yanı vardır. Ben onul da aramıyorum. Kapanan tüm belediyelere de üzülüyorum. En çokta kapanan belediyelerden tepki vermeyen belediye başkanlarımıza üzülüyorum. Bir yerde işin sosyal yönünü, ekonomik yönünü, vatandaşlık insanlık yönünü aramadan, araştırmadan birileri bir karar veriyor. Seçilenler parmak kaldırıyor. Çünkü o seçilenleri seçenler var, halk seçmedi onları. Onları genel başkan seçti… Genel Başkanlarının dediği doğrultuda bugün üç gündür, ibretle izliyoruz. Malatya ibretle izliyor. Hasançelebi civarı köyleri kan ağlayarak izliyor. Bir tane iktidar partisinin milletvekili fikir beyan etmedi. Konuşan Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, konuşan Kocaeli milletvekili, başka kimse yok. Şimdi belediyeler kapanacak, kapandı. Onlar köylere de daha iyi hizmet götüreceğiz diyorlar, ne kadar yapacaklarını gelecek günler görecek. Övündükleri, böbürlendikleri bir KÖYDES projesi var. Ben geçen gün Basak’ta bir cenaze vardı. Geçen sene asfalt yaptıkları köy, KÖYDES projesiyle yaptıkları yollar jip ile gidemedim. Benim arabam jip. Hasançelebi Belediyesi’nin arabası jip. Asfalttan gidemedim. Asfalt darmadağın olmuş. Şimdi diyorlar, biz buraları köy yapacağız, hizmet vereceğiz. Sen benim sağlık ocağıma dört yıldır doktor vermiyorsun. Sen nasıl bana hizmet vereceksin. Sen benim okuluma öğretmen vermiyorsun. Sen nasıl bana hizmet vereceksin. Bu yalanlara ben nasıl inanacağım ...”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız