SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karşı Çıktık Çünkü.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:40:29
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Arif Yıldız, "Büyükşehir Yasası bu ülkenin bölünmesine, ülkenin federasyona hazırlanmasına, başkanlık sistemine hazırlanmasına vesile olan bir teklifti. Bu nedenle karşı çıktık. İllerin büyükşehir olmasına karşı değiliz" dedi. 

MHP İl Başkanı Arif Yıldız yaptığı açıklamada, "MHP 'Büyükşehir Yasası'na karşı çıkmadı. Büyükşehir ile birlikte değiştirilenlere karşı çıktık. Malatya'nın büyükşehir olmasını istiyorduk. Geçen yıl seçimlerden önce MHP kanun teklifi sundu. Malatya'nın büyükşehir olabilmesi için, nüfusu 400 bini geçenlerin büyükşehir olması için. Ama AKP'li vekiller karşı çıktı. MHP Malatya'nın büyükşehir olması için taraftardır. Ancak büyükşehir teklifi ile birlikte Türkiye’nin önünde ciddi problemlere neden olabilecek bazı eklemeler oldu. Milliyetçi Hareket Partisi buna karşı çıktı" diye konuştu.

Büyükşehir sınırlarından ve il sınırlarının da büyükşehir belediyesi olarak kabul edilmesi konusundan bahseden Yıldız, şunları söyledi:

"Bu belki Malatya için önem arz etmeyebilir ama doğudaki iller açısından çok önem arz ediyor. İl sınırlarını büyükşehir belediyesi olarak kabul ettiğinizde, oranın belediye başkanını tam hakim olarak kabul etmiş olursunuz. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'e hükümetin gücü yetmiyor. İstediğini yapıyor. ‘Başbakan buraya gelemez gelirse Türkiye genelinde kaos oluşur’ deyip Başbakan oraya gittiğinde de çöpleri toplamayacak kadar pervasızlaşan büyükşehir belediye başkanı var. İl sınırlarını büyükşehir belediyesi yaptığınız zaman köydeki korucuların da bunun etkisinde kalacağını düşünmek gerekiyor. İl Özel İdaresi kapanacak bundan sonra büyükşehir hizmet götürecek. Büyükşehir belediye başkanı köylere hizmet götürmediğinde köydeki korucu ne yapabilir? Köydeki yaşayanlar ne yapabilir? Büyükşehir belediye başkanına şimdiye kadar yargılanması gereken olay varken hiçbir şey yapamamışsınız, İçişleri Bakanlığı batıdaki belediye başkanlarını yargılatmak için, operasyonlar yapılıyor. Her türlü bölücülük yapan doğudaki belediye başkanlarına hiçbir şey yapamıyorsunuz. Bunların sınırlarını da yetkilerini de genişletirseniz bu Oslo’daki vermiş olduğunuz sözleri yerine getirmektir. O zaman biz ona karşı çıkarız."

MHP İl Başkanı Yıldız, açıklamasını şu sözlerle tamamladı: 

"Bu ülkenin bölünmesine, ülkenin federasyona hazırlanmasına, başkanlık sistemine hazırlanmasına vesile olan bir teklifti. Biz o nedenle bu teklife karşı çıktık. Bu teklifin içerisinde bu olmadan sadece Malatya’nın büyükşehir olması, diğer şehirlerin büyükşehir olması, sadece 750 bin nüfusunu geçen şehirlerin büyükşehir konusunda, sadece bu teklif ile gelmesi konusunda hiçbir problem yoktu. Biz zaten istiyorduk. Adı büyükşehir ile geldiği için biz büyükşehire karşı gibi duruyoruz. Ama biz büyükşehire değil onunla birlikte yetkilerin artırılmasına karşıyız."

VURAL'DAN VERYANSIN..

Bu arada MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Erdoğan’ın MHP Lideri Bahçeli hakkındaki ‘İslam dünyasıyla zerre kadar alakası olmayan Genel Başkan’ sözlerini eleştirerek, “Bizim sevdamız, davamız Türk-İslam ülküsü; senin savdan ne? Biz bu davayı güderken sen topçuydun, şimdi BOP’çu oldun. Evet, sen İslam dünyasıyla ilgileniyorsun; ABD ve BDP adına İslam dünyasının içini karıştırmak için ilgileniyorsun” dedi. 

Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Erdoğan’ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli için kullandığı ‘İslam dünyasıyla zerre kadar alakası olmayan bir Genel Başkan’ tabirine tepki gösterdi. Vural, “Bizim sevdamız, davamız Türk-İslam ülküsü. Senin sevdan ne? Biz bu davayı güderken sen topçuydun, şimdi BOP’çu oldun. Milli görüş gömleğini çıkarıp ABD gömleğiyle dolaşan sen değil misin? Sen ancak idam edilen ülkücü Pehlivanoğlu’nn mektubunu okuyarak gözyaşları ile istismar eden birisin” diye konuştu.

“UYGULADIĞIN POLİTİKA, LAWRENCE POLİTİKASI”

Başbakan Erdoğan’ın İslam dünyası ile ilgilendiğini söylediğini belirten Vural, şunları kaydetti:

“Neyle ilgileniyorsun? Irak’ı işgale den ABD askerlerinin sağ salim dönmesi için dua ediyorsun Ebu Gureyb’de işkence eden askerlerin sağ salim dönmesi için dua eden birisin. Emperyalist bir projenin taşeronluğunu, eş başkanlığını yapan birisin. BOP İslam’ı, İslam dünyasını dönüştürme projesidir. Gazze’ye saydıran İsrail’i korumak için Malatya’ya radar üssünü getirip koyan sensin. Yahudi cesaret madalyasını göğsünde taşıyorsun, bir de İslam dünyasıyla ilgilendiğini söylüyorsun. Suriye’yle ilgili bir rejim sorununu etnik ve mezhep çatışması boyutuna getirdin. İran’ı hasım kabul edip füze kalkanı ile tehdit sınıflamasına soktun. İslam dünyasından bir tane komşumuz mu kaydı ya? Evet, sen İslam dünyasıyla ilgileniyorsun; ABD ve BDP adına İslam dünyasının içini karıştırmak için ilgileniyorsun. İsrail’in güvenliğini sağlamak için, çevresindeki ülkelerin dengesini bozmak için ilgileniyorsun. Nasıl Türkiye’yi içerden çökertmek için muhafazakar düşünceyi dönüştürdünse, nasıl milli kimliğimizi, dilimizi tartışma içine sokuyorsan, BOP eş Başkanı sıfatıyla uyguladığın politika siyasi Lawrence politikasıdır. Lawrence gibi Türk milletinin milli kimliğini, ortak değerlerini ayrıştıran, İslam dünyasını da etnik ve mezheplere ayıran BOP projesi eşbaşkanı sıfatıyla siyasi bir Lawrence gibi davranın birisin sen.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız