SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karşı Durmaya Devam.."

A- A+ PAYLAŞ
 
Akçadağ Kürecik bölgesinde NATO tarafından kurulacak olan füze kalkanı sistemine karşı, Kürecikliler çadır kurarak eylem yapmaya başladı. 
 
Füze kalkanı sistemine karşı çıkan Kürecikliler adına bir konuşma yapan Ercan Kısacık, füze kalkanını Kürecik'e kurdurmamakta kararlı olduklarını söyledi. Kısacık, 19 Kasım'da Malatya Belediyesi meydanında miting yapacaklarını ifade ederek, şunları söyledi; "NATO'nun füze kalkanları Malatya Kürecik'e kuruluyor. NATO, emperyalizmin kanlı bir savaş örgütüdür. Bu savaş örgütü dünyanın her yerini kana bulamaktadır. ABD, NATO şemsiyesi altında kurulacak füze kalkanıyla, Ortadoğu'daki çıkarlarını koruma altına almak istiyor. Bizler füze kalkanı sisteminin Kürecik'e kurulmasına, topraklarımızın savaş suçunun bir parçası haline getirilmesine karşıyız, karşı durmaya da devam edeceğiz." 
 
19 Kasım Cumartesi günü Malatya Belediyesi meydanında miting yapacaklarını kaydeden Kısacık, "Bu emperyalist üssün, topraklarımıza kurulması, savaşın ilk hedefi haline gelmesine neden olacaktır. Emperyalizme ve Siyonizm'e kalkan haline geleceğiz. Ve bundan sadece Kürecik değil tüm Malatya etkilenecektir. Bizler emperyalizme ve Siyonizm'e kalkan olmayacağız. Diğer bir yanıyla ise bölgemize kurulmak istenilen füze kalkanı, yayacağı radyoaktif maddeler nedeniyle insan ve doğa üzerinde tahribat oluşturacaktır. Bizler NATO'nun savaş aygıtı olan bu kalkanı bölgemize kurdurmamaya kararlıyız. 2 Ekim'de 10 bin kişi kalkana hayır dedik ve hayır demeye devam ediyoruz. Bugün kalkana karşı çadır kurarak nöbete başlıyoruz. Kalkana karşı çadır kurarak nöbete başlıyoruz. 19 Kasım Cumartesi günü ise Malatya Belediye meydanında miting yapacağız. Tüm halkımızı ülkemizin geleceğine sahip çıkmaya, kalkana hayır demeye çağırıyoruz" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız