SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karşılıklı Konuşarak Halledelim'

0
Güncellendi - 2015-12-28 04:20:13
'Karşılıklı Konuşarak Halledelim'
A- A+ PAYLAŞ

PTT 1. Lig ekibi Yeni Malatyaspor'un seçimli olağanüstü genel kurulunda Adil Gevrek yeniden başkanlığa seçildi. 

Olağanüstü genel kurul, Malatya Büyükşehir Belediyesi konferansa salonunda yapıldı. Yeni Malatyaspor Kulübü Divan Kurulu 2. Başkanı Naci Şavata'nın divan başkanlığında gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda, tek liste halinde seçime giren Gevrek, yeniden kulüp başkanlığına seçildi.

Seçim sonrası konuşan Gevrek, "Geçtiğimiz sene yine böyle bir ortamda kongremizi yaptık. Çıkmış olduğumuz yolda yönetim kurulu arkadaşlarımızla büyük bir başarıya imza attık. Şuanda aramızda olmayan ama beraber yürüdüğümüz, beraber büyük bir zafere imza attığımız arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Gevrek, yeni yönetimle birlikte Yeni Malatyaspor'u hak ettiği yere taşımak istediklerini belirterek, yönetime yeni girenlere başarılar diledi.

"ZORLUĞU HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ"

Yeni Malatyaspor'un geride kalan sezonda şampiyon olmasında herkesin katkısının olduğunu dile getiren Gevrek, "Yaşamış olduğumuz bu şampiyonlukta gerçekten  birliğin, beraberliğin çok büyük katkısı vardı. O birlik ve beraberliğin bir daha olmasını temenni ediyorum. Yaşanan şampiyonlukta herkesin katkısı vardı. Hep birlikte o coşkuyu yaşadık. Şampiyonluk gecesinde Malatya'ya o fotoğraf lazımdı. O şampiyonluğun arkasında taraftarımız ve camiamızın kenetlenmesi vardı" diye konuştu. 

Gevrek, PTT 1. Lig'de başarıyı yine hep birlikte yakalayacaklarını kaydederek, bu noktada herkesin üzerine büyük sorumluluklar düştüğünü belirtti.

PTT 1. Ligin zorlu bir lig olduğunu ifade eden Gevrek, zorluğu hep birlikte aşacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Gevrek, "Birlik ve beraberlik olduktan sonra Malatyalıların başaramayacağı bir şey yok. İnşallah bunu da başarısız. Yeni Malatyasporumuz ortak paydamız ve değerimiz. Bu ortak değere herkesin sahip çıkması lazım. Mutlaka bizi eleştirenler olacak. Ama eleştirilerin yapıcı olması lazım. Bu eleştirilerin Yeni Malatyaspor'un zarar görmemesi yönünde olması gerekiyor. Burada herkesin dikkat etmesi gerekiyor. Bizde eleştirilere karşı hoş görülü olacağız. Bugüne kadar hep böyle yaptık, bundan sonrada öyle yapacağız" dedi. 

"KAVGALARIMIZI YENİ MALATYASPOR'UN ÜZERİNDEN YAPMAYALIM"

Spor Toto 2. Lig'de önemli bir şampiyonluk yaşadıklarını ifade eden Gevrek, Malatyalıların yaşanan şampiyonluğu çok hak ettiğini belirtti.

Gevrek, şampiyonluğa hep birlikte ulaştıklarını ancak yaşanan şampiyonluğun ardından ufak tefek sıkıntılar yaşadıklarını kaydetti.

Şampiyon olan bir kulüpte yaşanan sıkıntıların kendilerini üzdüğünü dile getiren Gevrek, "Kendi kavgalarımızı Yeni Malatyaspor üzerinden yapmayalım. Yeni Malatyaspor'a bu şekilde zarar vermeyelim. Bunu her zaman dile getirmeye çalışıyoruz. Herkesin buna dikkat etmesi gerekiyor. Varsa bir sorun ve sıkıntı karşılıklı konuşarak bunu halledelim. Ama Yeni Malatyaspor'u burada aracı olarak kullanmak bence doğru değil. Basın mensuplarımızdan da bunu özellikle rica ediyorum. Yeni Malatyasporumuzu kavgalardan arındırmamız lazım. Yeni Malatyaspor'un zarar görmemesi için herkesin daha dikkatli olmasını rica ediyorum" ifadelerini kullandı. 

"TAKIMIN ZAMANA İHTİYACI VAR SABRETMEMİZ LAZIM"

Hep birlikte PTT 1. Ligi'nde güzel işler yapmak istediklerini dile getiren Gevrek, geçici değil, kalıcı zaferler olması için, elde edilen zaferlerin altının doldurulması gerektiğine dikkat çekti.

Gevrek, PTT 1. Ligin ilk haftasında kendi sahalarında mağlup olduklarını anımsatarak, "Yenmemiz gereken bir maçı kaybettik. Futbolda bunlar var. Futbol, üç neticeli bir oyun. Biz, burada yenildik ama takımı 1-2 maçla değerlendirmemek lazım. Bu dünyanın her yerinde var, çok iyi takımlar 1-2 hafta sıkıntı yaşayabiliyor. İlk haftadan alınan bir mağlubiyetten dolayı kalkıp takımı acımasızca eleştirmek doğru bir şey değil. Takımın biraz zamana ihtiyacı var, sabretmemiz lazım. Yeni bir takım kurduk. Futbolcular birbirlerine uyum sağlayacak ve daha iyi bir takım olacak. Ama acımasızca eleştirileri doğru bulmuyoruz" dedi.

Geçen sezonda da 'takımın şampiyon olmayacağı' yönünde eleştirilerin yapıldığını anımsatan Gevrek, şunları söyledi: "Şampiyon olduğumuz sezonun başlarında 'bu takım şampiyon olamaz' diyen arkadaşlar, bu sezonda çıkıp aynı eleştirileri yaptılar. Bu eleştiriler olacak. Biz eleştirilere açığız ama acımasızca 'bu takımdan bir şey olmaz, bu takım böyle olmaz' diye ilk haftadan yapılan eleştiriler doğru değil. Geçen senede biz bunu yaşadık. 'Bu takım şampiyon olamaz' denildi. Ama o birlik ve beraberliği içimizde sağlayıp, başarıya ulaştık. Bizim birlik ve beraberliği önce kendi içimizde sağlamamız lazım. Ben inanıyorum ki ondan sonra başarı da gelecektir. Sadece sahadaki futbol değil, onun dışında yapılacak şeylerde var."

"BASIN BASİT ŞEYLERİN PEŞİNDE KOŞUYOR"

Basının çok basit şeylerin peşinde koştuğunu ifade eden Gevrek, "Pirimler ödenmedi, paralar ödenmedi diye yazılar yazılıyor. Kusura bakmayın ama basının işinin bu olmaması gerekiyor. Sizin işinizin Yeni Malatyaspor'un altyapısından tutun, tesisleşme ve kurumsallaşma konusunda eleştiriler yapın. Bunu da bilinçli bir şekilde yapalım. Fikirlerinizle, düşüncelerinizle eleştirirseniz daha iyi olur. Ama maalesef çok basit şekilde eleştiriler oluyor. Bunlara gerek yok. Yapıcı eleştirilerin yapılmasını istiyoruz. İnşallah yapıcı eleştiriler olur ve biz Yeni Malatyasporumuzu hak ettiği yere getiririz" şeklide konuştu. 

"BORÇSUZ BİR KULÜP İSTİYORUZ"

Kalıcı başarılar elde etmek istediklerini dile getiren Gevrek, altyapısı ve ekonomisiyle kalıcı başarılar elde eden bir takım olmak istediklerini kaydetti.

Gevrek, geçen sezon şampiyonluğa borçsuz bir şekilde ulaştıklarını ifade ederek, büyük bir borçlarının olmadığını, ufak tefek borçlarının bulunduğunu belirtti.

Gevrek, Türkiye'de her kulübün borcunun olduğunu kaydederek, "Biz borçsuz bir kulüp istiyoruz. Burada hassas davranmaz, önümüze gelen her transferi yaparsak, karşımıza çok kötü sonuçlar çıkabilir. Onun için dikkat ediyoruz. Ekonomik yapısıyla da kurumsallaşmış bir yapı olmasını istiyoruz. Taraftarlarımız mutlaka farklı isimler istiyordu ama herkesin her istediğini vermeye kalkarsak, takım şampiyon olmazsa önümüzdeki sezon hedefe oynamazsın, borçla kıvranıp durursunuz. Biz kulübü borçsuz devam ettirmek istiyoruz. Çıktığımız yolda şampiyon oluruz olmayız ama borçsuz bir kulüp olursak, biz görevde olmasak bile göreve gelecek olan arkadaşlarımız takımı hedefe oynatabilir. Ama borçlu bırakırsan, gelen yönetimde borçla uğraşır ve hedefe ulaşamazlar. Belki bu konuda farklı eleştirileriniz olabilir ama bu konuda bizim hassasiyetimiz var. İnşallah bu hassasiyeti göstererek, takımı hem borçsuz olarak yönetmeye hem de takımı hedefe taşımaya çalışacağız" diye konuştu. 

Adil Gevrek başkanlığındaki Yeni Malatyaspor yönetimi şu isimlerden oluşuyor: "Abdullah Özatilla, Adnan Çoban, Ahmet Güler, Ahmet Perk, Aziz Ayboğa, Aziz Yalçınkaya, Burak Çakır, Erdal Gündüz, Gökhan Çelik, Hakkı Çelikel, Hanifi Gömülü, İlker Oruç, İlyas Karaca ve Mehmet Gömülü."

Olağanüstü genel kurulda ayrıca Dernekler Müdürlüğü tarafından yapılan denetleme neticesinde tüzükteki 8 maddede değişiklik yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız