SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karşılıksız Para Sistemi Değil'

A- A+ PAYLAŞ

Tarım Sigortaları Havuz İşletmeleri A.Ş (TARSİM) Malatya Bölge Koordinatörlüğü'nce, meyve çiçeklerininde sigorta kapsamına alınması nedeniyle bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Tarım İl Müdürlüğü'nde yapılan toplantıya, Tarım İl Müdürü Hamit Aygül ile TARSİM Malatya Bölge Koordinatörü Sabri Akın ile teknik personeller katıldı.

Tarım sigortalarının çiftçilerin karşılıksız para alacakları bir sistem olmadığını belirten Tarım İl Müdürü Hamit Aygül,"Malatyalı çiftçilerin uzun süreden beri beklediği ve arzu etiği meyve çiçeklerinin don kapsamına alınması gerçekleşti. Çiçek döneminin sigorta kapsamına alınmasından dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu konuda Malatya çok emek verdi. Tarım Sigortaları demek, çiftçilerin karşılıksız para alacağı bir sistem değildir. Bu araç sigortası gibi bir sistem. Karşılıklı bir yardımlaşma söz konusu. Çiftçi kayısısını sigortalandırdığı
zaman belli bir prim ödemek zorunda. Çiçek döneminin sigorta kapsamına alınmasıyla birlikte çiftçilerimizin mağduriyet yaşamaması için artık ürününü sigortalandırması gerekmektedir. Düzenlenen bu toplantıyla teknik personelimizin doğru bilgilendirilmesini ve konunun çiftçilere doğru aktarılmasını hedefliyoruz" dedi.

TARSİM Bölge Koordinatörü Sabri Akın Tarım Sigortalarıyla ilgili bilgilerin verildiği toplantıda, "Tarım sigortası, meyve oluşumundan sonraki dönem için uygulanıyordu. Çiçek dönemi bu uygulama dışındaydı. Malatya'da geçtiğimiz yıl dondan dolayı çiçek döneminde çok ciddi bir hasar oldu. Biz 2010 yılı öncesinde çiçek dönemi ile ilgili olarak bir hazırlık yapmıştık. Biz bu hazırlığımızı Tarım
Bakanlığına sunmuştuk. Sonuçta 13 Ocak'ta çiçek dönemi de sigorta kapsamına alındı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız