SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Karşılıksız Tek Sevgi"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:52:29
A- A+ PAYLAŞ

Her Mayıs ayının ikinci Pazar günü olarak kutlanan ve bu yıl da 11 Mayıs gününe denk gelen Anneler Günü dolayısıyla, Malatya'da da kutlamalar hafta sonundan itibaren başladı. Bu arada, yerel yöneticiler, siyasiler ve çeşitli kuruluşlar Anneler Günü dolayısıyla birer mesaj yayınlayarak, tüm anneleri kutladılar.

CHP'NİN KUTLAMASI..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya kadın kolları, Anneler Günü’nü bir program ile kutladı. 

Altın Yunus Tesisleri'nde düzenlenen Anneler Günü programında kadınlara karanfil hediye edildi.

Programda konuşan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Hepimizi çok sevindiren bir gelişmeyi paylaşarak konuşmama başlamak istiyorum. Milletvekilimiz Veli Ağbaba Genel Başkan Yardımcısı oldu. Bu tüm örgütümüzü onurlandıran mutluluğu hepinizle paylaşıyorum” diyerek, Anneler Günü ile ilgili olarak özetle şunları söyledi:

“Bir çok etkinlikte bir araya geliyoruz. Fakat, bugün çok özel bir gün. Belki de tüm özel günlerden çok daha anlamlı bir gün olan Anneler Günü’nü kutlamak için bir araya geldik. Bu salonda olan-olmayan, bütün Aannelerimizin Anneler Günü'nü içten ve yürekten kutluyorum.

Bir anne için de evladı, onun canından candır. Karşılıksız tek sevgi anne sevgisidir. Yüreğinde bu sonsuz sevgiyi taşıyan siz annelerin önünde de saygıyla eğiliyorum.

Bu güzel duyguları paylaşırken, şunu da unutmamak gerekir ki, dünyada milyonlarca kadın, bir kez daha Mayıs ayının ikinci Pazarını Anneler Günü’nden habersiz, sıradan ve sıkıntılı bir gün olarak dertleriyle baş başa geçirecek.Onların da dertlerini paylaşıyoruz. Hepsinin ellerinden ayrı ayrı öpüyoruz.

Bu kadar değerli olan kadınlar maalesef eziliyor, dışlanıyor, cinayetlere kurban gidiyor, tacize uğruyor. Türkiye’de kadına bakışı değiştirmeye yönelik bir çabayı kararlılıkla sürdürmeye ihtiyaç var.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak bütün bu sorunlara çözüm bulmak için, insan hakları, demokrasi, özgürlük, barış için mücadele etmeye sonuna kadar karalıyız.

Aslında kadın sorunları ile CHP’nin ilkeleri ve mücadelesi arasında tam bir bütünleşme var. CHP, kadının erkekle eşit, özgür, işine sahip ve mutlu yaşadığı bir Dünya, bir Türkiye hayal etmektedir.”

CHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer de, “Anneleri onurlandırmak için bütün ülkelerde Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü'nde, öncelikle eli öpülesi annelerimizin anneler gününü kutluyorum. Kadına şiddet son on yılda giderek arttı. Hemen her gün bir annenin şiddet mağduru olduğunu okuyoruz. Son aylarda çocuk tacizleri ve ölümleri hepimizin yüreğini dağladı. Bu olumsuzlukları önlemek için demokrasi, özgürlük ve gerçek hukuk düzeninin oluşturulması gerekir. Güzel günler ancak CHP iktidarında gerçekleşecektir. Tüm kadınlarımızı Cumhuriyet Halk Partisi'nde siyaset yapmaya ve üyesi olmaya davet ediyorum" dedi.

Diğer yandan, Malatya Milletvekili ve Partinin Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Veli Ağbaba’nın mesajını da Gençlik Kolları Başkanı Barış Yıldız okudu.

Ağbaba, mesajında özetle şunları belirtti: 

"Bugün hepinizin ayrı ayrı ellerini öpmek, anneler gününüzü kutlamak isterdim. Ancak, Parti görevleri nedeniyle aranızda olamıyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyor.

Analarımız her yerde acıyı en fazla hisseden varlıklarımız.Yürekleri sevgiyle atan, umutlarını yarınlara bırakan, kendilerini evlatlarına feda eden annelerimiz, her geçen gün daha ağır koşullarla karşı karşıya bırakılıyor.

Her 3 evlilikten birinin çocuk evliliği olduğu, her 10 kadından 4’ü şiddet gördüğü, sadece geçtiğimiz ay, 29 kadının öldürüldüğü, 6 kadına tecavüz edildiği, 55 kadının yaralandığı bir ülkede yaşıyoruz.

Türkiye, son 6 yılda öldürülen kadınların sayısını Bakanlıkların bile bilmediği bir ülke . Türkiye, elbette ki bu zor ve çelişkili günlerini geride bırakacak, hayalini kurduğumuz demokratik, çağdaş ve ilerici bir ülke olarak anılacak. Özlemini duyduğumuz ülke, sizlerin, siz değerli annelerimizin ellerinde yükselecek.”

BİRLİK VAKFI'NDAN ELEŞTRİ..

Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu Başkanı Gülten Demirkol, “Anneler günü yaklaştıkça bu kadar emek karşılığında küçük bir hediye bekleyen kadın imajları ile kaplanmıştır” dedi. 

Anneler Günü nedeniyle Birlik Vakfı Malatya Şubesi Hanımlar Komisyonu üyeleriyle birlikte vakıf binasında yaptığı basın açıklamasında annelerin önemini ve sorunlarını dile getiren Demirkol, “Öngörüden yoksun ideolojik yaklaşımlarla geleceğin annelerinin eğitim hakları ellerinden alınmış, geleceğin toplumunu oluşturacak annelerin okumaları bilinçlenmeleri engellenmiştir. Annelik, çocuk doğurma ve yaşamın ilk dönemlerinde onu emzirme ile sınırlı değildir. Çocukların her açıdan büyütülmesi, yetiştirilmesi ve topluma kazandırılması da annenin görevleri olarak kabul edilmektedir. Bu bakımdan önce annelerin eğitilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

“Dinimizin anneliği “kutsal” nitelendirmesine rağmen, maalesef günümüzde gebe kadınların bile eşleri tarafından fiziksel şiddete maruz bırakılarak çoğu vakaların ölümle sonuçlandığı gözlenmektedir" diyen Demirkol, "21. Yüzyılın medyasının film reklam ve dizilerinde meydana getirdikleri anne profilleri, sanki gerçek dünyanın kadınları olarak kurgulanmaktadır. Hiç şişmanlamayan, her zaman bakımlı, yoğun işlerine rağmen çocukların her ihtiyacını eksiksiz olarak yerine getiren, güler yüzle karşılayan, kocası için de ideal bir eş ve çekici bir kadın formatında görselleştirilmektedir” dedi.

Demirkol, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Ayrıca anneler günü yaklaştıkça bu kadar emek karşılığında küçük bir hediye bekleyen kadın imajları ile kaplanmıştır. Her işi yapan, kendini çocuklarına adayan bu muhteşem anneliğin bedelini AVM’den alınan “pahalı” hediyelerle ödeyebilirlermiş gibi davranılmaktadır. En saf duygu olan anne sevgisini dahi pazarlama malzemesi olarak kullanmaktan çekinmemektedir.

Ayrıca; Ülkemizde annelerimiz ve geleceğin anneleri yalnızca kadın oldukları için cinsiyete dayalı bir ayrımcılık ile şiddetin her türlüsüne maruz kalmaktadır. En başta; İletişime dayalı ev içi şiddeti, fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve “töre” bahaneli cinayetler şiddetin en ağırıdır. Bu şiddetleri bir kadın ve anne olarak telin ediyoruz.”

TÜRK EĞİTİM SEN'İN KUTLAMASI..

Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Kadın Kolları Anneler Günü’nü düzenlediği bir etkinlikle kutladı. 

Altın Yunus tesislerinde düzenlenin yemekli eğlence programı hakkında bilgi veren Türk Eğitim Sen Malatya Şubesi Kadın Kolları Başkanı Şenay Acar, “Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü’nü bugün yaptığımız etkinlikle kutlamak istedik. Özellikle çalışan öğretmen kadınlarımızı ve annelerini bir ardaya getirip, onları unutmadığımızı göstermek için bir program düzenledik.

Çalışan kadınlarımızın sıkıntıları unutturmak için düzenlediğimiz yemekli programa katılanlara teşekkür ediyoruz” dedi.

MESAJLAR..

Vali Vasip Şahin'in mesajı:

"Annelerimiz sağlamlığıyla övündüğümüz ve toplumumuzun temelini oluşturan ailenin ana omurgalarıdır.

Aile yuvasını fedakârlıkları ve cefakârlıklarıyla bir arada tutan ve bir huzur adasına dönüştüren anneler sonsuz övgüyü ve saygıyı hak etmektedirler.

Her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Dünya anneler gününü bu duygularla kutluyor, tüm annelere selam, saygı ve şükranlarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı:

"Annelerimiz; şefkatin, merhametin, fedakârlığın ve koşulsuz sevginin kaynağıdır. Varlıklarıyla bizlere güç ve güven aşılamakta; sevgi ve umut dolu kalpleriyle, gülen yüzleriyle de hayatımızın her anında ışık olmaktadır. Annelere karşı sevgimiz Allah ve peygamber sevgisinden sonra en kutsal duygumuzdur.

İlköğretmenimiz ve hayat boyu yol göstericimiz olan annelerimizin sevgisine ve sıcaklığına sadece çocukluk döneminde değil bir ömür boyu muhtacız. Bunun için annelerimize sevgimizi gösterebilmek için her fırsatı değerlendirmeli, onlara karşı sorumluluklarımızı en iyi biçimde yerine getirmeliyiz. Güçlü ve sağlıklı bir toplumun temel taşı aile;  aileyi de sevgi ve müşfik duygularla bir arada tutup yeşerten annelerimizdir.

Annelerin yegane amacı, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirip kendilerinden daha iyi hayat şartlarına kavuşturmak, maddi ve manevi olarak yarınlara hazırlayabilmektir. Ömürleri boyunca bizlerin mutlu olması ve başarısı için sabırla gayret gösteren annemizin ve babamızın üzerimizde ödenemez hakları vardır. Dinimizde hem ayetlerle hem de Peygamber efendimizin hadisleriyle anne ve babalarımıza karşı sorumluluklarımız en güzel biçimde ifade edilmiştir. Kuran-ı Kerimde: “Rabbin sadece kendisine ibadet etmenizi, anne-babanıza da iyi davranmanızı kesin bir şekilde emretti. Onlardan biri veya her ikisi senin yanında yaşlanırsa kendilerine “öf” bile deme; onları azarlama; ikisine de güzel söz söyle. Onları esirgeyerek alçak gönüllülükle üzerlerine kanat ger ve“Rabbim! Küçüklüğümde onlar beni nasıl yetiştirmişse şimdi de Sen onlara  rahmet et diyerek dua et.”(İsra23-24) buyurmaktadır. Efendimiz de “Anne cennet kapılarının ortasındadır” müjdesini vermiştir.

Bizim kültür ve medeniyetimizde, inanç dünyamızda annelerimize saygı ve hürmet; senenin bir günü değil, her gündür, bir ömürdür. Bu vesileyle baş tacımız annelerimize sevgi ve hürmetlerimi sunuyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum. En kıymetli varlıkları olan evlatlarını birlik ve beraberliğimizin korunması için şehit veren annelerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili Hüseyin Cemal Akın'ın mesajı:

"Annelerimiz, hayatın her aşamasında önemli görevler üstlenerek gelecek nesillerin şekillenmesinde büyük katkılar sağlayan, yerleri hiçbir zaman doldurulamayacak en kutsal varlıklarımızdır. 

Sadece ihtiyaç duyduğumuz zaman değil, onların ihtiyaçları olduğunda da aklımızdan hiçbir zaman çıkarmamamız gereken annelerimizin yanlarında olmak hepimize düşen en büyük sorumluluktur.

Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bu düşüncelerle, sevginin, çilenin , vefa’nın ve merhametin yeryüzünde yegane timsali olan Annelerimizin ve yüreği annelik heyecanıyla çarpan tüm anne adaylarımızın, Anneler Gününü kutluyor, Allah'tan  sağlık, huzur ve mutluluk dileklerimle, selam ve saygılarımı sunuyorum."

AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı:

"Bir kadın için anne olmak, yaşam boyu deneyimlenen en büyük değişimdir. Anneliğe geçiş yapan bir kadının çocuğuna annelik yapmaya yeterli olduğunu hissedebilmesi dünyada eşi benzeri olamayan bir mutluluktur. Anne olmak pek çok kadın için çocuğuna en iyisini verebilme konusunda güçlü bir motivasyondur. Aile ve toplum hayatının temel taşı olan annelerimizin, yeni nesillerle birlikte, gelenek ve göreneklerin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir.

Annelik, çocuklarımızın sağlıklı büyümesinde, korunmasında ve topluma faydalı bir birey olarak yetişmesinde önemli bir sorumluluktur. Şüphe yok ki, dünyanın en güzel sorumluluğunu sevgi ve şefkat duygularıyla yerine getiren annelerimizin haklarını bir günde ödemek mümkün olmadığı gibi hayat boyu da ödenemeyeceği bir gerçektir.

Hükümetimizin yapmış olduğu aile politikaları ve ailenin güçlendirilmesine yönelik çalışmalarında annelerimize büyük önem vermekteyiz. Çünkü biliyoruz ki Allah kadınları, erkeklerde bulunmayan üstün şefkat ve merhametle mücehhez ve dolu olarak yetiştirmiştir. Annelerimizin bu üstün şefkat ve merhameti, ailenin parçalanmadan daha güçlü olmasına katkı sağlamaktadır.

Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, toplumsal yaşantının her alanında aktif katılımlarını sağlamak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir yaşam biçimini sağlamak her daim AK Parti hükümetinin politikası olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle cennetle müjdelenen tüm annelerimizin ellerinden öpüyorum, bir gün değil her günlerinin özel gün tadında geçmesini temenni ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı:

"Dünyada en cefakar ve vefakar insanlar olan anneler, her zaman bizlerin baş tacıdır. O’nlar sadece evlatlarını dünyaya getirmekle kalmaz, aynı zamanda bir toplumu inşa ederler. O’nlar evlatlarının doğumundan başlayarak yaşamları boyunca her türlü sorumluluklarını üstlenen, her zaman yanlarında olan, onları canından bir parça olarak gören merhamet, şefkat ve sevginin adıdır; fedakarlığın doruk noktasıdır.

Bizi millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. Bu yüzden onlara karşı görevlerimizi yerine getirerek annelerimizi mutlu etmek, saygıda kusur etmemek, annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bu özel günlerinde, şefkat kahramanı annelerimize sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum.”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'ın mesajı:

"Aslında annelerimizi yılda bir kez sadece "Anneler Günü" dolayısıyla hatırlamak doğru olmasa da onlar için kutlanan bir günün tüm dünyada yaşatılıyor olması güzeldir. Anneliğin ne anlama geldiğini anlatan yazılar yazılır, şiirler okunur, şarkılar söylenir zaman zaman. Özellikle de Anneler Günü'nde... Ne yazılırsa yazılsın, ne söylenirse söylensin; hiç kimse tam olarak anlatamaz bu kutsal görevin anlamını. Hatta bir anne bile anlatamaz anneliği. Annelik sadece yaşanan ve yaşatılan bir olgudur. Bir annenin çocuğuna yaşattığı, bir çocuğun annesi nezdinde ki kıymeti, hangi kelimelerle anlatılabilir? Onların evlâtları için geçirdikleri uykusuz geceleri hiç bir zaman hatırımızdan çıkarmadan, onlara lâyık evlâtlar olarak yaşamalı ve kalplerini kırmadan, gönüllerini kazanarak yanlarında olmalıyız. Sadece bayramlarda veya Anneler Günü'nde hatırlayacağımız annemiz, elbette mutlu olacak ve hakkını da helâl edecektir ama unutmayalım ki biz evlâtlık görevimizi tam olarak yapmış olamayacağız.

 Bu duygularla bütün annelerimize sağlık, sıhhat ve esenlik diliyor, evlâtlarının onların emeklerine lâyık bireyler olması temennisiyle Anneler Günü'nü kutluyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın mesajı:

"Annenin görevi çocuğunu dünyaya getirdiğinde bitmez. Daha başka ve daha anlamlı bir boyut kazanır. Doğduğu andan itibaren toplumsal yaşama dahil olan çocuk, psikolojik olarak da sevgiyle, ilgiyle beslenmek zorundadır. En mutlu anlarımızda olduğu gibi, başa çıkamadığımız tüm güçlüklerde sığındığımız, yanımızda bulacağımızdan emin olduğumuz annelerimizin tek beklentisi, bizlere gösterdikleri sevgi ve ilgiyi onlara da hissettirmektir. Annelerimizin yaşamını kolaylaştırmak, yalnızca gereksinim duyduklarında değil, her zaman yanlarında olmak, onları sevmek ve emeklerinin boşa gitmediğini gösterecek bir hayat şeklini kabul etmek, hepimize düşen en büyük sorumluluktur. Annelerimizden öğrendiğimiz sevgi, özveri ve hoşgörü, hayatımız boyunca kabul etmememiz ve gelecek kuşaklara da öğretmemiz gereken ortak değerlerdir. Bu düşüncelerle, bizleri güçlü kılan yüce varlıklarımız annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, tüm hemşerilerime sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Himayeye Muhtaç Yaşlılar Çocuklar Ve Kadınlar Sosyal Yardım Ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı A.Ece Budan'ın mesajı:

"Unutmamalıyız ki Cennet Annelerimizin Ayakları Altındadır. “Dünyada en cefakâr ve vefakar insanlar olan anneler, her zaman bizlerin baş tacıdır. Annelerimiz sadece evlatlarını dünyaya getirmekle kalmaz ve aynı zamanda bir toplumu inşa ederler. Annelerimiz evlatlarının doğumundan başlayarak yaşamları boyunca her türlü sorumluluklarını üstlenen, her zaman yanlarında olan, onları canından bir parça olarak gören merhamet, şefkat ve sevginin adıdır; fedakârlığın doruk noktasıdır.

Bizleri millet yapan, bizi birbirimize kenetleyen değerlerin yaşatılmasında, kültürümüzün, geleneklerimizin devam ettirilmesinde en büyük pay annelerimize aittir. Bu yüzden onlara karşı görevlerimizi yerine getirerek annelerimizi mutlu etmek, saygıda kusur etmemek, annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Tüm Annelerimizin bu özel gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunuyor, tüm annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız