SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Karşıyaka'dan İki İlçeye

A- A+ PAYLAŞ

İzmir- Karşıyaka Belediyesi , yerel yönetimlerde dayanışmanın örnek yardımlarından birini yaparak aralarında Malatya'nın Hekimhan ve Doğanşehir, Mardin – Ömerli, Rize - Çamlıhemşin, Foça Belediyesi’nin de yer aldığı 10 ilçe belediyesine sıkıştırmalı çöp kamyonu, yol süpürme aracı, kamyonet, çöp konteyneri ve çöp sepeti gibi araç gereç yardımı yaptı.

Ülkemizin değişik yörelerinde, ihtiyaç sahibi belediyelere yapılan yardım nedeniyle düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Cevat Durak; “Ege Belediyeler Birliği toplantısında yerel yönetimlerin dayanışma içinde olması ve küçük belediyelerin sorunlarını imece ile çözmesi gerektiği belirtilmişti. Karşıyaka’da bunun en güzel örneğini sergiliyoruz. Daha önce bize başvuran belediyeler içerisinde 10 belediyemize kullanım fazlası olan araçlarımızı hibe ediyoruz” dedi.

Sosyal demokrat anlayışla hizmet ürettiklerini belirten Başkan Durak; “Belediyelerimizin birçoğu borç içinde ayakta kalmaya çalışıyor. Küçük belediyelerimizin araç almalarında her zaman sıkıntılar yaşanıyor. Biz burada bir iradeyi ortaya koyuyoruz. Göreve geldiğimizde şantiye tesislerimiz çok bakımsız, araç parkımız yetersizdi. Şimdi araç hibe edebilecek durumdayız. Yasaların ışığında hizmet ürettiğinizde mutlaka başarıya ulaşırsınız” dedi.
Dayanışmanın metropol belediyeler arasında hizmet anlamında da olabildiğini belirten Başkan Durak; “Bazen planlama, bazen projelerin hazırlanmasında ekibimizle her zaman desteğe hazır. İmkanlarımız ölçüsünde çevremizdeki belediyelere aynı anlayış içerisinde desteklerimizi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

Karşıyaka Örnekköy Şantiye tesislerindeki törene Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, araç hibe edilen İzmir Kınık, Malatya Doğanşehir, Kemalpaşa, Beydağ, Foça, Diyarbakır Cüngüş, Mardin Ömerli, Malatya Hekimhan ve Rize Çamlıhemşin Belediye Başkanları, CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen, il gelen meclisi Karşıyaka Belediye Meclisi üyeler, muhtarlar ve belediye bürokratları katıldı.

Törene katılan CHP İzmir Milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Ali Susam konuşmasında yerel yönetimlerin iki güçle büyüyebileceğini belirterek; “Bu güçlerden biri seçmenleridir. İkincisi ise kendi aralarında birlik-beraberlik ve dayanışmadır. Karşıyaka Belediye Başkanımız Cevat Durak, Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerine uygun çok güzel bir örnek sergiliyor. Bu anlayışı kutluyorum. Yereldeki başarı geneli de etkilemektedir. Bu anlayış tüm belediyelerde uygulanması gereken bir anlayıştır” dedi.
Hibe araçları alan belediye başkanlarından Kınık Belediye Başkanı Süleyman Kaya; “Kınık’ta ikinci dönem başkanlık yapıyorum. İlk kez bir belediyeden, Karşıyaka Belediyesi’nden bu şekilde destek görüyorum. Başkanım Cevat Durak’a ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum” derken, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ; “Foça 25 bin kişiye göre İller Bankası’ndan ödenek alıyor. Ancak hafta sonları 125, yazın da yaklaşık 200 bin kişi oluyor. Bizlere verilen bu destek halkımıza hizmetleri kolaylaştıracaktır” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız