SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Karşıyım Ama..'

A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mevlüt Aslanoğlu, parti kapatmaya karşı olduğunu ancak herkesin anayasal çizgi içerisinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, DTP'nin kapatılması ile ilgili olarak basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Siyasi partilerin kapatılmasına karşı bir insanım. Ancak, her siyasi parti, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğüne, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına yemin eden bir parlamenterinde siyasi parti yetkilerinin de anayasanın çizdiği çizgi içinde tüm faaliyetlerini bu çizgi içinde yürütmesini bilmelidir. Siz anayasa adına yemin edeceksiniz ve ülkenin bölünmez bütünlüğünü hiçe sayacaksınız. Hayır, kimse buna saygı duymaz. Ülkede yaşayan her insanın özgürlüğüne saygı duyacaksın ve Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir, öncelikle hukuk devletine inanacaksın. Eğer bunların tersini yapıyorsan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesinin çizdiği çizgi dışına çıkıyorsan, o zaman Anayasa'nın kararına saygı duymalısın. Özgürce yaşamak isteyenler başkalarının da demokratik haklarına saygı duymalıdır. Herkes inancı ile dili ile dini ile mutlaka 70 milyon içerisinde ülkenin bölünmez bütünlüğünü bozmadan özgürce yaşamalıdır. Ama özgürce yaşarken, demokratik kurallar içerisinde başkasının da haklarına saygı duymalıdır" ifadelerini kaydetti.

CHP Malatya İl Başkanı Celal Berktaş ise DTP'nin kapatılması ile ilgili değerlendirmesinde, "Bir siyasi partinin kapanmasına her zaman karşıyız. Bir siyasi parti hukuk çerçevesinde suç işlemişse, hukukun verdiği karara saygı duymalıyız. Bu siyasi parti uzun bir süreden beri ülkenin bölünmez bütünlüğü konusunda suç işlediği için Anayasa Mahkemesi kapatmıştır" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız