SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kartal Konuşuyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, geçtiğimiz Pazar günkü Gençlerbirliği Oftaş maçını ve önümüzdeki Pazar oynanacak Orduspor deplasman maçlarını, Malatyaspor'un şansını değerlendirdi.

Kartal'ın, antrenman öncesi yaptığı değerlendirmeler şöyle:

“Bu maç bizim için çok önemliydi. Şehrin geçtiğimiz hafta dünya basınının gündemine oturması, şehrimizin gergin oluşu, sportif anlamda da insanların kafasında soru işareti vardı. ‘Acaba ilk ikide olmayacak mı?’ gibi düşünceler vardı. Taraftarlarımızın halkımızın bu düşüncelerini bildiğimiz için buna göre hazırlandık. Biz de aynı düşünceler içerisindeydik. Bizim bu maçı kazanmamızdan başka çaremiz yoktu. Kazanmak için çok iyi çalıştık, çok iyi motive olduk, çok istedik, çok hırslı oynadık. Aynı zamanda ben oyuncularıma şunu söyledim. Benim ilk maçımdı (Kartal, ilk yarıdaki Oftaş maçından önce göreve başlamıştı). Gerçi bir antrenmana çıktık ama sonuçta takımın başında ben sahaya çıktım. O maç şampiyonluktan ziyade bizim bana gore bir intikam maçıydı. Çünkü haksız yere verilen bir penaltı, bir kırmızı kart. Bizim orada emeğimizin, puanımızın çalındığını, kariyerimizin ve geleceğimizin engellendiğini onlara anlattım. Burda da iş size düşüyor dedim. Gereğini yapmalarını onlardan özellikle istedim. Ben de futbolculuk hayatımda bana, arkadaşıma, takımıma bir yanlışlık yapıldığı zaman asla unutmazdım, onların yanına da bırakmazdım. Bu konuda onları motive ettim. Onlar da aslanlar gibi sahaya çıktılar, mücadele ettiler, ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Bu galibiyet taraftara armağan olsun. Tekrar onların bizlerin hakkında, oyuncularımızın, bizlerin, yönetimimizin, kulübümüzün hakkında acaba mı soru işaretlerini bir nebze olsun giderebildiğimiz, tekrar bizlere güvenmeleri ve inanmalarını sağlayabildiğimiz için çok mutluyum.

Artık bu saatten sonra takımın benim bir teknik adam olarak benim motivasyon zorlanacağım zorlanmama gibi bir sorunum olamaz. Ben her maç onları ayrı ayrı motive ediyorum. Artık olay buraya gelmiş. Bu saatten sonra teknik heyet, yönetim kurulumuz, futbolcularımız hiç kimsenin motiveye filan ihtiyacı yok. Şurda 4 maç kalmış. Bana gore bu 4 maçı kazandığımız takdirde ki kazanabilecek güçteyiz. Biz şampiyon olacağız. Artık bu saatten sonra herhangi bir şeyin bahanesi olamaz diye düşünüyorum ben. Ben hiçbir şey söylemesem bile. Bir tek şey söyleyeceğim size. Herkesin gözden kaçırdığı sadece bir mesaj vereceğim size. Geçen hafta bu ligin en blok oynayan mücadele eden bir genç takımına karşı futbol oynadık İzmir’de. Ve 12 maçtır kendi evinde yenilmeyen bir takıma karşı oynadık. Bu hafta oynadığımız ligin lideri bu ligin en çok koşan en genç ve dinamik takımına karşı oynadık. İki maçı gözönünde bulundurursak ve irdelerseniz, iki maçta da rakiplerimizin oyuncuları yerde yatıyor, ayaklarına kramplar giriyor, adaleleri atıyor. Ama bu ligin en yaşlı takımı benim takımım 90 dakika ayakta kalıyor ve mücadele edebiliyoruz. Biz şu ana kadar çok iyi yoldayız. Bu saatten sonra ne teknik ne taktik. Herşey futbolcuların ayağında, kalbinde ve beyninde. Psikolojik olarak. İnanmamız ve burada kendi evimizde nasıl oynuyorsak, aynı yürekliliği ve mücadeleyi deplasmanda da göstermeliyiz ki, büyük takım olduğumuzu gösterelim ve şampiyon olalım.

Bir deplasmana gidiyoruz. Burada biz gerekli söylemlerimizi yapacağız. Gerekli oyun anlayışımızı onlara anlatacağız. Ama ne olursa olsun sahaya çıktıktan sonra herşey oyuncunun ayaklarında ve kafasında bitiyor.

Kadro yapısında taktik ve teknik anlamda biraz değişiklik olacak.

Bence aynı saate maçların alınması çok iyi oldu. Ben açık ve net söylüyorum. Bizbu hafta Ordu’dan 3 puanla döndüğümüz anda şampiyonluk yolunda çok önemli bir avantaj elde edeceğimizi düşünüyorum. İnşallah herşey düşündüğüm gibi olur. Bugüne kadar hep düşündüklerimi Allah bana nasip etti. İnşallah bu hafta da bunu nasip edecek diye düşünüyorum. Allah çalışan ve doğrudan yanadır her zaman.

Ordu iç sahada iyi oynayan bir takım. Ama onlar şu anda hedeften uzaklaşmış bir takım. Ama ne olursa olsun bir Orduspor Orduspor’dur. Şehir takımı, şehir avantajını içerde iyi kullanan bir takım. Artı bazı duyumlar da aldık bu maçla ilgili. Rakiplerimiz ve Ordu ile alakalı birşeyler. Artık bilmiyorum ben o konuda konuşmak istemem. Bir teknik adam olarak kendime yakıştırmam böyle şeyleri. Ama biz Malatyaspor olarak artık iş buraya geldikten sonra gereğini yapacağımıza inanıyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız