SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kartal: ''Rakip Bir Puan İçin Gelmişti''

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, son 3 haftadır kazandıkları ligin ilk yarısını Kocaeli maçını da kapatıp iyi bir yerde tamamlamak istediklerini ama bunun gerçekleşmediğini söyledi. Kocaelispor Teknik Direktörü Fatih Uraz ise, 1 puana sevindiklerini bildirdi.

MALATYA CEPHESİ..
Kartal “Rakip bir puan için gelmişti. ‘Bir gol bulup üstüne yatarız’ mantalitesiyle futbol oynadılar. Biz de kazanmak için sahaya çıkmıştık. İlk yarı 2 tane bizim, 1 tane onların yüzde yüze yakın pozisyonu vardı. İkinci yarıda 3 tane biz, 1 tane onlar fırsatı değerlendiremediler. En azından evimizde mağlup olmadık. 4 maçta 10 puan hedeflemiştik. Bu hedefe ulaştık. Gönül isterdi ki 4’te 4 yapalım. Bu yarı geride kaldı. Şimdi ikinci yarı, nerede eksiklerimiz var, daha iyi nasıl olabiliriz, bunun için planlı şekilde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Kartal, Malatyaspor’un kötü futbol oynadığını belirten bir gazetecinin sorusu üzerine “Bir takım çıkıp her maçı kazanacak diye bir şey yok. Dünyada böyle bir takım varsa bana gösterin. Bazen kötü oynayıp da kazanabilirsiniz. Bu tip maçlarda olabilir. Malatyaspor, çok kötü müydü, bu da bir yorumdur” karşılığını verdi.

Kartal, netleşmiş bir transfer olmadığını belirtirken, gidecek oyuncularla ilgili bir soruya, buna karar vermediklerin, önce alınacak oyuncuların kesinleşmesi gerektiğini anlattı. Kartal, transferin kulübün ekonomik yapısıyla ilgisi olduğunun altını çizdi.

KOCAELİ CEPHESİ..
Kocaelispor Teknik Direktörü Fatih Uraz da maç sonrası yaptığı açıklamada, ligin en iyi takımlardan birinden puan aldıkları için sevinçli olduklarını belirterek “İlk yarıda bizim daha kontrollü ve pozisyonlar bulduğumuz, ama ikinci devrenin son 15 dakikasında Malatyaspor’un etkisini ve gücünü gösterdiği maçta böylesine güçlü bir takımdan puan almak güzel bir şey. Baştan beri aynı şeyi söylüyorum: İkinci yarı büyük çekişmeye sahne olacak. Malatya, Altay, Samsun, Kocaeli ve Diyarbakır takımları ağırlığını koyacak. Geriden belki OFTAŞ bunları zorlayabilir” dedi. Uraz, kendilerinin liderin 17 puan gerisinde olduğunu belirtip, bu açıdan Kocaelispor’un devreyi iyi geçirdiğinin söylenemeyeceğini belirtti.

Uraz, bir soru üzerine, devre arası yapacakları çalışmalarla takımın ikinci yarıda temposunu 70-75 dakikaya yaymak istediklerini söyledi.

Uraz “Malatya’da alınan bir puan iyi mi?” şeklinde bir soruya “Bir puanı beğenmezsek son derece gerçek dışı yorum yapmış oluruz. Zaten ilk yarı karnemiz deplasmanda çok kötü; topu topu 4 puan almışız. İçeride aldığımız 18 puan olmasa ligde çok daha kötü yerde olabilirdik” dedi.

MAÇTAN NOTLAR..
* Malatyaspor, mutlak galibiyet için çıktığı Kocaeli maçından umduğu sonuçla ayrılamadı. Her ne kadar maç istatistikleri Malatyaspor'un oyun içerisinde üstün olduğunu gösterse de, sarı-kırmızılı takım bir maçı kazanmayı gerektirecek baskı ve yeteri sayıda pozisyon zenginliğine ulaşamadı. Malatyaspor, maç boyunca eski kalecisi Taylan'ı rahatsız edecek sayıda pozisyon üretemezken, Serdar Samatyalı'nın sonuç değiştirebilecek 2 nefis şutunda genç kaleci son müdahalerle gole izin vermedi.

* Malatyaspor adına en net fırsatları ikinci yarı Atilla Birlik yakaladı. Atilla 72. dakikada kendi çabasıyla hazırladığı pozisyonda ceza alanına girip kötü vurunca top kaleyi bulmadı. Bu oyuncu son dakikada altı pas ağzında çok uygun durumda fırsattan yararlanamadı.

* Kocaelispor ve Malatyaspor takımları oyun içerisinde "anti futbol" oynamadılar; futbolu çirkinleştirecek hareketlerden kaçındılar. İki takım oyuncuları birbirine kasti faul yapmadı. Kapanırken bile rakip kalede gol düşündüler, pozisyon bulmaya çalıştılar.

* Malatyaspor yönetimi ve teknik kadrosunun çağrılarına karşın taraftarlar maça beklenen ilgiyi göstermedi. Tribünlerde önemli oranda boşluklar vardı.

* Karşılaşmanın kıdemli yan hakemi Hüseyin Fidan ile orta hakem Zafer Önder İpek zaman zaman anlaşmazlığa düştü. İpek bir Malatya atağında autu gösterirken, Fidan ısrarla korneri gösterdi ve orta hakem kendisine uydu. İkinci yarı başka bir pozisyonda Taner'e yapılan faulu Fidan tespit etti. Son dakikalara doğru gelişen Kocaeli atağında bu takımdan Mehmet Akdemir topa omuzuyla müdahale etti, pozisyon tam yan hakemin önünde oldu ve herhangi bir bayrak kaldırmadı. Ancak o sırada kapalı tribünde birkaç seyirci feveranla "el, el" diye bağırdı. Ardından İpek, pozisyona uzak ve tespit noktasında olmamasına karşın, elle oynamaya işaret etti. Bunun üzerine "İpek, yan hakemine değil, seyirciye uydu" espirisi yapıldı. Kocaelispor oyuncuları, son anlara doğru bir top kaptırıp ardından rakibine faul yapan sarı kartlı Johansson'a ikinci sarı kartın gösterilmemesi üzerine İpek'e uzun süre itiraz ettiler.

* Basın toplantısında, Kocaelili gazetecilerden biri Kartal'a "Daha önce çalıştırdığınız takımlarda da Kocaelispor'u yenemediniz. Bir şanssızlık mı var?" diye sordu. Kartal "evet doğru. umarım ikinci yarı oradaki maç final olur, bu kez kazanır ve Süper Lige çıkarız" dedi.

* Kartal, basın toplantısında bir gazetecinin "Malatyaspor maçta 3 şut attı" demesi üzerine "Kocaeli şut attı mı?" diye soruyla karşılık verdi. Kartal ardından "3 değil 6 şut attık" dedi.

* Maç sırasında, Maraton tribünde bir grup, geçtiğimiz hafta polisin bir operasyonu sonucu 13 kişiyle birlikte tutuklanan taraftar derneği başkanı M.A. lehine slogan attı. Bu arada maçtan sonra Taraftar Derneği'nde bir basın açıklaması yapan dernek yöneticilerinden Murat İpekten, başkan M.A.'nın yanı sıra yönetim kurulu üyelerinden Ş.A. ve F.Ç.'nin de aynı operasyonda tutuklandıklarını bildirdi ve yöneltilen suçlamaların doğru olduğuna inanmadıklarını, dernekteki aramada da suç unsuruna rastlanmadığını öne sürdü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız