SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kartal'a Göre Vaziyet..

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, Karşıyaka ile Pazartesi akşam deplasmanda oynayacağı maçın hazırlığını, Orduzu'daki sahada akşam yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Bu arada, Teknik Direktör İsmail Kartal da, bazı değerlendirmelerde bulundu.

İzmir'e Pazar günü gidecek olan Malatyaspor, Karşıyaka maçı öncesi antrenmanın ikinci bölümünde çift kale çalışması da yaptı. Antrenmana tüm futbolcuların katıldıkları bildirildi.

KARTAL DEĞERLENDİRMELERİ..
Bu arada, Malatyaspor Teknik Direktörü Kartal, antrenmanda basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

Kartal, "Uşakspor maçını iyi oynayarak hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Bu bizim için moral oldu. Taraftarımız için de moral oldu. Artık bu geride kaldı. Bu hafta da önemli olan İzmir'den Karşıyaka maçından Malatya'ya puan ya da puanlarla dönmek için bütün planlarımız bu şekilde. Bunun içinde çok çalışıyoruz. Bizim için bence bir avantaj bu Pazartesi günü oynamamız. Çünkü rakiplerimizin sonucuna göre hareket edeceğiz. Ona göre bir oyun kurgusu kuracağız İzmir'de. Ama takımımız moral motivasyonu çok iyi. Son aldığımız galibiyet, iyi oynayarak , bütün ulusal medyada da bu vurgulanarak dile getirildi. Herkesin söylediği gibi zaten içeride bir sorunumuz yok. Ama dışarıda da bundan sonra oynayacağımız maçları biz de ona göre hareket edeceğiz ona göre rakiplerimizi irdeleyerek her zaman olduğu gibi puan veya puanlar alarak maçtan dönmek zorundayız. Çünkü artık çok kritik haftalara giriyoruz. Ben İzmir'den alacağımız bir üç puanla o hafta Oftaş ile kendi evimizde oynayacağımız maç öncesinde bence ligin ilk 2 zirvesi için çok önemli ve anlamlı olacağını düşünüyorum. Oyuncularımızda, yöneticilerimiz de taraftarlarımızda herkes bunun bilincinde. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Şu an morallerimiz çok yüksek. Bizde taraftarlarımıza, camiamıza layık olabilmemiz için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz." diye konuştu.

Teknik Direktör, deplasmanda kötü sonuç alınmasının motivasyon eksikliğinden kaynaklanıp kaynaklanmadığı yolundaki bir soruya, "Zannetmiyorum motivasyon eksikliği. Şimdi bakın deplasmanda oynadığımız maçları göz önünde bulundurursak ben geldiğimden bu yana deplasmanda 7 maç oynamışız 3 galibiyet 3 mağlubiyet ve 1 beraberlik almışız.

Altay maçında kötü oynadık. Hiçbir zamanda bahanelere sığınan bir teknik adam değilim. İstanbul Belediye maçı iyi oynadığımız bir dönemde gol yedik. Hadi onu da kötü oynadık mağlup olduk. Ama İstanbulspor maçı mesela 3 tane verilmeyen penaltı pozisyonumuz var. Rakibin oyundan atılması var. Eskişehirspor maçını göz önünde bulundurursak, maç 0-0 iken lehimize verilmesi gereken penaltı endirekt vuruşu veriliyor. Aynı hakem bir hafta sonra 3 tane penaltı verebiliyor Trabzon'da. Bu maça (Uşak) bakıyorsunuz. Maç 1-1 iken lehimize verilmesi gereken penaltı var verilmiyor. Hakemi de yeniyorsunuz, rakibi de yeniyorsunuz. Yani hep bize mi olacak bunlar? Ben 15 haftadır buradayım bir tane hakemlerin hak ettiğimiz bir kararı lehimize verip kazandığımızı görmedim. Biz iyi oynayarak hem rakiplerimizi hem hakemleri yendik bugüne kadar. Ama bir tane hak ettiğimizi verselerdi bugün belki de çok daha farklı bir konumda olabilirdik." yanıtını verdi.

Kartal, kalan maçlarla ilgili değerlendirmesi sorulduğunda ise, "Bence maç kazanılmadan, fikstür de olsa sıralamadaki yeriniz de olsa, puan almadan bir avantaj diye ben onu öyle kabul etmiyorum. Baktığımız zaman avantaj gibi görünüyor Ama bunu lehinize çevirirseniz avantaj olmuş olur. Bence bu saatten sonra oyuncularımız, bizler, taraftarlarımız hepimiz inanıyoruz süper lige çıkacağımıza. Çıkartmamız için de Süper ligi hak ettiğimize inanıyorum. Çünkü kötü oynadığımız maçlar oluyor ama kazandığımız maçlarda çok iyi futbol oynayarak kazanıyoruz. Bugün baktığınız zaman oynadığınız top çok güzel futbol. Her ne kadar deplasmanda istediğimiz sonuçları alamazsak da , oynadığımız zamanda herkesin parmağını ısırarak seyrettiği, futbolu futbol oynayarak bir takımız yani biz." diye konuştu.

Kartal, tekrar Karşıyaka maçına değinerek,"Ben oradan puan veya puanlarla döneceğimize inanıyorum. Çünkü oyuncularımın çok istekli oluşu, artı hepimiz bu işe dur demenin zamanının geldiğini inanıyoruz. Bizde buna Karşıyaka maçında dur deyip, oradan puan veya puanlarla Malatya'ya dönüp şampiyonluğun en büyük adayı olduğumuzu göstermek istiyoruz. Taraftarlarımızın da gönlünü almak istiyoruz."dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız