SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kartal'dan Hakeme Tepki

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor'un galibiyet hedefiyle gittiği, ancak 2-2'lik beraberlikle ayrıldığı İstanbulspor maçından sonra D Spor Kanalı Muhabiri'nin sorularını yanıtlayan Teknik Direktör İsmail Kartal, maçın "çok kötü zeminli" stadda oynatılmasına ve bu arada bir penaltı vermediğini, takdir haklarını ev sahibi takım lehine kullandığını belirttiği hakeme tepki gösterdi. Kartal, kendisi göreve geldikten bu yana Malatyaspor'un lehine verilmeyen, aleyhine verilen penaltı pozisyonlarının da irdelenmesini istedi.

Kartal, maç sonrası şöyle konuştu:

"Şampiyonluğa oynayan iki takımın UEFA standartlarına uygun bir sahada maç oynaması gerekir. Lig A’da şampiyonluğa oynayan takımların bu sahalarda oynatılmaması gerekiyor. Öncelikle bunu söylemek istemiyorum. Bu sahaya baktığınız zaman tarla gibi bir saha. Maalesef bizim müracaatlarımız olmasına rağmen maçı başka yerlere aldıramadık. Her hafta oynadığımız rakipler.. Mesela Altay iki senedir Atatürk’te oynuyor, bizi Alsancak’a alıyor. Bu hafta maçını Samsun maçını Atatürk’e alıyor. Bunun sebebini ben anlamış değilim.

Maça gelince.. Biz şampiyonluğa oynuyoruz. 11 haftadır görevdeyim, daha bir penaltı atmadık. Bu ligin, süper lig dahil 48 golle Türkiye liglerinin en pozitif futbolunu oynayan, en çok gol atan takımıyız. Bu kadar çok gol pozisyonuna giren takım neden bir penaltı atmaz, neden bir penaltı bize verilmiyor. Bunu anlamış değilim. Anlayamıyorum da..

(Muhabir: Atilla Birlik’in yerde kaldığı pozisyonda rakibin teması olmadığı göründü görüntülerde. Siz nasıl değerlendiriyorsunuz?).. Siz televizyondan değerlendiriyorsunuz. Bize göre de yüzde 100 penaltı gibi geldi. Maça gelince tüm takdir haklarını rakipten yana kullanan hakem.. Ben sadece bu maçı konuşmuyorum. Bizim maçlarımızı, ben göreve geldiğimden bugüne kadar sizin kanalınızda CD’lerden geriye dönütk herkes incelerse, nerede penaltılar verilmemiş, nerde aleyhimize penaltı verilmiş herkes bunu anlar ve görür. Çok net, çok net herkes bunu görür..

(Muhabir: Peki sayılmayan gol?) Ona bir yorum yapamam, ofsayttır, değildir. Ona bir şey diyemiyorum, hakemin takdiridir. Ama ben göreve geldikten sonra bizim lehimize verilmesi gereken penaltılar niçin verilmedi, sizin kanalınızda lütfen geriye dönük bunları incelesinler. Bir de aleyhimize verilen penaltıları irdelesin herkes başka bir şey söylemiyorum.

(Muhabir: Bir de çok sayıda pozisyonunuz var. Özellikle son dakikalarda yüzde yüz olan pozisyonlar var.. Eğer onlar değerlendirilseydi, çok farklı olurdu..).. Olabilir. Gol kaçırdık. Bugün ortada mücadele oldu. Gol atan kazanacaktı ikinci devre. Biz de atamadık, onlar da atamadı. Maç berabere bitti. Centilmence mücadele oldu. İstanbulspor’u da tebrik ediyorum. Her iki takım oyuncularını da tebrik ediyorum, böyle bir sahada futbol oynadıkları için. (Muhabir: Gençlerbirliği Oftaş’ta Sebat deplasmanında 1-0 öndeydi..).. Ben başkaları ne yaptı, o sonuçları.. Şu maçı gördükten sonra beni pek ilgilendirmiyor. Bunu geriye dönük bizim oynadığımız maçları herkes iyi değerlendirsin."

İSTANBULSPOR CEPHESİ..
Malatyasporlu futbolcular ise konuşma yasağı sebebiyle açıklama yapmadı.
İstanbulspor Teknik Direktörü Naci Şensoy da karşılaşmanın iki takım için de büyük önem taşıdığını ifade ederek şöyle konuştu:

"İlk yarı rakibimizden çok daha iyi oynadık ve iki gol attık. İlk yarıda daha fazla gol de atabilirdik. Malatyaspor, ölü toptan ve buldukları tek pozisyondan golü attı. İkinci yarıda Malatyaspor oyun inisiyatifini ele aldı. Biz de kontraataklarda etkili olamadık. Sonuçta bir puana razı olduk. Maçı izleyenler Süper Lig kalitesinde bir maç izledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız