SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kartı Gazeteciler Belirleyecek

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:15:05
Kartı Gazeteciler Belirleyecek
A- A+ PAYLAŞ

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü basın kartlarının yeni tasarımını kartın asıl sahibi olan basın mensupları ile birlikte belirliyor. Basın mensupları tarafından yapılacak oylama 20 Nisan 2013’te sona erecek. 

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), gazetecilik mesleğini yerine getiren medya mensuplarının işlerini kolaylaştırmak, sahte kullanımların önüne geçmek için basın kartlarını yeniliyor. Bu yıl yapılan değişiklikle yenilenen basın kartları, tertip, dizgi ve baskı olarak çağdaş bir görünüm kazanırken, değerlendirme sonucunda kartlar uluslar arası standartlarda 3 farklı versiyon ile oylamaya sunuldu. Yeni kartlarda, kullanıcının dijital fotoğrafı, kişiye özel seri kart numarası, sahteciliğe karşı yüksek teknolojik özelliğe sahip hologram ve kan grubu gibi kişisel bilgiler yer alacak.

OYLAMA FACEBOOK ADRESİNDEN YAPILACAK

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, yeni basın kartlarının tanıtımının yapıldığı toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Basın mensuplarının mesleki hayatta yaşadığı zorlukları anlatan Karakaya, basın kartının öneminden de bahsederek, basın kartlarının akreditasyon anlamında yerini korumasını istediklerini söyledi. basın kartlarının 5 yılda bir değiştirildiğini hatırlatan Karakaya, 3 farklı tasarımın yer aldığı basın kartları oylamasının 8 Nisan’da başlayarak, 20 Nisan’a kadar devam edeceğini bildirdi. Oylamanın www.facebook.com/BBYEGM adresinden yapılacağına dikkat çeken Karakaya, en fazla oyu alan tasarımın basın kartı olarak kabul edileceğini kaydetti.

BASIN KARTI YENİLEME BAŞVURUSU

Kartların toptan değiştirilmesine yönelik olarak, 05-15 Nisan 2013 tarihleri arasında yeni basın kartı başvurularının online olarak yapılacağını belirten Karakaya, başvuruların BYEGM’nin internet sitesinden form doldurularak yapılabileceğini bildirdi. Karakaya, bu yılsonu itibariyle kart yenileme başvurularının artık dijital ortamda yapılacağını ifade etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız