SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasaba ve Köylerde İrşad..

A- A+ PAYLAŞ

Müftülükçe belde ve köylerde vatandaşları bazı konularda bilgilendirmek, onlarla diyalog halinde olmak için "irşad" programları yapıldığı açıklandı.

Müftülük, konuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdi:

"Malatya İl Müftülüğünce Belde, kasaba ve köylere yönelik irşat programı yapılmaya başlandı.

'Diyanet İşleri Başkanlığının belirlemiş olduğu çerçevede bizler vatandaşlarımızı bazı konularda bilgilendirmek ve herkesle diyalog halinde bulunmak için irşat programları düzenlemekteyiz. Bu programlar ile vatandaşlarımızı ziyaret etmiş oluyoruz, tanışmış oluyoruz. Bu tür programlar ile vatandaşlarımızın içinde bulunmuş oldukları şartlara, problemlerine vakıf oluyoruz ve vatandaşlarımızın zihninde cevapsız kalan sorulara cevap vermeye çalışıyoruz' diyen Müftü Yusuf Gül “26 Ocaktan itibaren on bir ayrı ekiple çeşitli belde, köy, kasabaları arkadaşlarımızla birlikte ziyaret ediyoruz. Cami olsun, olmasın her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Oralarda bulunan din görevlilerimizi ziyaret ediyoruz, onları mahallinde tanımış oluyoruz, dertlerini, ihtiyaçlarını dinlemiş oluyoruz ve onlarla birlikte orada bulunan vatandaşlarımızla bir araya gelip bazı konularda bilgilendiriyoruz. Bu programımızda ahiret inancı, ölüm ve ötesi, yardımlaşma ve dayanışma, namaz, ibadetin önemi, tadili erkan, çocuklarımıza din eğitimi, ailede eşler arasındaki ilişkiler… gibi konuları yer almaktadır” dedi.

26 Ocakta 2010 tarihinden itibaren köy, belde ve kasabalara yönelik başlanıtılan irşat faaliyetleri devam etmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız