SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabada Gergin Gece

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da bir teröristin cenazesine katılan şahıs, bir grup vatandaş tarafından linç edilmek istendi. Sığındığı dükkandan çıkamayan şahıs, kaymakam ve jandarma komutanının devreye girmesiyle kurtarıldı.

Hatay'ın Hassa ilçesinde güvenlik güçleri ile girdikleri çatışmada ölü ele geçirilen 7 teröristten Zeki Durdu, memleketi Malatya'da toprağa verildi. Edinilen bilgiye göre, teröristin cenaze törenine katılan A.G. adlı şahıs, Doğanşehir'in Polat kasabasında bir grup vatandaşın saldırısına uğradı. Kalabalığın saldırısından kaçan A.G., Ülger Mahallesi Muhtarı Hasan Demirci'nin dükkanına sığındı. Kısa sürede kasaba meydanı, kalabalıkla doldu.

A.G.'ye saldırmak isteyen öfkeli kalabalık, dükkana girmek
isteyince Muhtar Demirci jandarmayı arayarak yardım istedi. Bunun üzerine Malatya il merkezinden ve Doğanşehir ilçesinden bölgeye jandarma ekipleri gönderildi. Olay yerine gelen Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, dükkanın kapısında durdu ve kalabalığı içeriye bırakmadı.

Doğanşehir Kaymakamı Barboros Baran ve Jandarma Alay Komutanı Albay Namık Boran da kasabaya geldi. Kaymakam ve jandarma komutanı, öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı.

İşyerinin önünde bekleyen Polat Belediye Başkanı Hasan Orman, "Bu şahıs Malatya'da terörist cenazesine katılmış. Buradaki vatandaşlar da duyunca linç etmek istemişler. Polatlı, kendi içine teröristi sokmaz, sokmayacak da" dedi.

Kaymakam Barboros Baran, kalabalığa hitap etti. Vatandaşları provoke olmamaları yönünde uyaran Baran, "Bayrağımız ve vatanımız için hepimiz canımızı veririz. Kesinlikleri birileri şu anda alkış çalıyorlar. Sizin milli duygularınızı gerçekten anlıyorum; gerçekten katılmamak elde değil. Bu yaptıklarınızla Polat'ımıza, ülkemize, insanımıza, şehitlerimize gerçekten zarar veriyorsunuz. Herkes kendisinden sorumludur. Yanlış yapan, kötü örnek olmaz. Biz ne diyoruz; bayrak diyoruz, vatan diyoruz. O zaman biz bize yakışanı yapmalıyız. Devletin hakimi var, savcısı var; onların yaptığının karşılığını verecektir" diye konuştu.

Ülger Mahallesi Muhtarı Hasan Demirci, "Bu şahsın en son Malatya'da bir terörist cenazesine katılması ve bunun da halk tarafından televizyonlarda görülmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Vatandaşlar gelip bu şahsı istediklerini söylediler. O esnada A.G. sokakta yürürken, 2 kişi buna saldırdı. Koşarak benim dükkanıma girdi. Ben de karakola haber verdim" dedi.

Öfkeli kalabalığın ikna edilerek uzaklaşması üzerine A.G., işyerinden çıkartılarak jandarma panzerine bindirildi. Bu esnada bazı şahıslar panzere saldırarak, A.G.'yi linç etmek istedi. Ancak panzer, kısa sürede kasaba meydanından ayrıldı. Şahıs, Doğanşehir İlçe Jandarma Karakolu'na götürüldü. Şahısın ailesi de, saldırı ihtimaline karşı güvenlik altına alındı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız