SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabada Kuduz Alarmı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Gövdeli Beldesi'nde kuduz vakasına rastlandı.

Edinilen bilgilere göre, yaklaşık 1 ay önce kuduz şüphesiyle öldürülen bir köpeğin yapılan incelemenin ardından kuduz olduğu belirlendi. Gövdeli Beldesi'nin Karadut Mahallesi'nde 1 ve Ören Mahallesi'nde de 2 büyükbaş hayvanda kuduz vakasının tespit edilmesi üzerine 14 Temmuz'dan itibaren bölgeye hayvan giriş ve çıkışları yasaklanarak, bölge karantinaya alındı. Sağlık grup başkanlığına bağlı sağlık ekipleri, bölgede hayvanlarla yakın teması bulunan ve hayvanların sütünden yararlanan kişilere kuduz aşısı yapmaya başladı. İlçe tarım müdürlüğüne bağlı ekipler ise, bölgedeki küçük ve büyükbaş hayvanlara aşı yapıyor.

Bu arada, Gövdeli Belediyesi tarafından ilçe jandarma ekiplerinin de desteğiyle bölgedeki başıboş köpeklerin veteriner kontrolünde itlaf çalışmalarına başlandığı öğrenildi.

KÖPEK SALDIRISI..
Öte yandan, Orduzu Kasabası Vaizpınar Caddesi’nde sabah 08.30 sıralarında 20 yaşlarındaki İ.A. adlı şahıs, S.S.’ye ait Kangal türü köpeğin ısırması sonucu yaralanarak, Malatya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Köpeğin sahibi hakkında yasal işleme başlanırken, köpekle ilgili de gerekli incelemelerin yapılmakta olduğu öğrenildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız