SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabada Su Sevinci

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Merkez Orduzu kasabasında vurulan sondajda su çıkınca sulama suyu sevinci yaşandı.

Orduzu kasabasında yaz mevsiminde ağaçların ve sebzelerin yetiştirilmesinde önemli bir yer tutan Orduzu sulama göletindeki suyun azalması Orduzu halkını sıkıntıya sokarken, vurulan sondaj ile çıkarılan su sevince neden oldu.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, kasabanın sulama suyuna çözüm bulmak için İl Özel İdaresi'ne müracaat etmesiyle sondaj çalışmalarına büyük bir hızla başlatıldı. Yaklaşık 2 hafta içerisinde 3 adet sondaj vurulan yerlerden iki tanesinde su bulunmazken 3'cü kuyu Orduzu Göleti yanında iki göleti ayıran yerin yanında 30 metre derinliğinde yaklaşık saniyede 30 litre veren ve adı halk tarafından Deve Boğan olan kaynağa ulaşıldı.

Sondaj kuyusundan çıkan suyu yerinde görmek için bölgeye gelen İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er gelişinde Orduzu halkı tarafından sevgi gösterileriyle karşılandı. İnceleme sonrası konuyla ilgili bir açıklama yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, "Orduzu halkı bakıyorum çok mutlu. Onların mutluluğu bizleri de memnun ediyor. Yaz mevsimi gelince göletteki su bitme aşamasında. Sayın Başkanımız Cumali bey bizlere müracaat ettiğinde bizler de Orduzu halkımızın sulama sorununu çözmek için kollarımızı sıvadık ve ekiplerimizi seferber ederek neticeye ulaştık. Yaklaşık 30 metre vurulan sondajdan sonra saniyede 30 litre veren yeraltı suyuna ulaştık. İleriki günlerde birkaç tane daha değişik yerlere sondaj vurarak Orduzu Kasabasının sulama suyu sorununu kökten çözeceğiz" dedi.

Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin ise, "Orduzu kasabamızın yaklaşık 47 bin dönüm kayısı ve meyve ağaçlı bahçeleri son yıllardaki suyun yetmemesinden dolayı kurumaya yüz tutmuştu. Göreve gelir gelmez halkımızın büyük sorunu olan sulama suyuna çözüm bulmak için çalmadık kapı bırakmadım. Sağ olsunlar sayın milletvekilimiz Ömer Faruk Öz ve Öznur Çalık başta olmak üzere İl Özel İdare Genel Sekreteri Sami Er'in bizlere yardımlarıyla mutlu sonuçlara ulaşıyoruz. 3 sondaj vurduk ve 3'üncüsünde yüzümüz güldü. Ben buradan bizlere yardımcı olan tüm yetkililere teşekkür ediyorum. İnşallah Orduzu Kasabamızın sulama suyu sorununu kökten halledeceğiz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız