SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kasabalar 'Hayır' Diyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:16:53
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın büyükşehir olmasıyla birlikte kapatılacak olan belde belediyeleri arasında yer alan CHP’li Ören, Ağılbaşı, Hasançelebi, Beydağı, Güzelyurt ve Fethiye beldelerinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanlığı tarafından yapılan özel referandumla ilgili olarak sonuçlar açıklandı. 

CHP İl Başkanı Enver Kiraz, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında, kapatılacak olan CHP’li 6 belde belediyesinde yaptırdıkları özel referandum sonuçlarını açıklayarak, "Ağılbaşı beldesinde; seçmen sayısı 855, katılım 655, belediyem kapanmasın diyenler 655, seçime katılım oranı yüzde 77, hayır diyenlerin oranı yüzde 100. Beydağı beldesinde; seçmen sayısı bin 346, referanduma katılım bin 24, beldenin kapatılmasını isteyenler 88 kişi, hayır kapanmasın diyenler 936 kişi, katılım oranı yüzde 77, hayır diyenler yüzde 91,5. Fethiye beldesinde; seçmen sayısı bin 618, referanduma katılanlar bin 103, beldenin kapatılmasını isteyenler 3 kişi, hayır kapatılmasın diyenler bin 99, geçersiz 1 oy var, katılım oranı yüzde 70, hayır diyenler yüzde 99,5. Güzelyurt beldesinde; seçmen sayısı bin 764, referanduma katılım bin 364, evet kapatılsın diyenler 11 kişi, hayır kapatılmasın diyenler bin 453 kişi, katılım oranı yüzde 77, hayır diyenler yüzde 99. Hasançelebi beldesinde; seçmen sayısı 880, referanduma katılım 729 kişi, hayır belediyem kapatılmasın diyenler 729, katılım oranı yüzde 80, hayır diyenler 100. Ören beldesinde; seçmen sayısı bin 574, referanduma katılan kişi sayısı bin 527, evet belediyem kapatılsın diyenler 15 kişi, hayır belediyem kapatılmasın diyenler bin 512 kişi" bilgilerini aktardı.

Kiraz, yapılan referandumda sadece CHP'li görevlilerin değil, bazı partilerin de görevli verdiğini belirterek, "6 beldemizde referanduma katılım oranı yüksek düzeydedir. Katılım ortalaması yüzde 80’dir. 6 beldemizde de hayır beldemiz kapatılmasın diyenlerin ortalaması ise yüzde 98 gibi bir rakam. 6 beldenin sonucu bize şunu gösteriyor; halka rağmen ve halka karşı ortaya konan politikaların ne kadar tepkiyle karşılandığını gösteriyor. Halkımız muhtarlıklar ve belediyeler ile ancak hizmet alabildiklerini, büyükşehir belediyesinin kendilerine hizmet vermekte aciz kalacağını ifade etmektedirler" şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız