SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabaya Japon Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:56:36
Kasabaya Japon Desteği
A- A+ PAYLAŞ
Japon hükümetinin Malatya'nın Darende ilçesine bağlı Balaban kasabasındaki kadınlara yönelik meslek edindirme amacıyla vereceği 100 bin dolar tutarındaki hibe programının protokolü Ankara'da imzalandı.
 
Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlene törene, Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Arakı, Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş, Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer ile davetliler katıldılar.
 
Törende konuşan Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Arakı, "Yerel projelere hibe programı kapsamında Türkiye'de gerçekleştirdiğimiz 21. Proje olan Malatya Kadınlar için eğitim ve destek evi projesinin hibe kontratını imzalayacağımızdan dolayı büyük mutluluk duyuyorum. Yerel projelere hibe programı yerel düzeyde faaliyet gösteren birçok kurumla işbirliği yapılarak kırsal bölgelerdeki ihtiyaçların, yardımsever duygularla ve ivedilikle karşılanması amacıyla kurulmuştur. Program kapsamında bugüne kadar Türkiye'de 2000 yılından itibaren 20 proje hayata geçirilmiş ve toplam 1 milyon 400 bin dolar tutarında hibe yardımı yapılmıştır. Japonya Devleti olarak bu projemizde çok amaçlı kullanılacak merkezin inşasını ve merkezde verilecek olan bilgisayar, dil eğitimi, dokumacılık gibi kurslar için gerekli malzemelerin teminini sağlayacağız. Böylece Balabanlı kadınların mesleki eğitim almaları için gerekli fırsatı onlara sunacak ve kadınların toplum içindeki yerinin daha da ilerlemesine gelişmesine destek vermiş olacağız. Türkiye genç ve yetenekli insan kaynağına sahip, enerji dolu, gelecekte de istikrarlı büyümesi öngörülen ender ülkelerden biri. Diğer taraftan ise, ülke içinde ekonomik gelişimin hızlı olduğu şehirler ile kırsal bölgeler arasındaki fark her geçen gün daha da büyüyor" dedi.
 
Japonya Büyükelçisi Kiyoshi Arakı şunları söyledi: "Özellikle kırsal kesimde kadınların ev işlerine boğulduğu, ailenin tüm ihtiyaçlarının karşılanması gibi önemli bir sorumluluk üstlendikleri ekonomik ve toplumsal olarak bağımsız olmalarının çok zor olduğu bir ortamda, kadınların ekonominin bu hızlı gelişimine ve toplumun değişimine büyük etki edecekleri düşünülüyor. Balaban belediyesi bu durumun bölgenin önemli bir sorunu olduğunu erken fark ederek projelendirmiş ve böylece halka gözle görülür, somut bir çözüm yolu göstermiştir. Bu proje kapsamında belli yaş gruplarından ve çevreden kadınların ekonomik ve sosyal bağımsızlıklarını kazanmaya ve statülerini artırmaya yönelik uygun ortam sunulacaktır. Bunun yanı sıra, kadınların toplumsal gelişimiyle birlikte ekonomik gelişimleri de sağlanacaktır. Son dönemde Türkiye'de güçlü toplumun inşası bir devlet politikası olmuş, bu amaç doğrultusunda kadın hakları, sosyal yardımlaşma, kadının toplumsal yaşamda maruz kaldığı engellerin kalkması çok önemli bir amaç haline gelmiştir. Bununla birlikte kadının sosyo-ekonomik konumu güçlendiği ve kadının günlük yaşamda daha fazla karar verici rol oynadığı görülmektedir. Bu proje sayesinde Türk kadınının toplumsal gelişimi için önemli bir adım atıldığına inanıyorum".
 
Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş ise Japonların yaşamış olduğu doğal afetlerden dolayı üzüntüleri her zaman yaşadıklarını ifade ederek, bundan dolayı tekrardan baş sağlığı dileklerinde bulunarak, verilen destekler içinde teşekkür etti.
 
Balaban Belediye Başkanı Mehmet Kılıçer ise Japon Hükümeti'nin kasabalarına vermiş olduğu hibe yardımdan dolayı teşekkür ederek, böylesine bir desteği yöre halkı olarak unutmayacaklarını ifade etti.
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız