SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasabaya Japon Desteği

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:49:40
Kasabaya Japon Desteği
A- A+ PAYLAŞ
 
Darende'ye bağlı Balaban Beldesi'nde, kadınların mesleki eğitimleri için, Japon Hükümeti tarafından 100 Bin Dolar hibe yardımı yapıldı. 
 
BELEDİYENİN DE KATKISI OLACAK
 
"Balaban'da Kadın Beceri Gelişim Merkezi" projesinin ilçeye insan kalitesi ve niteliği açısından büyük katkı sağlayacağını söyleyen Darende Kaymakamı Mehmet Aktaş,  "Darende ilçemize bağlı Balaban kasabamız var. Burada D-300 karayolu üzerinde kerpiç mimarisinin Türkiye'de ender örneklerinin olduğu özel bir yer. Projemizin içinde özelikle kadınlarımız var. Bunun yanında dezavantajlı insanlarımızda projede yer alıyor. Tabi erkekler olarak da genç insanlarımız yer alıyor. Erkekler de bazı kurslardan yararlanacaklar. Proje, okuma-yazmadan, dil öğrenimine, mesleki becerilerin kazandırılmasına, sanatsal faaliyetlere kadar geniş bir yelpazede tasarlandı. Proje, Japonya Büyükelçiliği tarafından geçen yıl değerlendirmeye alındı. Ve birkaç gün öncede kesinleşti. Destek olarak 100 bin dolar. Buna 23 bin 650 dolarda belediyemizin katkısı olacak. Çünkü belediyemizde burada proje ortağı olarak yer alıyor. Onlarda destek verecekler. Ve uzun vadede sosyo-ekonomik bir dönüşümü sağlayacak" ifadelerini kullandı.
 
"10 YILLIK SÜRECİ KAPSIYOR"
 
 Projenin, 12 Mart günü Ankara'da Japonya Büyükelçiliği'nde düzenlenecek bir törenle resmi hüviyet kazanacağını dile getiren Kaymakam Aktaş, " Ondan sonrada bizim için süreç başlamış olacak. Proje, 10 yıllık bir süreci kapsıyor. Yani bir kez yaptık, bir kenara koyduk ve bu iş bitti anlamına gelmeyen bir proje. 10 yıl boyunca bu yörede, bölgede, etraf ve çevre köylerdeki insanlarımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir merkez olarak tasarlandı. Dolayısıyla çok uzun vadeli, sürdürülebilirliği olan, çarpar etkisi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
 
"FAALİYETLE UĞRAŞIYORLAR"
 
 Aktaş, konuşmasının devamında,  "Proje ofisimiz sadece bu projeyi yapmadı. Diğer Bakanlıklarımızın, AB fonları gibi bir takım organizasyonların hibe desteği olan projeleri biz gözetliyoruz. Dosyalarımız hazır. İhtiyaçlarımız ve hedeflerimiz orada yazılı. Bunlar açıklandığında biz hemen başvurumuzu yapıyoruz. Sadece Japon Büyükelçiliği'ne başvuru yapmadık. Değişik yerlere de başvurularımız var. Bunun amacı da ilçedeki insan kalitesini artırmak, insanlarımızın önünü açmak. Özellikle bayanlarımızın, gençlerimizin, dezavantajlı insanlarımıza yönelik olarak onların gündelik ihtiyaçlarını karşılanması, onların hayata bağlanması; onların bir takım mesleki beceriler kazanması için biz bunları çok ciddi bir fırsat olarak görüyoruz. Tabi ki sıcak parayla birlikte, kursiyerlerimize harçlık vererek, az da olsa bir gelir sağlamış oluyoruz. Aynı zamanda bir beceri kazanıyorlar. Bunun yanında sanatsal beceri faaliyetleriyle uğraşıyorlar. Hayatta lazım olan her şey onlara sağlanmış oluyor. Sonuçta ilçedeki insan kalitesi, insan niteliği değişiyor. Özellikle kadınlarımızın eğitimiyle; öğretmenlerimizle birlikte toplumsal gelişimde lokomotif olan kadınlarımızın iyi yetişmesiyle daha iyi nesiller yetişecektir. Bunun yanında daha iyi bir şekilde toplumda söz sahibi olmalarına sebep olacağız. Otomatik olarak ilçedeki insan kalitesi ve niteliği artmış olacak" dedi.
 
 "YERİMİZ BELLİ"
 
Kaymakam Aktaş, "Proje için yerimiz belli. Balaban Belediyemizde 2 katlı 360 metrekare alanda ve yanında sera uygulama ünitesi olan bir yer inşa edeceğiz. Hanımlarımız serayla da uğraşacak ve kesme çiçek eğitimi alacaklar. 6 dersliği olan, 1 tane sergi salonu olan ve dinlenme alanı bulunan güzel bir kompleks içerisinde bu faaliyetler icra edilecek" diye konuştu. 
 
"CİDDİ ETKİLERİ OLACAK"
 
 Projenin çok ciddi etkilerinin olacağını söyleyen Aktaş, "Balaban kasabamızın bir özelliği, buradaki hanımlar, tabi ki bütün hanımlarımız fedakar, çalışkan, her türlü alanda kendilerine düşeni yerine getiriyorlar ama onların önünü açmak, cesaret vermek, mesleki becerilerle buluşmalarını sağlamak ve evlerinden çıkmalarını sağlamak adına çok ciddi bir fırsat. Balaban'daki kadınlarımız, diğer yerlerdeki kadınlarımıza göre biraz daha ön plandalar. Orayı seçmemizin en önemli nedeni de budur. Kadınlarımızın bizim için çok önemli. Balaban'dan başlayarak, Darende İlçemizde ve yakın yerlerde çok ciddi etkisinin olacağını düşünüyorum" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız