SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kasamız Dolu, Millet Biliyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:44:50
A- A+ PAYLAŞ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği Malatya Şubesini ziyaret etti. 

Ziyarette gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Çalık, 13 sene önce Türkiye ile Yunanistan’ın ekonomik göstergelerinin aynı olduğunu belirterek, “Bu gün Türkiye dimdik ayakta, Yunanistan iflasın eşiğinde. Türkiye’nin dimdik ayakta olmasının sebebi 12 yıllık AK Parti İktidarıdır” ifadelerini kullandı.

MÜSİAD Şube Başkanı Mehmet Balin, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye’ye ve Malatya’ya hayırlı olmasını temenni ederek, “Seçimlerden hemen sonra MÜSİAD olarak Genel İdare Kurul toplantımızı Eskişehir’de yaptık. Türkiye’deki 86 şube başkanımız da o toplantıda tek tek söz alarak seçim ve sonrası ile ilgili yorumlar yaptılar. Orada bir sonuç çıktı, o çıkan sonucu da Genel Başkanımız başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere başbakanımız ve siyasi parti liderleriyle paylaştı. Toplantıdan çıkan sonuç şuydu; Bizler iş adamları olarak Türkiye’de istikrarın sürmesini istiyoruz. Son 13 yıl içerinde Türkiye gerçekten huzurun istikrarın adresi oldu, bizler bu dönemde yatırımlar yaptık, riskler aldık bu yatırım ve risklerin devam etmesi için mutlaka bir hükümetin kurulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

7 Haziran seçimleri sonrası tek başına iktidarın kurulamamasının bankaları cesaretlendirdiğini dile getiren Balin, “Bankalar faizleri 2-3 puan arttırdılar, bu da iş dünyasında hazır olan paraların hemen yastık altına atılmasına, paraya ihtiyacı olan insanlarında da bankalardan uzaklaşmasına sebep oldu. Eğer süreç böyle devam ederse ekonomi her zaman eksi tarafa doğru gider bunun için bir an önce koalisyonda olsa bir hükümetin kurulması taraftarıyız. Eğer siz hükümeti bir an önce kurarsanız bizler de artık yarım kalan işlerimize devam edebiliriz. Türkiye’nin 2023 yılı hedefleri var, bu hedeflere ulaşabilmemiz için ekonomide ürün üretmemiz istihdam sağlamamız lazım, bu konuda bizler üstümüze düşeni yapacağız sizlerin de siyasi alanda üstünüze düşenleri yapacağınıza inancımız tam” diye konuştu.

Türkiye’nin üst akılla değil, milletin aklıyla yönetilmesi gerektiğini vurgulayan Çalık, “7 Haziran seçimlerinde de milletin aklı koalisyonsuz bir hükümeti ön görmedi. Şimdi yapılması gereken koalisyon çalışmalarına samimiyetle, iyi niyetiyle ve ihlasla hep beraber katılmaktır. Milleti hükümetsiz bırakmamız lazım diyoruz bunun en önemli sebebi Türkiye’nin 13 yıla ekonomik istikrarı çok ciddi manada sağlamış olması. Kişi başına düşen milli gelirden bugünkü bütçemize, hazinedeki döviz rezervimize kadar kasamızın ne kadar dolu olduğunu tüm milletimiz biliyor. Biz 7 Haziran öncesi geçmiş dönem koalisyon hükümetlerinin Türkiye’ye yaşattığı sorunları hep gündeme getirdik. 75 cente muhtaç bir Türkiye’den bugün dışarıya borç verebilecek bir ülke haline gelebilmek bizim için çok büyük bir onurudur. Şuan döviz rezervimiz 130 milyar dolar ve IMF’ye borcu 26,5 milyar dolardan sıfırlamış ve şu anda IMF’ye borç verebilecek bir ülke konumuna gelmişken milletimizin öngörüsüyle tek başına iktidara gelemiyoruz. Yapılması gereken koalisyon görüşmelerine bir an önce başlamak, AK Partisiz bir koalisyonun olmayacağı da çok açık.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin artık eskisinden daha güçlü olduğunu sözlerine ekleyen Çalık, “Biz Ekonomik istikrarla birlikte Osmanlının kalıntısı hasta adam Türkiye fotoğrafını da ortadan kaldırmak için çok mücadele ettik. Şimdi güçlü bir Türkiye var ve bu güçlü Türkiye fotoğrafında Türkiye’nin gücünü kabul etmeyen HDP Milletvekilleri bile şu anda iflasın eşiğinde olan Yunanistan’ın borçlarını biz ödeyelim diyor. Bu bizim ne kadar büyük bir devlet olduğumuzu ve 12 yıllık hükümetin de nasıl istikrar sağladığının en önemli kanıtı” dedi.

Yunanistan’ın geçirdiği ekonomik krize de değinen Çalık sözlerini şöyle sürdürdü:

“2004 yılında biz Azerbaycan'a uluslararası bir toplantı için gitmiştik. Yunanistan’dan bir milletvekili bize o zaman demişti ki bize de bir tane Recep Tayyip Erdoğan lazım ve o gün Yunanistan milletvekilinin söylemiş olduğu o cümlelerin bugün onlar için ne kadar gerekli ve şart olduğunu bir kez daha görmüş olduk. 2002’deki Türkiye’de Yunanistan ile ekonomik göstergelerimiz birbirine çok yakındı ama bu gün Allah’ binlerce hamd olsun Türkiye dimdik ayakta, Yunanistan iflasın eşiğinde. Türkiye’nin dimdik ayakta olmasının sebebi 12 yıllık AK Parti İktidarıdır sizin söylediğiniz istikrarı devam ettirmek zorundayız ve milletimiz hükümetsiz bırakmamak zorundayız bizim düşüncemiz bu ama diğer siyasi partiler bu konuda farklı düşünceler içerisinde olurlarsa biz muhalefette kalmaya da, eken seçime de hepsinden fazla hazırlıklı partiyiz, herkes bunu bilsin”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız