SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaset İddiasında Flaş Gelişme !

A- A+ PAYLAŞ

Baykal'ın avukatları açıklama yaptı; "Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok olmadığı kanaatindeyiz"

Ulusal Kriminal Bürosu avukatlarından Uğur Kurtulan:

"Burada görmüş olduğunuz bizim Londra, İsveç ve Türkiywe'deki birimlerimiz tarafından kullanılan adli bilgisayardır. Bize bundan önce mahkemelerin gönderdikleri bize de gönderdiler. Deniz Baykal'ın görüntüsündeki anomalileri incelememizi incelediler.

Deniz Baykal'ın vücudunun morfolojik izleri ile mayolu resimleri ve ayrıca Nesrin Baytok'un Deniz Baykal'la yanyana oldukları görüntülerdeki incelemelr sonucunda birlikte olmadıkları görüşündeyiz. Bu görüntünün modifikasyonla değiştirildiği görüşündeyiz. Birinci odadaki Deniz Baykal olduğu iddia edilen görüntüdeki resmin montaj olduğu görüşündeyiz.

Görüntülerdeki kişilerin Baykal ve Baytok oolmadığı kanaatindeyiz. Baykal'ın maypolu resimleri ile görüntüler karşılaştırıldı ve görüntünün medifikasyon ile değiştirildiği görüşündeyiz.

Bu olay, piyasada bolca satılan verici kameralarla görüntüelrin aldındığını düşünüyoruz.

GEÇMİŞTE BAŞBAKANA DA HİZMET VERDİK

Uzman Kurtulan, Başbaklan Recep Tayyip Ertdoğan'ın İstanbul bwelediye Başkanlığı yaptığı dönemde de hizmetlerinin olduğunu bvelirtirek, söz konusu hizmetin içeriğine dair bilgi vermedi. Gazetecilerin sorusu üzerine, "mevzu dinleme idi" dedi.

KİMİN YAPTIĞINI BİLEMEYİZ

Görüntülerin kimin tarafından yapıldığını bilkmemiz mümkün değil. Görüntülerde ekleme ve çıkarma yapılabilmesi çok basit bir işlem.

ODALAR FARKLI

İlk oda görüntü ile ikinci oda görüntüleri farklı yerler. Baykal olduğu iddia edilen kişinin gömlek kolu 1 saniyede değişiyor. Bu da görüntüye müdahale edildiğini gösteriyor.

Görüntülere ekleme yapılmıştır.

Nesrin Baytok olduğu iddia edilen kişinin bir daha çıplak geçtiği, ön ve arkadan çıplak göründüğü, ilişki sırasında görüntülerin olmadığı ve haliyle bunun teknik bir müdahale ile bir arada tutulduğu görülmektedir.

İkinci odada da bazı görüntüler eklenip, bazıları çıkartılmıştır.

Teknik tabirle iddia ediyorum, kasetteki erkek ve kadın görüntüsünüğn Baykal ve Baytok olduğu iddiası ispatlanamaz. BU teknik olarak mümkün değil.."

"KİM YAPTI?"

Baykal'ın avukatı Muzaffer Yılmaz ise, kasetin sunuma konulma zamanlamasına dikkat çekerek, müvekkilinin siyasetten silinmek istendiği bellidir. Bu sunumu kimin ve niye yaptığı araştırılmalıdır. Kasetin düzmece olduğu da bellidir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız