SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Kaşıkçı'ya Ne Oldu Bilmek Zorundayım"

0
Güncellendi - 2018-10-12 04:08:32
A- A+ PAYLAŞ

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim'den bu yana haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı (fotoğraftaki) ile ilgili olarak, "Amerikalı müfettişler olaya dahil oldu. Kaşıkçı'ya ne oldu bilmek zorundayım" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, 2 Ekim’de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kendisinden bir daha haber alınamayan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili açıklama yaptı. Fox News kanalında yayınlanan Fox & Friends programında konuşan Trump, mesele ile yakından ilgilendiklerini ifade ederek, “Amerikalı müfettişler olaya dahil oldu. Kaşıkçı'ya ne oldu bilmek zorundayım” dedi.

"Türkiye ile yakından çalışıyoruz" diyen Trump, “Gazetecilere bunların yapılmasına izin veremeyiz, her şeyi öğrenmek istiyoruz. Neler olduğunu anlamak istiyoruz. Bu durum bizim ve White House için çok ciddi bir durum” ifadelerini kullandı.

KAÇIRILMIŞ OLABİLİR..

İngiliz basını da, Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu 2 Ekim Salı günü İstanbul'a inen ve farklı ülkelere giden 2 özel jete dikkat çekerek, Kaşıkçı’nın kaçırılmış olabileceğini iddia etti.

Suudi Arabistanlı gazeteci Cemal Kaşıkçı’dan 2 Ekim Salı günü Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğuna girdiğinden beri haber alınamıyor. Konsolosluk binasının iki defa aranmasına rağmen Kaşıkçı'ya ait bir delilin bulunamaması, katledildiğine yorumlanıyordu.

Ancak İngiliz basını Cemal Kaşıkçı’nın kaybolduğu gün İstanbul’dan havalanan 2 Suudi jetine dikkat çekti. Kaşıkçı konsolosluk binasına girdikten sonra 2 Suudi jeti İstanbul’a inmiş, uçaklardan biri Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkenti Dubai’ye, diğeri de Mısır’a gitmişti. Bu duruma dikkat çeken İngiliz basını Kaşıkçı'nın kaçırılmış olabileceğini iddia etti. İngilizler, 2 uçağın da Suudi Arabistan merkezli bir şirkete ait olduğunun altını çizdi.

KARDEŞİNİN DE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİASI

Bu arada, Beyrut’ta bir gazete, geçen hafta Suudi Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra kaybolan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kardeşinin ve karısının Cidde’de Pazartesi gecesi eve giren maskeli kişiler tarafından öldürüldüğünü, çocuklarının kaçarak kurtulduğunu yazdı.

Beyrut'ta basılan Diyar gazetesinde yer alan habere göre, Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu'na girdikten sonra bir daha haber alınamayn Cemal Kaşıkçı'nın kardeşi Ahmet Kaşıkçı ile karısı Cidde'de öldürüldü. İddiaya göre, eve gelen maskeli ve kılıçlı şahıslar Ahmet Kaşıkçı ve karısını öldürdü, Kaçıkçı'nın üç çocuğu ise kaçtı.

Ahmet Kaşıkçı’nın bir komşusu, eve giren şahısların ellerinde kılıçlar olduğunu ve kafasını koparana kadar Ahmet Kaşıkçı ve karısının başına ve omuzuna kılıç salladıklarını, Ahmet Kaşıkçı'nın üç çocuğunun kaçarak komşularının evine sığındığını söyledi.

Komşular, daha sonra Suudi polislerin gelerek kendilerine dağılmalarını söylediğini ve cesetleri alıp bilinmeyen bir yere götürdüklerini, daha sonra gelen polislerin evde sabaha kadar inceleme yaptıklarını söyledi.

Ahmet Kaşıkçı’nın kaçan 18 yaşındaki oğlu Muhammed Kaşıkçı'nın kaçarak izini kaybettirdiği belirtildi. Polisin, Ahmet Kaşıkçı'nın evinin kapısını demir bloklarla kapatarak, eve kimsenin yaklaşmaması emrini verdiği kaydedildi.

Washington, Londra, Beyrut- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız