SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasımpaşa'dan 1 Puan: 1-1

A- A+ PAYLAŞ

Malatyaspor, sarı ve kırmızı kartların havada uçtuğu maçta Kasımpaşaspor ile 1-1 berabere kaldı. Geçen hafta kendi sahasında Samsunspor’u 4-3 mağlup ederek üzerindeki karamsarlıktan kurtulup, kötü gidişata “dur” diyen Malatyaspor, 1-1’lik skorla Kasımpaşa deplasmanından 1 puan çıkartarak moral kazandı... İstanbul’daki Malatyalıların yoğun ilgi gösterdikleri maçın ikinci yarısı gergin bir atmosferde geçerken, orta hakem Mürvet Sezer elini sıkca cebine götürdü, 5 sarı kart, 2 kırmızı kart çıkardı. Malatyaspor’un Caner Ağca ile bulduğu golden sonra hareketlenen karşılaşmada Hakem Sezer, Malatyaspor’dan Mustafa Sert ve Gökhan Caba’yı çift sarı-kartla oyundan ihraç edince sarı kırmızılı takım sahada 9 kişi kaldı.. Özellikle Gökhan Caba’nın atılmasından sonra saha içi ve protokol tribününde karışıklık yaşandı.Gökhan Caba’nın atılmasına tepki gösteren Futbol Şube Sorumlusu Ayhan Akman, aşırı itirazlarda bulunduğu gerekçesiyle hakem tarafından tribüne gönderildi.Bu sırada protokol tribününde bulunan Malatyaspor’lu Yöneticiler ve Malatyalıların oturdukları bölümden hakemin kararları alkışla protesto edildi..Karşılaşmayı 9 kişi ile tamamlayan Malatyaspor, zor bir deplasmandan puanla ayrılmanın sevincini yaşadı. Malatyaspor, Kasımpaşa beraberliği ile puanını 14’e yükseltti..

STAD: Recep Tayyip Erdoğan

HAKEMLER: Mürvet Sezer, Birol Güldane, Samet Çavuş, 4.Hakem Yalçın Köroğlu

KASIMPAŞA: Tolga, Alpaslan, Evren, Fatih, Ömer, Merthan, Mertol (Dk.83 Askou), Murat, Özgür (Dk. 58 Onur), Sertan Eser, Erhan (Dk. 36 Moritz),

MALATYASPOR:Fevzi (Dk.46 Emrah), Gökhan Caba, Caner, Fatih, Hakan Söyler, Mustafa Sert, Ramazan Kahya, Selim (Dk.56 Celil), Mehmet Albayrak, Murat Duman, Olcaytu (Dk.56 Eren),

GOLLER: Evren (dk. 7) (Kasımpaşa), Caner (dk. 77) (Malatyaspor)
KIRMIZI KARTLAR: Mustafa Sert (dk. 88), Gökhan (dk. 90) (Malatyaspor)
SARI KARTLAR: Emrah, Caner (Malatyaspor), Merthan (Kasımpaşa)

Malatyaspor maça hızlı başladı. 3. dakikada sağ kanattan gelişen atakta topla buluşan Caner Ağca, cezasahasına girmeden çok sert vurdu, kaleci sağına giden topu son anda kontrol edip, Malatyaspor’un ilk atağında gole izin vermedi…

5.dakika Malatyaspor’un atağına bu kez Kasımpaşa, Sertan Eser ile karşılık verdi. Malatyaspor’da da bir dönem futbol oynayan Sertan Eser kaptığı topla hızlı bir şekilde Malatyaspor cezalanının içine girip sert vurdu, Gökhan Caba araya girip kornere gönderdi.

7.dakika ev sahibi Kasımpaşa’nın golu geldi.Kasımpaşa’nın gelişen atağını Malatyaspor defansı kornere gönderdi. Erhan korner atışını kullandı, Mehmet Albayrak’ın kafasından gelen top Evren’in omuzuna çarparak Malatyaspor filelerine gitti: 1-0

9.dakika Kasımpaşa’nın erken gelen golünden sonra kısa sürede toparlanarak beraberlik için yüklenen Malatyaspor’da Mehmet Albayrak ortasahadan aldığı topu Hakan Söyler’e bıraktı. Uzaktan sert şutlar atabilen Hakan, bir anda kalabalıklaşan rakip defansının baskısını görünce çok sert vurdu, top auta gitti..

11.dakika oyunu rakip yarı alana yığıp rakip takımın hatalarından faydalanarak golü aramaya başlayan Malatyaspor bu kezde Mehmet Albayrak ile şansını denedi. Caner Ağca’nın boş pozisyonda gördüğü Mehmet’in cezasahasının dışından sert vuruşu kalecide kaldı…

22.dakika ev sahibi takım ikinci gole çok yaklaştı.Ani gelişen atakta Malatyaspor defansının bir anda boş bırakmasıyla cezahasınına girmek üzereyken Murat’ın yerden sert vuruşunu kaleci Fevzi ayağıyla uzaklaştırdı, dönen topu Özgür tamamladı, yine Fevzi’de kaldı, karamboldeki topa dokunan Ümit’in vuruşu auta gitti. Malatyaspor teknik heyeti ve futbolcuları bu pozisyondan sonra derin bir nefes aldı.

26.dakika Malatyaspor sağ kanattan geliştirdiği atakta Kaptan Murat Duman’ın kavisli ortasında iyi yükselen Mehmet Albayrak, kendisini unutturan Caner Ağca’ya ara pası verdi.Bu futbolcu hızlı giden topu oyun alanını belirleyen çizginin üstüne kontrol etmesine rağmen yan hakem topun dışarıya çıktığını işaret etti. Malatyaspor’lu futbolcular hakemin kararına tepki gösterdi.Görüntüler de topun tamamının çıkmadığı net bir şekilde görüldü.Pozisyon kesilmemiş olsa Caner Ağca kaleciyle karşıya karşıya kalacaktı..

33.dakika Malatyaspor yine sağ kanattan yüklendi.Kaleci Fevzi’nin gönderdiği topla rakip alana doğru hızlı bir şekilde ilerleyen Murat Duman’ın bekletmeden yaptığı ortayı iyi takip eden Mehmet Albayrak iki defans oyuncusu arasında iyi yükselip vurdu, kaleci son anda toğu kornere gönderdi.

İlk yarıyı Kasımpaşa 1-0 önde kapattı…

Malatyaspor’da kasıklarındaki sorundan dolayı Kaleci Fevzi Tuncay oyundan alınarak, eldivenleri Emrah Tuncel’e bıraktı..

47.dakika Kasımpaşa’ın tecrübeli oyuncusu Sertan Eser sol knattan gelişen atakta toğu Malatyaspor cezasahasının içine doğru kavisli bir şekilde ortaladı.İki defans oyuncusunun bakışları arasında topu önünde bulan Morits sert vurdu defans son anda uzaklaştırdı.

50.dakika Malatyaspor’dan Murat Duman ortaladı, Mehmet Albayrak kaleciyle girdiği ikili mücadelede yerde kaldı, gözlerin çevrildiği orta hakem pozisyonu devam ettirdi. Mehmet penaltı itirazında bulundu..

61.dakika İkinci yarıda oyuna giren Kasımpaşa’dan Onur sağ kanattan cezasahasının içine girdi.Ortaladığı toğu Malatyaspor defansından Gökhan kornere gönderdi..

63.dakika Malatyaspor’un etkili bir atağı gelişti.Celil Sağır ile birlikte ikinci yarıda oyuna giren Eren Özen cezasahasına girmeden yerden sert vurdu, kaleci zorlukla topu kontro etti..

65. dakika Kasımpaşa’dan Onur ortaladı, cezasahasının içine Mertol çok sert vurdu, kaleci Emrah son anda uzaklaştırdı, Morits vurdu defans kornere gönderdi.Kullanılan Korner atışında arka direkte kendisini unutturan Merthan’ın kafayla vuruşu auta gitti..

70.dakika Kasımpaşaspor’dan Sertan defanstan atılan topla Malatyaspor cezaalasına girdi yerden sert vurdu Emrah kontrol etti..

77.dakika Malatyaspor eşitliği yakaladı.Fatih Sezer’in uzun pasında rakip defanın arkasına sarkan Celil Sağır yerden vuruşu direkten döndü, atağı çok iyi takip eden Caner Ağca topu Kasımpaşa filelerine gönderdi.1-1

79.dakika Kasımpaşa serbet atış kullandı.Murat Akın vurdu, barajı aşan topu çizgi üstünde Emrah kontrolü altına aldı.

86.dakika Malatyaspor’dan Hakan Söyler cezasahasına girmeden sol ayağıyla sert vurdu, kalecinin kontrolünde auta gitti.

87.dakika Malatyaspor ikinci gole çok yaklaştı.Caner Ağca güzel ortasını iyi takip eden Mehmet Albayrak topa vurmakta geç kalınca Malatyaspor adına önemli bir fırsat kaçmış oldu.

88.dakika Malatyaspor’un defans oyuncusu Mustafa Sert, çift sarı kartla oyun dışında kalınca konuk takım son anlara 10 kişi ile girdi.

89.dakika Malatyaspor 9 kişi kaldı.Malatyaspor defans oyuncusu Gökhan Caba ikinci sarı kartla oyundan ihraç edildi.Saha bir anda karıştı.Yedek Kulübesinde yer alan Malatyaspor Futbol Şube Sorumlusu Ayhan Akman aşırı itirazlarından dolayı orta hakem Mürvet Sezer tarafından tribüne gönderildi.

90. dakika gelişen Kasımpaşa atağında Malatyaspor savunmasından seken topa Alparslan çok sert vurdu top kalenin yakınından auta gitti..

Karşılaşma 1-1 berabere sonuçlandı…

NOTLAR: Mustafa BULAŞMAZ
FOTO: İHA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız