SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kasisler Tamam da Ya Levhalar?

0
Güncellendi - 2015-12-27 23:06:15
Kasisler Tamam da Ya Levhalar?
A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşlar ve kurumlardan gelen önerileri değerlendiren Malatya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), 'kasis' olarak bilinen hız kesicilerle ilgili kararlar aldı. Geçtiğimiz yıl yapılan yol ve kaldırım çalışmaları sonrasında özellikle tek yönlü yol ve yola giriş yasaklarını belirten trafik levhalarının yerine tekrar konulmaması ise eleştirilere yol açıyor.  Yeşilyurt yolundaki asfalttan yapılan ve kasis diye adlandırılan 'tepeler'de sürücülere zor anlar yaşatıyor. 

Bakanlık Talimatlarına Göre Yapılacak

Hız kesici kasislerin sayıca fazla olmasının trafiği kesintiye uğrattığı ve taşıt yollarının işlemez hale getirdiği tespit edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Taşıt trafiğinin kesintiye uğradığı; bu durumun araçlarda yakıtta ek maliyet oluşturacağından yol yapısı ve yaya trafiğinin yüksek olduğu kesimler göz önüne alınarak, İçişleri Bakanlığı’nın ilgili yönetmelikleri doğrultusunda, bazı standartların belirlenmesi yönünde kararlar alındı." ifadelerini yer verildi. 

UKOME açıklamasında, ilgili mevzuat ve İçişleri Bakanlığı’nın talimatları doğrultusunda kasisler hakkında belirlenen standartlar şöyle sıralandı; 

1.Okul giriş ve çıkış kapılarına yakın kesimler (Trafik ışığı olmayan yerlerde),

2.Trafik yoğunluğu olan cami giriş ve çıkış noktaları,

3.Çocuk parklarının bulunduğu kesimlerin yaklaşımları(Trafik yoğunluğu olan),

4.Trafik yükü yoğun olan kontrolsüz kavşak yaklaşımları,

5.Trafik yoğunluğu olan ve görüş alanları dar olan yollar,

6.Trafik yoğunluğu olan hastane ve sağlık kurumu gibi kamu kurum ve kuruluşlarının giriş ve çıkış noktaları,

7.Trafik yoğunluğu olan alışveriş merkezlerinin bulunduğu yol kesimleri.

UKOME tarafından alınan karar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın onayıyla yürürlüğe girdi. 

Yarış Pistine Çevirdiler

Malatya'nın yeni yerleşim yerlerinden olan Fahri Kayahan Bulvarı'nda ise kasis ve trafik ışıklarının azlığı tehlikeli anlar yaşanmasına neden oluyor. Bulvarda, geçmişte meydana gelen ve bir kısmı ölümle sonuçlanan kazaların ardından, trafik ekipleri tarafından uzunca bir süre radar kontrolü yapılmıştı. Bir süre sonra bu uygulamaların sayısı azalırken;  hava lojmanları kavşağından Yeşilyurt yoluna kadar olan bölümün sadece bir yerinde trafik ışığının bulunması sorunlara neden oluyor. Özellikle yapımı süren nikah sarayının bulunduğu bölgede yolun genişliği, trafik ışıkları ve kasislerin olmaması yayaları tehlikeye atıyor. Çevre sakinleri hız limitlerinin denetlenmesi, belli noktalarda kasislerin artırılması ve trafik ışıklarının artırılmasıyla kazaların önüne geçilebileceğini düşünüyorlar. 

Sökülen Levhalar Yerine Takılmadı

Geçtiğimiz yıl cadde ve sokaklarda yapılan yol ve kaldırım çalışmaları sonrasında sökülen trafik levhalarının yerine takılmaması ise eleştiriliyor. Yolları devamlı kullanan sürücüler, levhalar olmamasına rağmen kurallara uymaya çalışırken, diğer sürücülerin ise girilmemesi gereken tek yönlü yolları kullanması tehlikeli anlara neden oluyor. Bu durum zaman zaman sürücüler arasında kavgalara neden olurken, herhangi bir kaza durumunda ise haklı olan tarafın tespitinin mümkün olamayacağı değerlendiriliyor. 

FOTOĞRAF : Bilgiç Sokağı'yla Evliyaoğlu Sokağı'nın kesiştiği yerde sola dönüş yasakken, çalışmalardan sonra kaldırılan 'dönüş yasağı' levhası' tekrar yerine konulmadı. 

Kaynak : www.yenimalatya.com.tr

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız