SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kaskoda Yeni Dönem

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:37:36
Kaskoda Yeni Dönem
A- A+ PAYLAŞ

Vatandaşlar, zorunlu trafik sigorta primini internetten sorgulayabilecek, satın alacağı aracın hasarlı olup olmadığını öğrenebilecek.

Hazine Müsteşarlığı'ndan yapılan açıklamada, vatandaşların zorunlu trafik sigortası primlerini daha kolay araştırmalarını temin etmek için sigorta şirketlerinin internet sayfalarına prim sorgulama ekranı koymalarının sağlanması yönündeki çalışmaların devam ettiği ve bunun birkaç ay içerisinde tamamlanmasının beklendiği belirtildi. 

Geçen yıl zorunlu trafik sigortasında otomobiller için ortalama primin 189 lira, taksiler için 935 lira ve minibüsler için de 1001 lira olduğunun ifade edildiği açıklamada, özellikle birden fazla hasar yapmış araçlar için primlerde belli ölçüde artış olabildiğinin altı çizildi.  Belirsizlik ortadan kalkacak 

Kasko sigortaları ile ilgili olarak yapılan düzenlemenin de uygulamadaki belirsizliklerin ortadan kaldırılmasına yönelik olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Nitekim, pert durumunda aracın rayiç değerinin ne olduğu, aracın nerede tamir edileceği ve benzeri hususlarda net bir düzenleme olmadığından sürekli olarak tüketici şikayetlerine konu edilmekteydi. Bu hususlar göz önünde bulundurularak tüketiciye, poliçe satın alırken çeşitli seçenekler sunulması öngörülmüştür. Bu suretle hasar meydana geldikten sonra ortaya çıkacak tartışma ve belirsizliklerin giderilmesi ve tüketicinin yanıltılmasının önlenmesi amaçlanmıştır. 

Kasko ücreti artacak mı? 

1 Nisan 2013'de yürürlüğe girecek olan Kasko Sigortası Genel Şartlarında primin ne olacağına ilişkin bir düzenleme yoktur. Bu çerçevede, kasko sigortası ile ilgili düzenlemelerin kasko primlerinde artışa yol açacağı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Sigorta şirketleri, rekabet şartları altında primlerini serbestçe belirleyeceklerdir. Esasen, kasko sigortasında 1991 yılından buyana serbest tarife uygulanmaktadır.'' 

Seçme hakkı geliyor 

Açıklamada ayrıca, vatandaşların bilinçli tüketiciler olarak 1 Nisan 2013'ten itibaren satın alacakları kasko poliçelerinde poliçenin kapsamı (dar kasko, kasko, genişletilmiş kasko, tam kasko), aracın rayiç değeri ile ilgili referans yerinin neresi olacağı (tam hasar durumunda rayiç değer oradan alınacak), hasar durumunda aracı kendi istediği tamirhaneye mi yoksa şirketin anlaşmalı tamirhanesine mi götüreceği ve hasar durumunda takılacak parçaların orijinal mi eşdeğer mi olacağı gibi konularda seçme hakkına sahip olacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız