SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Kasten Zarar Ettiriyorlar, İşlem Yapın!..''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya TEKEL Sigara Fabrikası'nın özelleştirme kapsamında satılacak olması nedeniyle eylem yapan işçilerin çocukları, okul çıkışı sonrasında TEKEL Fabrikası önünde toplanarak, yürüyüş yapıp sloganlar attı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı TEKEL fabrikasından PTT binası önüne kadar yürüyen çocuklar, PTT önünde basın açıklaması yaptı.

Tek Gıda İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak, çalışanların fabrikadan ayrılmama eyleminde 20. güne gelindiğini belirterek, "Fabrikanın kapatılması demek, işsizlik, sefalet ve çocukların geleceğinin gasp edilmesi demektir. Çalışanların çocukları okul çıkışında buraya gelip, anne ve babalarına destek veriyorlar. Çünkü onların da psikolojisi bozuldu. Yarın anne ve babaları işsiz kalınca, çocuklar da mağdur olacaklar" dedi.

Fabrikanın 3 aydır üretimi düşürülerek devletin zarara uğratıldığını ileri süren Akbudak, "Yetkilileri savcılığa şikayet ediyoruz. Kamuyu zarara uğratmaktan haklarında soruşturma başlatılmalı" şeklinde konuştu.

Lütfi Abasioğlu isimli çocuk da fabrikanın kapatılmasıyla mağdur olacaklarını belirtereki, yetkililerden fabrikanın kapatılmamasını istediklerini dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız