SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Kat Karşılığı Arsa Satışı

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:27:07
Kat Karşılığı Arsa Satışı
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediye Meclisi, mülkiyet Yeşilyurt Belediyesi ait Yakınca Mahallesi sınırları içerisinde (Galericiler sitesi arkası) yer alan 7.960m2’lik arsanın kat karşılığı satılmasını kararlaştırdı.  Arsa satışına talep olup olmadığını soran CHP’li Günnur Tabel’i yanıtlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Talep yoktu. Talebi biz oluşturduk” diye yanıt verdi.

Ruhsat değiştirme bedeli 200 TL

Yeşilyurt Belediye Meclisi, Nisan ayı çalışmalarını yaptığı ikinci oturumla tamamladı.  Belediye başkanı Hacı Uğur Polat başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Gündem maddelerine geçilmeden önce, ilçe sınırları içinde kalan esnafların iş yeri açma ve işletme ruhsat bedellerine ilişkin CHP’li üye Günnur Tabel, iş yeri açma ve ruhsat bedellerinin yüksek olduğu yönünde esnafların şikayetini dile getirdi.  Tabel “ Yeşilyurt sınırları içerisine kalan esnafların, işyeri açma veya işletme ruhsatlarının değiştirilmesi esnasında esnaflardan alınan paranın çok fazla olduğu yönünde şikâyetler var. Yeşilyurt Belediyesi olarak buna bir çözüm düşünülüyor mu?” diye sordu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “ Daha önceden Malatya Belediyesi tarafından verilmiş olan ruhsatlar geçerlidir. Yani esnaflar değiştirmek zorunda değiller. Ama bazı esnaflarımız, Yeşilyurt İlçesinde olduklarını belirtmek için değiştirme gereği duyuyorlar. Değiştirme bedeli olarak 200 Lira alınıyor. Bu ücret yasal limitler içerisindedir” sözleriyle yanıt verdi. 

Toplantının maddeleri arasında bulunan İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğünün Hizmet İçi Eğitim Yönetmenliği oy birliği ile kabul edilirken, belediye değişik birimlerine yapılan atamalar meclis bilgisine sunuldu.  Belediye birimleri arasında ödenek aktarılmasına ilişkin madde de oy birliği ile kabul edildi. 

Kat karşılığı arsa satışı 

Mülkiyet Yeşilyurt Belediyesi ait Yakınca Mahallesi sınırları içerisinde (Galericiler sitesi arkası, cadde üzeri) yer alan 7.960m2’lik arsanın kat karşılığı satılması için encümene yetki verilmesi maddesi görüşülürken söz alan CHP’li üye Günnur Tabel “ Satış için talep var mı?” sorusunu yöneltti. Başkan Polat da, Tabel’i “Talep yoktu. Talebi biz oluşturuyoruz” ifadeleriyle yanıtladı. Madde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Gündemdeki diğer maddelerden bazıları ertelenirken, bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi. 

Yeşilyurt Belediye Meclisi,  Mayıs Ayı toplantısının 5 Mayıs 2015 tarihinde yapılmasını kararlaştırdı.

ARŞİV FOTO: Meclisin 2 gün önceki toplantısından

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız