SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katar'a Gittiler

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:12:21
Katar'a Gittiler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Katar’a iş gezisi düzenledi. Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) üye 23 iş adamının katıldığı gezi kapsamında Doha Ticaret ve Sanayi Odası’nda ikili görüşmelerinde gerçekleştirildiği bildirildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Doha’da Malatya heyetinin çok iyi şekilde ağırlandığını belirterek gezi ile ilgili şu bilgileri verdi:

“Gezimiz iki gün sürdü. Gezi kapsamında Doha Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız ve Yönetim Kurulu üyeleri ile görüşmeler gerçekleştirdik. Yine karşılıklı ticari bir workshop çalışması yaptık. Bu iki görüşmelerin önümüzdeki günlere olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyoruz. Yine gezi kapsamında Doha büyükelçimiz Ahmet Demirok tarafından heyetimize bir yemek verildi. Ben bu vesile ile heyetimizle yakından ilgilenen gerek sayın büyükelçimize gerekse Ticari ataşemiz Mustafa Güleç beye teşekkürlerimi sunuyorum.”

GELİRİN YARISI PETROLDEN

1915 yılına kadar Osmanlı toprağı olan ve Osmanlı imparatorluğu tarafından Basra Eyaletine bağlı olarak atanan kaymakam ile idare edilen Emrilik, bugün 2 milyon civarı nüfusu ile yaklaşık 11 bin metrekare yüzölçümü ile bir körfez ülkesidir. GSMH’si 200 milyar dolar. Bu gelirin yüzde 52'sini petrol ve doğalgaz teşkil ediyor. Sıvılaştırılmış doğalgaz teknolojisi ve ticaretinden sonra hızla gelişmiş. 20 adet kamu firması ekonominin yüzde 70'ine hükmediyor. 2022 dünya kupası bu ülkede düzenlenecek. Hızla yapılan inşaatlardan dolayı bir şantiye görünümünde ülke. Türkiye’ye karşı ilgi yüksek. Şahıs firmalarında vergi yok, şirketlerde ise tek kalem olarak yüzde 10 vergi uygulanıyor. Firmalara herhangi bir ek vergi uygulaması yok. Türkiye bu ülkeye gıda başta olmak üzere inşaat malzemeleri, mobilya ihracatı yaparken, Doğalgaz, külçe alüminyum, polietilen ve polipropilen ithalatı yapıyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız