SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katar'da Marketlere Hücum

0
Güncellendi - 2017-06-05 22:25:53
Katar'da Marketlere Hücum
A- A+ PAYLAŞ

Suudi Arabistan'ın bir yarım ada olan Katarla sınırlarını kapatma kararı Katarlıları şoke etti.

Katarlılar bu sabah karadan tek komşuları olan Suudi Arabistan’ın ülkeleriyle sınırlarını kapatma kararını duyduktan hemen sonra soluğu alışveriş merkezlerinde aldı. Katarlıların alış veriş arabalarını süt, su, pirinç ve yumurtalarla doldukları görüldü.

Doha'da uzun zamandır yaşayan bir yabancı "Daha önce böyle bir şey görmedim. İnsanlar alışveriş arabalarını yiyecek maddeleri ve suyla doldurdu” dedi.

Katarlılar özellikle bazı büyük alışveriş merkezlerinin gıda reyonlarını, piliç, taze ve donmuş et raflarını boşalttı. Bununla birlikte gıda konusunda bir sıkıntının söz konusu olmadığı bildirildi.

Katar dış işleri bakanlığı, sınır kapatmanın vatandaşların hayatına etki etmeyeceğini ısrarla vurgulamaya devam etti.

Bu sabah erken saatlerde Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Mısır ve Yemen Katar'la hava deniz ve kara sınırlarını kapatacağını açıklamıştı.

DEĞİŞME PLANI YOK..

Bu arada, ABD Merkez Komutanlığı, "Körfez diplomatik krizinden Katar'daki Al-Udeid Havaalanı dışındaki uçuşlar etkilenmeyecek" dedi.

ABD Merkez Komutanlığından Katar kriziyle ilgili yapılan açıklamada, Katar'daki Al-Udeid Havaalanı dışında yapılan uçuşların diplomatik krizden etkilenmeyeceği belirtildi. ABD Hava Kuvvetleri Merkezi Komutanlığı Sözcüsü Lieutenant Colonel Damien Pickart, "Operasyonlarımıza hiçbir etkisi olmadığını gördük ve tüm uçuşlar planlandığı gibi devam ediyor.

Katar'la ilgili duruşumuzda değişme planı yok. ABD ve DEAŞ karşıtı koalisyon olarak Katar'a uzun zamandır var olan varlığımız ve bölgesel güvenliğe olan bağlılıkları için minnettarız" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE DEVREDE

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan krizin çözüme kavuşturulması için diplomatik temaslara başladığını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın, Katar’a yönelik yaptırımlar hakkında yaptığı açıklamada, “Körfez İşbirliği Konseyinin bazı üyelerinin Katar ile diplomatik ilişkilerini kesme ve Katar’a yönelik bazı yaptırımlar uygulama kararı aldıkları öğrenilmiştir. Bu gelişmeyi üzüntüyle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

İbrahim Kalın, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bölgemizin barış ve istikrar arayışının sürdüğü, tüm bölge ülkelerinin bu ortak hedefler doğrultusunda gerekli adımları atmasına ihtiyaç duyulduğu bir dönemde stratejik işbirliği içerisinde bulunduğumuz Körfez İşbirliği Konseyi üyelerinin kendi aralarındaki meseleleri müzakere, diyalog ve iletişim yoluyla çözmeleri gerekir. Terör başta olmak üzere büyük siyasi, ekonomik ve insani zorluklarla karşı karşıya olduğumuz bu dönemde bölge ülkeleri arasındaki ilişkiler birtakım asılsız haber ve söylentilere binaen değil, birlik ve beraberlik temelinde değerlendirilmelidir. Mübarek Ramazan ayının ruhuna uygun bir şekilde dost ve kardeş ülkeler arasında yaşanan bu tatsızlığın bir an önce çözüme kavuşturulması için Sayın Cumhurbaşkanımız diplomatik temaslara başlamışlardır. Bu vesileyle önümüzdeki süreçte Türkiye olarak üzerimize düşen vazifeleri yerine getirmeye hazır olduğumuzu tekrar ifade etmek istiyorum.”

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız