SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katar'ın Dostu Olmayan Partnerleri Kim?

0
Güncellendi - 2019-07-11 02:29:09
Katar'ın Dostu Olmayan Partnerleri Kim?
A- A+ PAYLAŞ

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani, Trump’a “Bazen dostumuz olmayan partnerlerle ittifak yapmamız gerekir” dedi.

ABD’ye ziyaret düzenleyen Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani ABD Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Başkanlık Ofisi Beyaz Saray’daki Oval Ofis'te görüşen ikili basına açıklamalarda bulundu. Katar Emiri’nin dünya siyasetinde etkili bir aktör olduğunu belirten Trump, “Saygıdeğer ve dünyanın pek çok yerinde lider olarak görülen Katar Emiri ile görüşmek bir onur birbirimizi uzun süredir tanıyoruz, uzun süredir arkadaşız” ifadelerini kullandı.

İki ülkenin çok önemli işbirlikleri yürüttüklerini belirten Trump, Katar’ın ABD’ye ciddi yatırımlar yaptığını ve ABD’den de birçok ticari uçak satın aldığını belirtti. Askeri iş birliklerine de değinen Trump, Katar’ın sahip olduğu El Udeid Hava Üssü’nden övgü ile bahsetti.

Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamad el Sani, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin’in onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı. ABD Başkanı Trump’ın da katıldığı yemekte konuşan Tamim bin Hamad el Sani, ziyaretinin ABD ve Katar’ın paylaştığı değerleri teyit ettiğini vurgulayarak, “Bu akşam güçlü ekonomik ortaklığımızı kutlamak için buradayız. Ülkelerimiz insana yatırımı esas alıyor. Herkese fırsat eşitliği sağlayan açıklık ve eğitime dayalı sürdürülebilir. Ekonomi inşa etmeye çalışıyoruz” dedi.

"Bölgemizde bizim duruşumuzu paylaşmayanlar var" diyen Tamim el Sani, "Günümüz dünyasında şartlar bizi dostumuz olmayanlarla ittifaka zorluyor. Siz bizim büyük bir dostumuz ve müttefikimizsiniz. Terörizmi ve onun finans kaynaklarını bitirmek ve dünyada barış ve güvenliği sağlamak için birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

Washington, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız