SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin

A- A+ PAYLAŞ

Malatya- Elazığ karayolunun 30. kilometresinde Çevre ve Orman Bakanlığı'na ait 528 dönümlük arazinin Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulmak üzere Malatya Belediyesi'ne tahsis edildiği bildirildi.

Konuya ilişkin Belediye Basın Bürosu'nca yayınlanan basın bülteni şöyle:

"2005 yılından buyana Malatya Belediyesi’ne devri konusunda çalışmalar yapılan, ancak Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın göreve gelmesi ile birlikte yoğunluk kazanan Malatya-Elazığ karayolunun 30. kilometresinde, Kapıkaya mevkiindeki Çevre ve Orman Bakanlığı’na ait 528 dönümlük arazi, Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması için Malatya Belediyesi’ne tahsis edildi.

Söz konusu arazi, Çevre ve Orman Bakanı imzasıyla Malatya Belediyesi’ne devredilirken, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, basın mensupları ile birlikte yeni alanda incelemelerde bulunarak, bilgiler verdi.

23 Şubat Salı günü gerçekleşen inceleme gezisine Belediye Başkan Yardımcıları ve Daire Müdürleri ile birlikte basın mensupları katıldı.

Mevcut çöp sahasının Malatya-Elazığ karayolunun 10. kilometresinde Orduzu Belediyesi sınırları içerisinde bulunduğunu ve yerleşim alanı içerisinde kaldığını belirten Belediye Başkanı Ahmet Çakır, buradaki katı atıkların basit bir ayrıştırmadan sonra vahşi depolama sistemiyle depolandığını söyledi.

Orduzu’daki çöp alanının 68 dönüm olduğunu ve buraya günlük ortalama 400 ton civarında katı atık döküldüğünü belirten Başkan Çakır, “Yeni Katı Atık alanı için sayın milletvekillerimizle birlikte üç defa Genel Müdürlük nezdinde ve iki defa da bizzat Çevre ve Orman Bakanımız olmak üzere toplam 5 defa görüşme yaptık. Sayın Bakanımız ve sayın milletvekillerimizin büyük ilgi ve destekleriyle Katı Atık Bertaraf Tesisi kurulması amacıyla, 528 dönümlük bu alanın Belediyemize tahsisi yapıldı.

Bu alana Katı Atık Bertaraf Tesisi kuracağız. 68 dönümlük mevcut çöp alanında sadece Malatya Belediyesi istifade ederken, 528 dönüm alan üzerine kurulacak olan bu Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde, çevredeki bütün Belediyeler istifade edebilecekler” dedi.

Söz konusu alan üzerine kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi ile ilgili iki projenin olduğunu, ancak Bakanlık önerisiyle yüzde 40 Malatya Belediyesi, yüzde 60 da Bakanlık desteğiyle kurulacak bir proje üzerinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Çakır, bu projeyi kısa bir süre içerisinde hazırlayarak, Bakanlığa sunacaklarını söyledi."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız