SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katı Atık Entegre Tesisi Kuruluyor

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyeler Birliği Akın başkanlığında toplandı. Üye belediyelerin başkanlarının da katıldığı toplantıda, katı atıklarla ilgili bir entegre tesis kurulması kararı alındı.

Konuya ilişkin olarak Belediye Basın Bürosu aracılığıyla yayınlanan bülten şöyle:

"..Malatya Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı 2 Ocak Çarşamba günü yapıldı.

Malatya Belediyesi Meclis Salonu’nda, Malatya Belediye Başkanı ve Malatya Belediyeler Birliği Başkanı H.Cemal Akın Başkanlığı’nda saat 15.30’da yapılan toplantı saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Mevcut Çöp sahasının şehir içerisinde kalması ve etrafa olumsuz etki yapması nedeniyle Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çıkarılan Yönetmelik çerçevesinde AB Hibe Fonu’nun destekleriyle 60 km yarıçaplı yakında bulunan Belediyelerin faydalanabileceği yeni bir Katı Atık Entegre Tesisi kurulması yönündeki Malatya Belediyesi Çevre Müdürlüğü’nün teklifi görüşülerek karara bağlandı.

Yapılan görüşmeler neticesinde Malatya Belediyesi ile birlikte sözkonusu bu uzaklıkta bulunan 18 Belediye’nin yararlanabileceği bir Katı Atık Entegre Tesisi’nin Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından hibe edilecek Karşıyaka Köyü kuzey ormanlık alanında bulunan 882 dönümlük alanda kurulması kararlaştırıldı.

Malatya Belediyesi Çevre Müdürü Sıtkı Şeker toplantıda verdiği bilgide bu alanda, sözkonusu 18 Belediye’nin yanı sıra 60 km’den daha uzakta bulunan Belediyelerin de faydalanabileceği gibi, 60 km’den uzakta bulunan Belediyelerin de bir araya gelerek aynı şartlarda Katı Atık Entegre Tesisi kurabileceklerini söyledi.

Malatya Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı’nda ayrıca Birlik’ten ayrılan ve yeni katılan Belediyelerin olması nedeniyle Birliğin çalışma alanı ve süresi, Birliğin Üyeleri ile Birlik gelirlerinden olan Belediyelerden alınan binde 3’lük payın binde 2’ye düşürülmesi yönünde tüzük değişikliği de görüşülerek kabul edildi.."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız