SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Katı Atık Tesisi Açıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:10:32
Katı Atık Tesisi Açıldı
A- A+ PAYLAŞ

Katı Atık Düzenleme Depolama ve Bertaraf Tesisi'nin 1. etabı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da telekonferans sistemiyle bağlandığı törenle açıldı. Malatya Elazığ yolunun 30. kilometresindeki Şişman Mahallesi (Köyü) mevkiine yapılan tesisin açılış törenine, Malatya Vali Yardımcısı Ahmet Said Kurnaz, Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Öznur Çalık, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Alper, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetim Genel Müdür Yardımcısı Recep Akdeniz, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Yusuf Hızar ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, temsilcileri katıldı. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan telekonferans sistemiyle bağlandığı törende, Malatya'nın yanı sıra Kastamonu, Balıkesir, Giresun ve Erzurum'daki tesislerinde açılışı yapıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Malatya'nın büyük şehir olması ile birlikte hizmetlerin de büyüdüğünü belirterek tesisin Malatya için hayırlı olmasını diledi. Daha sonra protokol üyeleri tarafından açılış kurdelası kesilerek tesis hizmete açıldı. Ankara'daki törene AKP Malatya Milletvekilleri Ömer Faruk Öz ve Cemal Akın da katıldılar.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, açılış törenininde yaptığı açıklamada; "Bu tesis Malatya merkezin ve ilçelerin yaklaşık 25-30 yıllık ihtiyacını karşılayacak. Daha önce bu depolama vahşi olarak adlandırılan bir yöntem ile yapılıyordu. Bu yöntem  şehri olumsuz etkiliyordu. Eski depolama alanı arındırılarak killi toprak dökülüp ağaçlandırma çalışmaları yapıldı. Açılışını yaptığımız tesis yaklaşık 528 dönüm alana sahip ve etrafı çevrilmiş durumda. Tesisin maliyeti 15 milyon TL'dir, 2.6 milyon TL'sini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı karşılamıştır." dedi. 

Malatya Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisi, toplam 5 lot (çöp döküm alanı) olarak projelendirilirken, tesisle ilgili şu bigiler verildi: 

"Her lot 50 dönüm büyüklüğünde altı geçirimsiz geomembran serilidir. Ayrıca tesiste kaynaklanan sızıntı suyu arıtma tesisi proje kapsamında faaliyete geçecektir. Bu kısımların dışında 4 lot bulunmakta ve kademeli olarak inşa edilmesi planlanmaktadır. Proje kapsamında; 30 ton kapasiteli 1 adet kamyon, 3 adet 40 ton kapasiteli çekici, 6 adet 55 metreküp kapasiteli transfer dorseleri alınmıştır. Ayrıca tüm ilçelerimizin çöpleri düzenli depolama alanına taşınacak, bu kapsamda 4 ilçemizde aktarma istasyonları kurulacaktır. Bunlar; Merkez Orduzu aktarma istasyonu, Yazıhan aktarma istasyonu, Akçadağ aktarma istasyonu ve Doğanşehir aktarma istasyonu olarak planlanmıştır. " 

HABER: Savaş BARIŞ, yenimalatya.com.tr- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız